Forum Dyskusyjne :: NIECHCIANA SAMOTNOŚĆ

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » NIECHCIANA SAMOTNOŚĆ

NIECHCIANA SAMOTNOŚĆ
Autor Wiadomość

aniołeczek ;) 
Simply angel.

Wysłany: 2006-11-16, 12:51   

To prawda, że przyjaźni nie szuka się na siłę. Tak samo jest zresztą z miłością - nigdy nic na siłę. Ja mam trójkę cudownych przyjaciół, na których mogę zawsze liczyć. Ale rok temu... skończyła się moja przyjaźń, która trwała cztery lata. Moja "przyjaciółka" okazała się osobą nie taką, za jaką ją uważałam... Odeszła, nigdy nie zdołała mi wybaczyć pewnej głupoty... nigdy nie dała mi nic wytłumaczyć, nigdy nie miała dla mnie czasu; brała, brała i oczekiwała wiele, ale dawać jakoś... nie mogła. Mimo wszystko, zżyłam się z nią przez te 4 lata i do tej pory nie mogę pogodzić się z tym, że to się skończyło... Ale cóż, takie jest życie.
A Ty, Red Girl, uzbrój się w cierpliwość... Przyjaźń jest dla każdego człowieka, tylko musi nadejść właściwy czas. Na pewno będziesz jeszcze miała taką prawdziwą przyjaciółkę :) .

nici-she 

Wysłany: 2006-11-16, 17:17   

mam dwie przyjciółki takie prawdziwe,
ale widuje się z nimi tylko raz na tydzień jak sie uda.
poszły teraz do liceum i mieszkaja w internacie. całkiem gdzie inadziej niż ja.

strasznie mi z tym źle. tęsknie barszo za nimi.
najbardziej się boje tego że znajdą sobie nowych przyjaciół i mnie zostawią samą.
chociaż zapewniją że nie.ja i tak się boje.

brakuje mi tych rozmów codziennie.
tych wygłupów.poprostu czuje teraz jakby uszło ze mnie życie.

nie oczekuje jakichś porad czy coś.

poprostu chce powiedzieć że przyjaźń
wnosi wiele dobrego w życie.

Noli 

Wysłany: 2008-02-02, 13:47   

Mam dwie bardzo bliskie koleżanki- Martynę i natalię. Poznałam je, gdy poszłam do gimnazjum, chodzimy do jednej klasy. Od razu się zgrałyśmy, mamy podobne poglądy. Jednak Natalia mieszka w innej miejscowości i ma tam swoich znajomych. Często po lekcjach spotykam się z Martyną, uwielbiam jej towarzystwo. W szkole dzieje się tak, że Martyna i Natalia rozmawiają o czymś, a ja nie wiem o co chodzi. Mają swoje tajemnice i czasem mam wrażenie, że się ze mnie nabijają. Przykro mi, zwracałam im na to uwagę. One jednak zaprzeczają, a mi jest głupio. Trudno, nic nie jest idealne. Czasem myślę, ze byłoby lepiej gdyby do naszej trójki doszła jeszcze jedna dziewczyna, wtedy żadna z nas nie czułaby się odrzucona.
Ostatnio zmieniony przez Noli 2008-08-14, 10:28, w całości zmieniany 1 raz  

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-02-03, 11:20   

przez pare lat miałam 2 przyjaciółki, trzyosoba przjazń nigdy nie wychodzi, zawsze któraś z nas czuję sie "tą" trzeciom. liczyć juz nie mogłam na nich, szczgólnie na jedną z którą przyjazniłam się bardzo długo, ale każdy się zmienia. Qmpelę ok, ale z przyjazni to się wyleczyłam na zawsze.

Slitek 

Wysłany: 2008-02-07, 16:39   

przyjaźń sama Cię odwiedzi, wystarczy trochę cierpliwości... to nie zależy od Ciebie, Ty tylko czekaj. Są rzeczy na które nie mamy wpływu, przyjaźń jest jedną z takich rzeczy...

Odpowiedz do tematu