nie, raczej nie wierze, może dlatego, że ja się z tym nie spotkałam.
ale dla mnie to jak juz pisałam: 'Zakochać się w twarzy, a wyjść za całą dziewczynę.' Tylko może nie w dosłownym znaczeniu.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
nie wierze. Ogolnie nie wierze w jakakolwiek milosc, milosc zdarza sie raz na kilkaset przypadkow. A jezeli juz milosc - to dopiero po dlugim czasie bycia z kims i poznaniem go na prawde dobrze.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
*Apple
Wysłany: 2007-12-21, 10:58
Wierzę, aczkolwiek tego nie doświadczyłam, chociaż właściwie... hmmmm.... xD
nie ma miłosci od pierwszego wejrzenia,jest antomiast zauroczenie;)
_________________ layla
masajka
Wysłany: 2008-01-18, 12:25
Cóż, miłość to skomplikowana sprawa i na pytanie, czy istnieje taka od pierwszego wejrzenia nie ma moim zdaniem jednoznacznej odpowiedzi. Jednym sie przytrafiła i wierzą w nią bezapelacyjnie i nakłaniają innych aby w nią uwierzyli tak jak oni. Inni nad swoja miłością pracowali długo, można by powiedzieć, że ją sobie wychodzili Kto ma większe szanse na długotrwały i pełny związek? Moja odpowiedź, to ten, kto nad nim pracuje Bo zauroczyć można się nie tylko od pierwszego wejrzenia i nie tylko w wyglądzie - ktoś może nam zaimponować charakterem, talentem, wieloma rzeczami...i na początku może być fajnie..a póżniej wchodzi normalne, codzienne życie i bańka mydlana może pęknąć..to od nas i naszych partnerów zależy jak sobie z tym poradzimy...:) Osobiście polecam wątek, który sama bardzo chetnie przeczytałam:
http://www.republikakobie...,index,247.html
wiadomo ,ze najpierw jest zauroczenie a nastepnie później MOZE ale nie musi się to przerodzic w milość. Czyli moze byc miłośc.. w sensei,ze jedno spojrzenie i dwie osoby chcialy tego samego..
Dla mnie najważniejszym zmysłem w relacjach damsko-męskich jest dotyk. Potem słuch, a następnie wzrok. Może dlatego, że dużo czasu spędziłam z pewnym kolesiem, siedząc z nim na ławce, gdzie było ciemno. Facet musi mieć przyjemny głos, taki, którego można słuchać godzinami. Tego, jak ważny jest dotyk, chyba nie trzeba tłumaczyć. A wzrok za bardzo mnie peszy. Wystarczy zgrać to wszystko i jest cudownie. Można się nawet zakochać...
nie ma miłości od pierwszego wejrzenia.
co najwyżej,zauroczenie.
nie można kogoś pokochać,nie znając go. -,-
_________________ `Głowy są pełne pustych frazesów
Włosy siwieją tu w oparach stresu
Szukając drogi, wiecznie się gubię
Na zakręcie w nieprzyjaznym tłumie ...
gdzie spojrzę to widzę
wszystko czym się brzydzę.
codziennie uciekam
tam gdzie nie ma nic ...`
Wysłany: 2008-05-11, 10:59
A ja mysle ze od pierwszego wejrzenia mozna sie zauroczyc milosc przychodzi potem Chociaz czasami wydaje nam sie ze to wlasnie milosc od pierwszego wejrzenia. No bo ciezko rozróznic zauroczenie od milosci czujemy to samo w zasadzie - tyle ze jak nie jest nam dane byc z ta osoba zauroczenie czesto mija po jakims czasie.
Nie wierze w miłość od pierwszego wejrzenia. Ktoś nam się może od pierwszego spojrzenia bardzo spodobać, możemy się zauroczyć. Prawdziwe uczucie przychodzi dużo później. W momencie poznania tej osoby.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.