Wys³any: 2008-01-19, 20:19 miêdzy m³otem a kowad³em
W ogóle nie mam pojêcia co z tym zrobiæ… Wszystko mi siê nie uk³ada… tata zacz±³ nadu¿ywaæ alkoholu i ca³y czas ubli¿a mojej mamie, siostrze i mi… mama ca³y czas panikuje i siê nad sob± u¿ala bo wyrzucili j± z pracy i z powodu taty… ju¿ nie wytrzymuje nerwowo, ca³kowicie j± rozumiem ale ja ju¿ nie mogê wytrzymaæ! Chcia³a nawet odej¶æ od taty ale ba³a siê jak on na to zareaguje… i ba³a siê o nas, jak to zniesiemy. Ta sytuacja trwa ju¿ od jakiego¶ czasu dziêki czemu strasznie zawali³a mi sytuacje w szkole… bêdê mia³ praktycznie same 2…dla porównania w tamtym roku mia³em same 3 i 4! A do tego tata mówi ¿e ja jak bêdê mia³ chocia¿ jednego dopalacza to bêdê mia³ przekichane…. Ta ca³a sytuacja doprowadzi³a mnie do tego ze mam ochotce uciec z domu…. Mia³em kiedy¶ nawet ochotê pope³niæ samobójstwo……. I te my¶li to nachodz± mnie coraz czê¶ciej… Proszê pomó¿cie!!!!!!
Jesli masz problem tej natury, to nie szukaj pomocy na forum, ale u kogos, kto faktycznie bedzieCI mogl pomoc. Chocby szkolny pedagog...
Sytuacja w Twoim domu raczej nie wroci do poprzedneigo stanu bez radykalnych dzialan. Twoja matka martwiac sie o to 'jak to zniesiecie' powinna przede wszystkim pomyslec o tym jak to na was wplywa juz teraz.
Sa osrodki pomocy dla rodzin z podobnymi problemami, sa grupy wsparcia dla kobiet i w koncu sa domy samotnych matek, gdzie moga sie zglosic.
_________________ "Jakkolwiek bym siê nie stara³, nie potrafiê ju¿ znale¼æ siê z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choæby rozsi±¶æ siê wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporz±dek; meble poprzestawiano, ¿arówka siê przepali³a, strzêpy przesz³o¶ci walaj± siê po pod³odze."
Ucieczka z domu niczego nie za³atwi, uzytkownicy forum tez raczej Ci nie pomog±. Musisz poszukac pomocy, najpierw sprobuj u szkolnego pedagoga jak radzila Ci luba. Porozmawiaj z mama,zamiast uzalac sie nad soba powinna zaczac dzialac.
_________________ "To mo¿liwo¶æ spe³nienia marzeñ sprawia, ¿e ¿ycie jest tak fascynuj±ce."
tak jak siê ju¿ dziewczyny wypowiedzia³y - Waszej trójce potrzebna jest porz±dna terapia i odciêcie siê od przyczyny Waszych problemów.
i co do odej¶cia od taty - jak Wy to zniesiecie.. lekko nie bêdzie, ale czy teraz jest Wam lekko? nie wiem ile lat ma siostra, ale widzê, ¿e jeste¶ m³odziutki jeszcze, wiêc jeszcze wszystko przed Tob±. niestety takie sytuacje czêsto zmuszaj± do szybkiego wydoro¶lenia. o samobójstwie nie my¶l. mimo, ¿e sytuacja jest ciê¿ka, to by³oby bardzo egoistyczne. pomy¶l o mamie i siostrze, bo dla nich to by by³ kolejny olbrzymi cios.
_________________ Lord, Help me be the person my dog thinks I am.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.