Forum Dyskusyjne :: Miłość czy przyjaźń? Jak wybierać? W ogóle się da...?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Miłość czy przyjaźń? Jak wybierać? W ogóle się da...?

Miłość czy przyjaźń? Jak wybierać? W ogóle się da...?
Autor Wiadomość

Majeranek 

Wysłany: 2008-04-15, 21:48   Miłość czy przyjaźń? Jak wybierać? W ogóle się da...?

Chciałabym zadać Wam trudne pytanie : co jest dla Was ważniejsze: miłość czy przyjaźń? Oczywiście nie mówię tu o relacjach między ludźmi typu : kocham swoją przyjaciółkę jak przyjaciółkę czy "a przecież mój chłopak jest dla mnie przyjacielem". Chodzi mi o taką sytuację że powiedzmy jesteś w związku i ten związek zabiera Ci dużo czasu i nie wiesz czy masz zaryzykować i ograniczyc spotkania z chłopakiem/dziewczyną i zająć się przyjaźnią czy wszystko postawić na miłość a przyjaźnią zająć się jak już będziesz stać na pewnym gruncie z partnerem?
No... i co byście wybrali gdy Wasz partner kazał Wam wybierać pomiędzy jego miłością a Twoimi przyjaciółmi?

Pozdrawiam

Czytaj regulamin! Nie uzywa sie niepotrzebnie koloru czcionki!

1.jpg
bee
Plik ściągnięto 202 raz(y) 33,58 KB

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-04-15, 21:55   

Majeranek napisał/a:
Chodzi mi o taką sytuację że powiedzmy jesteś w związku i ten związek zabiera Ci dużo czasu i nie wiesz czy masz zaryzykować i ograniczyc spotkania z chłopakiem/dziewczyną i zająć się przyjaźnią czy wszystko postawić na miłość a przyjaźnią zająć się jak już będziesz stać na pewnym gruncie z partnerem?

Wiesz, ja np. osobiście bardzo lubię, jak związek zabiera mi dużo czasu. Więc odpowiedź jest oczywista.

Majeranek napisał/a:
No... i co byście wybrali gdy Wasz partner kazał Wam wybierać pomiędzy jego miłością a Twoimi przyjaciółmi?

Ochoczo kazalibyśmy mu prędko zweryfikować swoje zapędy i zmienić je w coś bardziej przystępnego, bo inaczej będzie bida.

Kessy21 

Wysłany: 2008-04-15, 23:00   

Hmmm ja osobisci uwazam, ze przyjazn jest bardzo potrzebna.... ale chodzi mi tutaj raczej przyjazn dziewczyna - dziewczyna, chlopak- chlopak. I nie mozna wybierac pomiedzy ukochana osoba a przyjacielem, bo kurcze komu bysmy "psioczyli" na swoich partnerow jak nie przyjacielowi :P (oczywiscie w pozytywnym znaczeniu tego slowa).
Natomiast ja sama z doswiadczenia wiem ze zycie w "trojkacie" tzn dziewczyna-chlopak i przyjaciolka chlopaka nie jest zdrowe:( no mi niestety taki uklad nie odpowiadal i jest jak jest ....

cameron 

Wysłany: 2008-04-16, 14:10   

Majeranek napisał/a:
jesteś w związku i ten związek zabiera Ci dużo czasu i nie wiesz czy masz zaryzykować i ograniczyc spotkania z chłopakiem/dziewczyną i zająć się przyjaźnią czy wszystko postawić na miłość a przyjaźnią zająć się jak już będziesz stać na pewnym gruncie z partnerem?

i w zwiazku i w przyjazni wazne sa kompromisy i powinno sie starac rozplanowac swoj czas tak, aby pielegnowac milosc i nie zaniednbywac przyjazni. choc czesto przyjaciele sa bardziej wyrozumiali i rozumieja nasze poswiecenie sie milosci ;)
Majeranek napisał/a:
co byście wybrali gdy Wasz partner kazał Wam wybierać pomiędzy jego miłością a Twoimi przyjaciółmi?

Kiedys musialam stanac przed wyborem miedzy chlopakiem a przyjaciolka. wybralam chlopaka. potem go rzucilam i nie ma ani jego ani jej... zaluje tego, bo stracilam bardzo wazna osobe w moim zyciu... ale to mnie nauczylo, ze nikt nigdy nie ma prawa kazac mi wybierac. teraz, gdyby moj chlopak postawil mnie w sytuacji: albo on albo moja przyjaciolka, to odpowiedz bylaby zapewne bolaca... i to nie bylby tylko bol psychiczny :]

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2008-04-16, 18:18   

Majeranek napisał/a:
i co byście wybrali gdy Wasz partner kazał Wam wybierać pomiędzy jego miłością a Twoimi przyjaciółmi?
wyśmiałabym go ;-)
nikt nie ma prawa blokować mi spotkań, na jakie mam ochotę.

w sytuacji, gdy chcę spędzić czas z przyjaciółmi/facetem - robię to.
jeśli naprawdę zależy komuś na takim spotkaniu, to jest w stanie zrealizować oba.

jestem przeciwniczką poświęcania zbyt dużej ilości czasu partnerowi, kiedy odbywa się to kosztem przyjaźni i cennych znajomości. zawsze należy wyważyć jakieś proporcje, by w momencie, gdy okaże się, że "to nie było to" nie zostać samej jak palec.

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2008-04-20, 18:36   

co to za ukachany który kazałby mi wybierać miedzy przyjaźnią a miłością??
;/
ja tu nie widze problemu -> wszystkiego trzeba brać po trochu:)

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-04-20, 19:01   

Majeranek napisał/a:

To by raczej świadczyło, że mi nie ufa. Jakby poświęcała swoją uwagę na przyjacielu a zaniedbywałabym przy tym swój związek to by zrozumiała jeżeli miałby "ale" do co tych racji. Ale wybieranie dla mnie to jednoczesne ograniczenie mojego życia i przyjaciół. Po prostu trzeba widzieć umiar w miłość i przyjaźni

Olatko 

Wysłany: 2008-04-20, 20:59   

Ja nie lubie jak ktoś każe mi wybierać,bo on za mnie życia nie przeżyje...czas miedzy znajomymi i facetem można jakoś rozplanować wiec nie widze powodu by rezygnować z jednego albo drugiego.A jeśli faktycznie postawiłby mnie w takiej sytuacji to-spi***alaj na bambus prostować banany :wsciekly:

*miss irony 

Wysłany: 2008-04-21, 19:21   

Czego by nie mówić miłość zawsze będzie ważniejsza, ale złoty środek byłby idealny pomiędyz tymi dwiema wartościami.
A ja cie kocham

Odpowiedz do tematu