Forum Dyskusyjne :: NIECHCIANA SAMOTNOŚĆ

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: szkolenie logistyka

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » NIECHCIANA SAMOTNOŚĆ

NIECHCIANA SAMOTNOŚĆ
Autor Wiadomość

RedGirl

Wysłany: 2006-10-21, 17:30   NIECHCIANA SAMOTNOŚĆ

Hey wam co napiszecie na temat tego czy normalne jest to i jak i co o tym sądziecie że JA NIGDY NIE MIALAM TAKIEJ PRAWDZIWEJ PRZYJACIÓŁKI ... ??

X. 

Wysłany: 2006-10-21, 17:37   

JA TERZ NIE MIALEM NIGDY PRAEDZIWEJ PRZYJACIULKI I CO Z TEGO?

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-10-21, 17:44   

a ja tez nie mialem ma tylko przyjaciela i to wystarcza w pelni :) mam dobra rade szukaj wsrod homoseksualistów :)

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

Patryśka 

Wysłany: 2006-10-21, 18:04   

wiesz co? ja kiedys myslalam ze mam jedna wielka przyjaciolke, prawdziwa przyjaciolke. ale niestety sie pomylilam. okazalo sie ze wcale nia nie jest. dlatego teraz wole zyc w przekonaniu ze nie mam prawdziwej przyjaciolki zeby sie nie rozczarowac. pewna tez jestem ze wsrod moich obecnych znajomych znajdzie sie przyjaciel/przyjaciolka ktory/ktora pokaze swoje oblicze w sytuacji kiedy ja bede tego potrzebowac. zawsze lepiej byc mile zaskoczonym niz nie mile rozczarowanym.

karda90 

Wysłany: 2006-10-22, 13:20   

prawdziwa przyjaciółka?? nie nie mam takiej, sadzilam ze tak ową posiadam ale nie stety zaiodłam sie na niej 1000 raz jednak zawsze jej wybaczałam za kazdym razem mowiłam sobie: "nie to ostatni raz jej wybaczyłam juz nigdy" jednak NIGDY nie udalo mi sie tych słow spełnić. Wczoraj po raz kolejny sie na niej zawiodlam wiecie to taka przyjazn z mojej strony a ja jestem jej przyjaciołka jak czegos potrzebuje i takie tam. Dzisiaj znów sobie powiedziałam "nie dam jej juz nastepnej szansy koniec naszej niby przyjazni" chcociaz wiem ze w rzeczywistosci bedzie inaczej . WIECIE NIE WARTO MIEC PRZYJACIÓŁ, lepiej miec koleżanki przyjaciółki sa do dupy :(

nici-she 

Wysłany: 2006-10-22, 14:27   

ja mam dwie.

karda90 napisał/a:
WIECIE NIE WARTO MIEC PRZYJACIÓŁ, lepiej miec koleżanki przyjaciółki sa do dupy

nie zgadzam sie aniodrobine.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-22, 18:05   

karda90 napisał/a:
epiej miec koleżanki przyjaciółki sa do dupy

generalnie nalezy byc samowystarczalnym. Wszystkie "przyjaciolki" nalezy miec w dupie ale tylko dlatego zeby byc ponad nimi i zeby cie szanowaly. Ja nie potrzebuje przyjaciol;] Mam siebie:)

rymci pymci 

Wysłany: 2006-10-22, 18:19   

A ja tam mam paczkę starych, sprawdzonych znajomych. Każdy z nich jest jakimś tam ogniwem w tej naszej paczce. I wiem, że zawsze mogę na nich liczyć, pomogli mi już nie raz nie dwa...

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-23, 06:20   

rymci pymci napisał/a:
paczkę starych, sprawdzonych znajomych

starzy znajomi do pogadania, wyjazdu zachlania sie owszem, i tez wiem ze moge na nich liczyc, ale jezeli chodzi o jedno lub dwie przyjaciolki to raczej nie... chociaz musze naniesc poprawki na wczorajszy post: mam przyjaciela z ktorym sie kluce tluke wyzywam ale wiem ze zawsze mi pomoze

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-10-23, 07:54   

mam przyjaciółkę a nawet 2. One sa takie prawdziwe i nigdy się na nich nie zawiodłam. Kiedyś napewno spotkasz swoją prawdziwą przyjaciółkę. Nie szukaj przyjaciół na siłe. To do niczego nie prowadzi :)

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-23, 12:37   

drobiczek napisał/a:
Nie szukaj przyjaciół na siłe
a najlepiej wogole ich nie szukaj, sami cie znajda:)

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2006-10-24, 11:03   

RedGirl napisał/a:
JA NIGDY NIE MIALAM TAKIEJ PRAWDZIWEJ PRZYJACIÓŁKI ... ??
może sama nie starałaś się nią zostać... bo tak się składa, że przyjaźń działa w dwie strony.

Mimka 
wrażliwa duszyczka.

Wysłany: 2006-11-12, 20:10   

RedGirl napisał/a:
Hey wam co napiszecie na temat tego czy normalne jest to i jak i co o tym sądziecie że JA NIGDY NIE MIALAM TAKIEJ PRAWDZIWEJ PRZYJACIÓŁKI ... ??

ja na szczęście mam , ale sądze ze ty tez będziesz :)
zwróć uwage na cichą dziewczyne, bez przyjaciół i równie samotną, np na przerwach . .
może jej nawet pomożesz :D

Dishman

Wysłany: 2006-11-12, 20:37   

Osobiście widzę dwie sprawy: zbyt częste nazywanie kogoś przyjacielem i zawiedzenie się na takich osobach.

Kiedyś wydawało mi się, że mam przyjaciela takiego którego znałem od małego berbecia. Razem w przedszkolu, razem w szkole w jednej ławie. Jak nas jakieś patafiany chciały pobić, to zawsze obrywaliśmy we dwóch (jakoś specjalnie nie pamiętam, żebyśmy na poważnie komuś skórę złoili ;) ). W gimnazjum (co za pechowe miejsce i wiek) tak się na tej przyjaźni z nim przejechałem, że jeszcze długo później odczuwałem tego skutki.

W chwili obecnej ograniczam się do kręgu znajomych w stylu:
Mokra napisał/a:
starzy znajomi do pogadania, wyjazdu zachlania sie

Leeloo 
Drum'n'bass :)

Wysłany: 2006-11-12, 22:20   

Na moje lata - też nie miałam przyjaciółki... do czasu!

zawsze marzyłam o takiej, z którą będe przegadywać noce, "spowiadać" i radzić się jej, a żeby byłą na każde moje zawołanie i za która oddałabym wiele! Niestety, do tej pory osoby ktore nazywałam przyjaciolkami, byly tylk oszkolnymi kolezankami, z ktorymi spedzałam czas... najczesciej w szkole ;|

Na szczescie okazało sie, ze mam - moje dwie Sylwie :* Które bardzo kocham i nie chciałabym ich stracić. Są dla mnie jednymi z najważniejszych osób w moim życiu ;*
I przekonalam się, ze moge na nie liczyc w kazdej sytuacji :)
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-11-12, 23:47   

Mokra napisał/a:
nie szukaj, sami cie znajda:)

Przeciez nie podejdziesz do jakiejś osoby i spytasz "czy zostaniesz moja przyjaciółka od serca"
To samo przyjdzie jak dwie osoby sie zgraja i zaufaja sobie....

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

*Apple 

Wysłany: 2006-11-13, 15:08   

Przyjdzie z czasem :) Bądź cierpliwa, ale nie ukrywaj się przed światem :)

Mimka 
wrażliwa duszyczka.

Wysłany: 2006-11-13, 19:51   

mam jedno pytanie do ciebie, Dishman, co masz na myśli pisząc :
Dishman napisał/a:
W gimnazjum (co za pechowe miejsce i wiek)
. bo ja to
rozumiem tak, że wtedy wasza przyjaźń się skończyła i dlatego mówisz, że gimnazjum jest 'pechowym' miejscem . wytłumaczysz? :)

Dishman

Wysłany: 2006-11-13, 22:04   

Z perpektywy czasu uważam wiek w gimnazjum za najgorszy wiek jaki tylko można sobie wyobrazić. Nie chodzi mi już o tą obecną nagonkę na gimnazjalistów. Tak głupi i nieodpowiedzialny jak w gimnazjum nigdy nie byłem. W gimnazjum myśli się i owszem, ale 10 minut do przodu.
Robi się rzeczy, ale nie do końca człowiek zdaje sobie sprawę z konsekwencji. Wszystko mu zwisa, na niczym nie zależy (może trochę koloryzuję, ale z grubsza tak odczuwam gimnazjum).

A co do mojej "przyjaźni" to właśnie w ostatniej klasie gimnazjum się zakończyła w bardzo drastyczny sposób. Nikt chyba nie lubi jak mu wbijają nóż w plecy. I to kolejny dowód na bezmyślność gimnazjalistów, bo ten sam koleś, dawny przyjaciel zachowywał się zupełnie inaczej, gdy przypadkowo spotkaliśmy się w WKU na komisji. Starał się udawać, że nic się nie stało, ale ja czasami jestem bardzo pamiętliwy.

Mimka 
wrażliwa duszyczka.

Wysłany: 2006-11-13, 22:10   

Hmmm. . . i takiej odpowiedzi od Ciebie oczekiwałam, Dishman ;)
no to teraz wszystko rozumiem, heh. dzięki ;* aha- w połowie się z tobą zgadzam :ok:

Odpowiedz do tematu