Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: miłość /religia co wybrać?
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » miłość /religia co wybrać?

miłość /religia co wybrać?
Autor Wiadomość

Phobos 
=Minetu Team= ST

Wysłany: 2006-12-27, 23:16   miłość /religia co wybrać?

Jakiś czas temu nasunęła mi się pewna myśl i chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.

Otóż, czy bylibyście gotowi poślubić osobę wyznającą inną religię, bądź będącą ateistą?
Wiadomym jest, że związanie się z taka osobą, będzie wymagało od nas pewnych ustępstw, chociażby w kwestii ślubu kościelnego czy wychowywania dzieci.
Jesteście w stanie pójść na kompromis , czy taka osoba od początku nie ma u was żadnych szans?
A jeżeli jesteście to na jaki?

#Mokra 
mupa

Wysłany: 2006-12-27, 23:19   

Cytat:
Otóż, czy bylibyście gotowi poślubić osobę wyznającą inną religię, bądź będącą ateistą?

To jest coraz popularniejsze, serce nie sluga.

Teraz rozwody sa dostepne w praktycznie kazdej relgii. Jezeli my godzimy sie na ustepstwo to ta druga osoba rowniez powinna. Sluby cywilne sa najlepszym rozwiazaniem.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-12-27, 23:24   

niestety musze sie zgodzic z Mokrą

miłosc jest najważniejsza...

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2006-12-27, 23:29   

Mysle,ze nie. Nie chce aby moje dzieci zostaly wychowane w duchu religii,ktorej nie uznaje. A nie uznaje zadnej.
Who's playing tricks on me?"

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-12-27, 23:36   

ja powiem task dla milosci zrobie doslownie wszystko ... doslownie i nie doslownie ... zmienilem swoj caly styl dla tej co trwa zmienilem siebie zmienilem wszystko prawie i jestem mimo to szczesliwy ...

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

lukasz7111987 

Wysłany: 2006-12-28, 00:34   

slubkoscielny tez moze zawrzec osoba wierzaca z osoba niewierzaca. to niejest przeszkoda. jezeli np kobieta jest katoliczka a meszczyzna ateista to kobieta moze wziasc slub koscielny, spytajcie sie oto waszego katechety :D

Phobos 
=Minetu Team= ST

Wysłany: 2006-12-28, 00:44   

gorzej jak sie trafi na jakąś dewotke., która jest gotowa poświecić miłość na rzecz wiary, a właściwie to ślubu koscielnego, bo cereonia jest dla niej wazniejsza,, bo trzeba przysiegać przed Bogiem.
wiara wiarą, ale pod pantoflem być nie zamierzam.

Asiomka 
Fanatyczka

Wysłany: 2006-12-28, 05:58   

tak... milosc nadewszystko...

K.K. Baczyński

*faris 

Wysłany: 2006-12-28, 11:14   

Ruget napisał/a:
zmienilem swoj caly styl dla tej co trwa zmienilem siebie zmienilem wszystko prawie i jestem mimo to szczesliwy ...

no dobra, dobra Ruget, tylko że to już nie jesteś Ty, tylko jakby Twój nowy image... Bo jeżeli ktoś ma mnie pokochać, to taką jaka jestem, a nie taką jaka się stane dla tej osoby, bo co to niby ma być ? Fajnie, że jesteś szczęśliwy etc, ale stać się kimś innym dla kogoś ? Ja uważam, że nie warto. Chyba że byłabym strasznie nieszczęśliwa taka jaka jestem, więc zmieniłabym się ale dla siebie.

Co do tematu. Właściwie nie wiem jakbym postąpiła. Ale podobne zdanie mam do Świętoszki, z tym że ja uznaje religię katolicką.
Przecież prawie każdy będzie miał tam kiedyś dzieci, no i co wtedy ? Kłótnie w jakiej religi/bądź jej braku mielibyśmy wychowywać ? To by nie doprowadziło do niczego dobrego. Myślę, że najłatwiej byłoby mi się związać z kimś z protestantów, prawosławnych lub zielonoświątkowcóc, no i katolicy... Innych religi raczej nie uznałabym. No i skłonna byłabym wtedy sama przejść na taką religię.
Np. mój dziadek przeszedł z prawosławia na katolicyzm. :)

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-28, 11:36   

faris napisał/a:
Bo jeżeli ktoś ma mnie pokochać, to taką jaka jestem, a nie taką jaka się stane dla tej osoby, bo co to niby ma być ?
Mi się zdaje, że Ruget miał na myśli religie zawartą w temacie, a nie jakieś tam swoje przyzwyczajenia czy cos tam, ale moge się mylić...

Ja sądze, że poślubiłabym osobe wyznającą inną religie. Ta zmiana przecież nie była by tylo dla mnie bo i dla mojego partnera, cóż miłość nie wybiera...

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

*faris 

Wysłany: 2006-12-28, 11:53   

Idia napisał/a:
Mi się zdaje, że Ruget miał na myśli religie zawartą w temacie, a nie jakieś tam swoje przyzwyczajenia czy cos tam, ale moge się mylić...

religię pewnie też, ale zastanawia mnie tutaj jedno : dlaczego akurat ta osoba a nie druga musi to w sobie zmienić ? dlaczgo akurat Ruget musiał to zmienić, a nie ta dziewczyna ?
przecież to powinno być jakieś takie spontaniczne, i ta druga osoba też powinna dać coś z siebie... może też powinna to zmienić...

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-28, 12:13   

faris napisał/a:
dlaczego akurat ta osoba a nie druga musi to w sobie zmienić ? dlaczgo akurat Ruget musiał to zmienić, a nie ta dziewczyna ?
no właśnie mi też o to chodziło
Idia napisał/a:
Ta zmiana przecież nie była by tylo dla mnie bo i dla mojego partnera
jesli decydują sie na taki związek (inne religie) to tak jak powiedziłaś
faris napisał/a:
i ta druga osoba też powinna dać coś z siebie
To nie może byc tak, że jedna się całkowićie zmieni dla tej drugiej ... no chyba, że chce tego sama...

- Cała masa gówna. ''

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2006-12-28, 12:37   

Cytat:
ja powiem task dla milosci zrobie doslownie wszystko ... doslownie i nie doslownie ... zmienilem swoj caly styl dla tej co trwa zmienilem siebie zmienilem wszystko prawie i jestem mimo to szczesliwy ...

Fe..Ale to przesłodzone >.< Rodem z latynoskiej telenoweli >.<

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2006-12-28, 12:55   

Taka bajka była o tym jak królewicz zamieniał rózne rzeczy i.... ...i nic mu nie zostało do zaoferowania.

*miss irony 

Wysłany: 2006-12-28, 19:13   

Sama jestem z "mieszanego" domu, więc akurat religia nie jest dla mnie zadnym problemem. Aczkolwiek nie wyobrazam sobie siebie jako żony jakiegos muzułmanina. Co to, to nie. Za duzo się naczytałam historii co to po slubie wywyiózł do kraju rodzinnego, a kobieta nie miała juz tam zycia.
A ja cie kocham

Dzidka:D 

Wysłany: 2006-12-28, 20:01   

ja nie jestem w takiej sutuacja, ale moja siotra cioteczna wlasnei zareczyla sie z zydem (z pochodzenia i z wyznanai muzulmanina)... nie mam nic przeciwko i ciesze sie ich szczesciem. osobiscie chyba moglabym sie zwiazac z mazczyzna innej religii, ale nie chcialabym zmieniac wyznania, ani nie dopuscilabym do tego, aby moje dzieci byly wychowywane w innej religii....

Gamal 

Wysłany: 2007-01-02, 16:02   

Jako zagorzały i wojujący bezbożnik chyba nie wytrzymałbym z wierzącą kobietą.

*Apple 

Wysłany: 2007-01-02, 17:00   

Ja podążyłabym za głosem serca. Ale na pewno nigdy nie związałabym sie z muzułmaninem...czytałam tez tak jak miss irony wiele ksiązek na ten temat i jestem naprawdę uprzedzona.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-01-02, 17:01   

Dzidka:D napisał/a:
nie chcialabym zmieniac wyznania
no własnie jesteśmy razem to Ty zostń przy swoim ja zostane przy swoim... Gorzej z dziecmi... No chyba, że ktos ich nie planuje.

- Cała masa gówna. ''

#deela 

Wysłany: 2007-01-07, 22:11   

ja jestem ateistka mj maz chrzescijaninem
jaks sie dogadalismy :)

Odpowiedz do tematu