Forum Dyskusyjne :: Miłość na odległosć... Czy to ma sens?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Miłość na odległosć... Czy to ma sens?

Miłość na odległosć... Czy to ma sens?
Autor Wiadomość

madziulenka:*:* 

Wysłany: 2008-02-26, 20:09   

mam problem... mam chlopaka ktorego kocham i on mnie kocha ale on jest w wiezieniu... pomozcie.... i doradzcie co mam robic.... byc z nim czy zerwac????? :zabanowany: :zabanowany: :rozpacz: :rozpacz:

Spedilena 

Wysłany: 2008-02-26, 20:14   

Jeśli kochasz, to sama dałaś sobie odpowiedź... :)

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-02-26, 20:21   

To zależy, jeśli możesz go rzadko odwiedzać to Twoj problem ewoluuje w stronę tzw. "miłości na odległość".

poprostunatalia 

Wysłany: 2008-02-26, 20:23   

Pójdż za głosem swojego serca,ja jestem ze swoim facetem na odległość co prawda u mnie jest inna sytuacja niż u Ciebie bo poprostu różnica między naszymi miastami wynosi 130km,nie widzimy się tak często jakbyśmy chcieli ale się kochamy i dajemy rade

Spedilena 

Wysłany: 2008-02-26, 20:28   

ja i mój Wstręciuch tez na odległość, dokładnie 330 km i jakoś żyjemy. Nie powiem, tęsknię okropnie, ale jeśli serducho woła, odległość się nie liczy..

^justynka 

Wysłany: 2008-02-27, 11:21   

hmm każda miłość ma sens... :) a związki na odległość owszem jest cieżko, ale da się przeżyć :) Serce nie sługa :) nie przestanie kochać tylko dlatego że ktos jets daleko :)

Mich@ł :serce: :)

Palolinta 

Wysłany: 2008-02-27, 18:09   

Mój chłopak mieszka 650km ode mnie. Widujemy sie mniej więcej raz na miesiąc. 16 lutego minęło pół rok€ odkąd jesteśmy razem.. Na początku twierdzono, że to nie ma sensu, że długo nie pobędziemy ze sobą i że to jest po prostu śmieszne.. Jednak zarówno ja jak i mój chłopak nie zamierzaliśmy rezygnować z tego związku a muszę powiedzieć, że jest to moja pierwsza prawdziwa miłość. Bardzo się kochamy i wierze w to co jest między nami oraz że zostaniemy ze sobą na zawsze... ; )

war 

Wysłany: 2008-02-27, 19:48   

wiesz wydaje mi sie ze to zalezy wszystko od Ciebie i Twojego chlopaka jezeli wierzycie w Wasza milosc to przetrwacie mimo wszystko :) ja osobiscie uwazam ze bycie z kims na odleglosc to nie ma semsu przynajmniej dla mnie kiedys probowalem ale nie dalem rady :( ale jesli Ty czujesz ze wytrzymasz to zycze powodzenia i szczescia :)

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-02-27, 20:01   

Miłość zawsze ma sens, oile ona jest w Tobie i w tym chłopaku. Chociaz związki na odległość są trudne do utrzymania, ale czasem przetrwają, zależy tu wyłącznie od osób które związek tworzą.

daryou 

Wysłany: 2008-02-27, 21:18   

Ważne jest to czy chłopak i dziewczyna są zdecydowani na taki rodzaj miłości, tzn. miłości na odległość. Tak naprawdę to może być początek czegoś pięknego - co nie miało miejsca w bliskim otoczeniu...Miesiąc temu przez internet poznałem dziewczynę, mieszkającą około 330 km ode mnie. Ma 18 lat. Na początku nic szczególnego, rozmowa jak rozmowa...podała mi swoj nr tel. ja jej swój...nic nie wskazywało na to, że któreś z nas jest zainteresowane drugim – po prostu luźna gadka i koniec...Po kilku dniach wysłała mi niespodziewanie smsa...no i tak nasza ciekawośc sobą wzrosła...z biegiem dni nie mogliśmy wytrzymać bez jakiejkolwiek wiadomości do siebie. Wszystko przerodziło się w coś co trudno mi nazwać...internetowa miłość...?, po prostu zaczeło mi na niej zależeć...ona też okazywała bardzo smiałe uczucie...często padały słowa "kocham" itp. Bardzo chcieliśmy się spotkac i ustaliliśmy na to termin...przygotowywałem się na to. Kiedy czas spotkania zbliżał się napisała mi że ma teraz dużo pracy (szkola itp) - nie protestowałem...ale wdało mnie to w zastanowienie...Od tego czasu jej emocje zaczęły opadać, ponieważ nie do zniesienia było dla mniej to, że taka odległość między nami...Jeszcze klika dni podtrzymywałem ją na duchu ale w końcu zaczęła się rozmyślać, łamiąc mi serce...Myślałem o tym poważnie, odległość nie byłaby przeszkodą - niedługo kończę studia i myslę o własnym koncie, przeprowadzce. Wiem, że gdyby była w moim wieku (22l) to byłaby silniejsza, inaczej patrzyłaby na to...w tym wieku potrzebuje prawdziwej bliskości-to naturalne...Ostatnio napisała, że chce zakończyć znajomość, ostało się jednak na przyjaźni...Hmm...nie wiem co o tym mysleć. Męczy mnie to...myśl o niej...ale przecież nawet się nie widzieliśmy, więc to chyba serce się myli. Myślałem o tym, żeby ją kiedyś pomimo tego odwiedzić ale nie wiem jak na to zareaguje...
Każdy przypadek jest inny niż pozostałe, mój także...
Pozdrawiam

hooney92 

Wysłany: 2008-02-28, 15:56   

ja rok temu miałam chłopaka a odległość..widywalismy sie bardzo zadko... po 2 miesiacach zerwał ze mną zakochując się w innej.. ja mialam pecha ale Tobie sie uda ;] życze Ci tego ;*

daryou 

Wysłany: 2008-02-29, 23:15   

niestety się nie uda... poznala juz kogoś innego blisko siebie i sie umowiła wiec pewnie bedą razem....czego jej życzę..hmm... Miłość na odległosć istnieje, poprostu trzeba wytrwać...owoce będą słodkie...

Calm 

Wysłany: 2008-03-05, 20:09   

Miłość zawsze ma sens. Zachodzi tylko pytanie na ile te dwie osoby są masochistami. Jeśli są w pełni i jest miedzy nimi to uczucie przetrwają każdą odległość.

Sundari 

Wysłany: 2008-03-07, 16:19   

miłość na odległość? Z własnego doświadczenia wiem, że nie.
Albo to poprostu nie była miłość;P (w moim przypadku).
Takie "extremalne" doświadczenia ludzi którzy się kochają spajają często związek (jezeli to prawdziwa miłość).
Zastanów się dobrze, czy warto. Pomyśl też czy naprawde go kochasz. Bo sama niepewność, czy z nim być dalej, zastanawia...

markes01 

Wysłany: 2008-03-11, 19:44   

Powiem krótko, nie ma.

Odpowiedz do tematu