Wys³any: 2006-10-10, 20:17 Mi³o¶æ? Fajne uczucie ale czasami bywa inaczej..
Fajnie jest kochaæ ale ze wzajemno¶ci±..
Co radzicie na mi³o¶æ nieodwzajemnion±? Jak sobie w takim wypadku radziæ? Zapomnieæ, czy mo¿e staraæ siê jako¶ wzbudziæ u niego jak±¶ sympatie? Mo¿e powiedzieæ mu o tym uczuciu?
No niestety ja jestem w takiej sytuacji, kocham kogo¶ kto tylko traktuje mnie jak znajom± i towarzysze na impreze. Nawet po jednej imprezie siê ca³owalismy. Staram siê robiæ wszystko ¿eby¶my byli dla siebie coraz bliscy ale có¿ on mnie nie kocha... Co zrobic?
_________________ "Mi³o¶æ wszêdzie jej pe³no a ka¿demu w jakim¶ stopniu brak"
Wiek: 18 Do³±czy³a: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Sk±d: Psycholandia
Wys³any: 2006-10-10, 20:25
Jollitka napisa³/a:
Co radzicie na mi³o¶æ nieodwzajemnion±?
Proponujê zostawiæ karteczkê "rzegnajcie" i skoczyæ z mostu.
Jollitka napisa³/a:
Zapomnieæ, czy mo¿e staraæ siê jako¶ wzbudziæ u niego jak±¶ sympatie?
Zale¿y.. je¶li wolny to mo¿na próbowac siê wokó³ obiektu porz±dania zakrêciæ (takie m±dre rzeczy mówiê a w praktyce to nigdy tak nie zrobiê), je¶li zajêty - nic, tylko kopn±c w kalendarz.
Jollitka napisa³/a:
Mo¿e powiedzieæ mu o tym uczuciu?
To chyba zale¿y od sytuacji.
_________________ Nikt nie bêdzie wiedzia³, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
wiêc za³o¿ê na szyjê kapelusz,
po nim poznasz mnie dzi¶, przyjacielu.
Wiek: 18 Do³±czy³a: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Sk±d: Psycholandia
Wys³any: 2006-10-10, 20:42
Mokra napisa³/a:
moi drodzy, z tego co widze mamy po 15-18 lat... to za przeproszeniem co taka gowniarzeria moze widzeiec o milosci...
Mnie siê wydaje ¿e ca³kiem sporo. Zreszt± osób w wieku 18 lat nie porównuj do 15 latków bo miêdzy nimi jest spora ró¿nica ; > 15 lat to jeszcze gimnazjum, 18 to przewa¿nie 2 - 3 liceum..
_________________ Nikt nie bêdzie wiedzia³, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
wiêc za³o¿ê na szyjê kapelusz,
po nim poznasz mnie dzi¶, przyjacielu.
Do³±czy³a: 07 Pa¼ 2006 Posty: 4529 Sk±d: z doliny muminkow
Wys³any: 2006-10-10, 20:50
tak wlasciwie masz racje.. troche patrze na to z punktu widzenia maturzystki Masz racje zupelnie inne myslenie. Ale czy gimnazjalistka ktora (np. 14-15 lat) ma chlopaka z ktorym miala swoj pierwszy raz i juz jest pewna ze go kocha po czym zaczyna kochac innego itp--->ZAAAL?? To chyba paranoja.
Ja w wieku 18 lat nie pwoiedzialam ania razu chlopakowi kocham bo tak naprawde gowno o tym wiem
Do³±czy³a: 10 Pa¼ 2006 Posty: 47 Sk±d: ja siê tu wziê³am...
Wys³any: 2006-10-10, 21:19
ej przestañcie tak uogólniaæ... twierdzicie ¿e 15 lat to jeszcze dzieci
ka¿dy dojrzewa w innym tempie i jeden mo¿e prze¿yæ prawdziw± mi³o¶æ w tym wieku, a inny w wieku 18 mo¿e byæ niegotowy ;]
Jollitka, zauwa¿y³am ¿e dajesz na kilku forach te same tematy... i to dajesz tematy, które tam wygl±dowa³y w ¶mietniku ;]
tak wiêc skopiujê mój post z tamtego forum
ja na innym forum napisa³/a:
Ja te¿ nie jestem zakochana z wzajemno¶ci±.
To trwa ju¿ ponad rok, na szczê¶cie chodzi do mojej klasy, wiêc widze go bardzo czêsto.
D³ugo zastanawia³am siê czy co¶ z tym zrobiæ... w koñcu sobie odpu¶ci³am. ;]
_________________ Jestem tylko przeszkod± na Twojej drodze. Wiêc odejdê. Bêdê my¶leæ o Tobie przy ka¿dym kroku mojej ucieczki...
Cz³owiek nigdy nie spotka siê z odwzajemnieniem, je¶li bêdzie za wysoko mierzyæ. =/ Chyba od razu lepiej szukaæ kogo¶ na swoim "poziomie", ni¿ ¿eby marzenia spali³y na panewce i wszystko prêdzej czy pó¼niej sz³o w cholerê.
do milosci nikogo nie mozna zmusic niestety musisz dac mu czas, nie wszyscy tak odrazu potrafia kogos obdarzyc uczuciem lub jesli masz odwage szczerze z nim porozmawiaj
ja sobie obieca³am.tylko nie mi³o¶æ bez wzajemno¶ci.
ka¿dego samaca teraz traktuje jak kolege.przynajemniej sie staram.
spróbuj wiecej sobie opu¶ciæ troche i zacz±æ go traktowaæ jak kolege. moze wtedy go co nieco ruszy. bo zauwa¿y ze nie ma takich ohów ehów jak przedtem..
Do³±czy³a: 07 Pa¼ 2006 Posty: 4529 Sk±d: z doliny muminkow
Wys³any: 2006-10-11, 19:44
Cytat:
do milosci nikogo nie mozna zmusic niestety musisz dac mu czas, nie wszyscy tak odrazu potrafia kogos obdarzyc uczuciem lub jesli masz odwage szczerze z nim porozmawiaj
ka¿dy dojrzewa w innym tempie i jeden mo¿e prze¿yæ prawdziw± mi³o¶æ w tym wieku, a inny w wieku 18 mo¿e byæ niegotowy ;]
Uwa¿am, ¿e mo¿esz walczyæ o tamtego ch³opaka, ale takim zachowaniem niewiele zdzia³asz.
Po pierwsze, to ch³opak (przewa¿nie) powinien zabiegaæ o dziewczynê..
Nooo istniej± przypadki kiedy to dziewczyna powinna zrobiæ 'pierwszy krok', ale to wtedy, gdy wie lub siê domy¶la, ¿e ch³opak co¶ do niej czuje, a jest za³ó¿my nie¶mia³y.
_________________ Wiedz, ¿e nigdy siê nie poddam. Bêdê walczyæ o tê mi³o¶æ. . O mi³o¶æ która da³a mi zarówno ból i cierpienie jak i chwile rado¶ci . . Mi³o¶æ jest jak magia- pojawia siê i znika.
co robiæ? a co mo¿esz zrobiæ? zastanów siê przede wszystkim, czy to prawdziwe uczucie... do mi³o¶ci nie mozna nikogo zmusiæ, owszem, mo¿esz byæ stale blisko i staraæ siê j± wzbudziæ, ale w±tpiê, aby to da³o ci po¿±dane efekty...
to tak nie dzia³a...
_________________ "Jakkolwiek bym siê nie stara³, nie potrafiê ju¿ znale¼æ siê z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choæby rozsi±¶æ siê wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporz±dek; meble poprzestawiano, ¿arówka siê przepali³a, strzêpy przesz³o¶ci walaj± siê po pod³odze."
Moze ten chlopak nawet nie wpadl na to, zeby spojrzec na Ciebie jak na partnerke albo tak mu wygodniej? Moze sproboj mu zasugerowac taki temat i sprawdz rekacje.. z dwosiadczenia wiem, ze pytania wprost mimo ze ciezko je zadac to jednak daja jakas odpowiedz, najczesciej ta najblizsza prawdy - no chyba ze chlopak sam przed soba nie chce sie do cegos przyznac... Lepiej zapytaj a nie zyjesz w zludzeniach mniejcyh lub wiekszych, podczas kiedy mozesz przekierowac swoja uwage na kogos innego..
_________________ Dobr± stron± upadania jest to, ¿e dajemy naszym przyjacio³om szanse by nas podtrzymali
Có¿ chyba lepiej bêdzie jesli zapytasz prosto z mostu
to jest trudne -> ja siê nie odwa¿y³am ale to skróci "mêkê".
Je¶li odpowie ze nie to poboli chwilê i pfrzejdzie
jesli tak to chyba jush bedziesz wiedzia³a co robiæ:)
3mam kciuki --> b±d¼ dobrej my¶li
_________________ Grzeczne dziewczynki dostan± siê do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
Na tym forum denerwuje mnie bardzo ze z 15 latkow itp. robi sie kompletnych gowniarzy. a to nie prawda... kazdy kiedys tyle mial,no nie... a wracajac do tematu... na milosc nieodwzajemniona albo walka o ta druga strone albo nowa milosc:)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.