Wysłany: 2006-12-25, 18:20
ja tez nie jestem zbytnio za mowieniem prosto w oczy "kc", bo fakt to brzmi jak ... nie wiem co (:P), ale np. w opisach gg (jesli komus tak bedzo zalozy zeby caly sswiat wiedziela o jego milosci), czy w innych raczej internetowych formach pisania.... ale masz racje, na zywca to glupio z deka slyszec od kogos kc:P
ja tez nie jestem zbytnio za mowieniem prosto w oczy "kc"
nie rozumiem, wolisz milosc wyznawana smsem? litości.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2006-12-25, 21:16
Idia napisał/a:
Co sądzicie o wyznawaniu kultu "KC"??
hm... właściwie to nie czaję tego jak w opisach GG widzę coś w stylu : "K.C.B.M.I.T.S - T.A" jakoś nie rozumiem po co to... nie dość, że długi i głupi skrót, nie dość że przez GG, to przecież czasem nawet ten ktoś do kogo to jest skierowane, może nie przeczytać, albo nie zorientować się że do to niego
ja tam jestem za mówieniem sobie prosto w oczy po prostu "kocham cię" i tak jest najlepiej... żadnych skrótów, żadnych smsów, żadnego gg...
Takie promowanie swojej miłości przez KC ... Wogole nie widze żandej potrzeby pisania tych liter na opisach i w innych niepotrzebnych miejsach. Ważne żeby osoba obdarzona tym uczuciem wiedziała co czujemy. Czyżby to było udowadnienie osobom stojącym obok co do szczerości i trwałości swoich uczuć? śmiszne.
bezsens. nie uzywam takich skrotow ani na opisach ani nigdzie innej. to jest chore. wkurzaja mnie osoby z mojej listy kontaktow u ktorych prawie zawsze jest "KC bardzo mocno" itp.
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
Wysłany: 2006-12-29, 00:48
Mordred napisał/a:
Dzidka:D napisał/a:
ja tez nie jestem zbytnio za mowieniem prosto w oczy "kc"
nie rozumiem, wolisz milosc wyznawana smsem? litości.
nie chodzi o to, ze nie lubie komus wyznawac milosci prosto w oczy, ale o to ze prosto w oczy nie lubie mowic "KC"... jak juz stoje naprzeciwko osoby ktora kocham i chce jej wyznac milosc to mowie "kocham CIe", a nie "kc"... to tak troche *** brzmi:P
bezsens. nie uzywam takich skrotow ani na opisach ani nigdzie innej. to jest chore. wkurzaja mnie osoby z mojej listy kontaktow u ktorych prawie zawsze jest "KC bardzo mocno" itp.
Racja.. tak jak by normalne słowo "kocham" było za długie... ech ta minituryzacja..
Dzidka:D napisał/a:
nie chodzi o to, ze nie lubie komus wyznawac milosci prosto w oczy, ale o to ze prosto w oczy nie lubie mowic "KC"... jak juz stoje naprzeciwko osoby ktora kocham i chce jej wyznac milosc to mowie "kocham CIe", a nie "kc"... to tak troche *** brzmi:P
W gruncie rzeczy.. IMO, od słów ważniejsze są czyny.. "kocham Cie" nie dość że spowszcheniało i często używane jest tam, gdzie go być nie powinno.. to jeszcze zastępowane jest własnie skrótami typu k.c.. ooo.. związek innych dwóch wyrazów ma ten sam skrót.. równie popularny przypuszczam..
_________________ Can't stop the spirits when they need you
This life is more than just a read thru...
Skrótów słownych nie uznaje w formie KC. Ale czasem w smsach stosujemy Ko.Cie. Ma podwojnie znaczenie...
Jesli mam juz opis mowiacy o uczuciu to raczej nie jest bardzo doslowny.
I jeszcze jedna rzecz. Nie ma czegos takiego jak granica kiedy milosc jest miloscia - mowie o czasie - a kiedy jest wciaz zauroczeniem. Bo po tygodniu bycia razem nie mozna kochac. Mial ktos z was tak? Pewnie nie, bo zanim mnie to nie spotkalo to tez glosilam takie farmazony, ze nie mozna pokochac kogos kogo sie w zasadzie nie zna i to po tak krotkim czasie.. Mozna.. Jak sie cos takiego przezyje to sie wie. I nikt mi nie wmowi, ze ja nie kochalam wtedy, ze nie kocham teraz. Moje uczucie ewoluuje ale jednalk jest miloscia. To sie wie...
Aha i takie podsumowanie - "nie ten kocha co milosc swa glosi lecz ten co cicho w sercu ja nosi"
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Napisałam kiedyś mojemu chłopakowi "KC" i bardzo żałuję. Wcześniej nie znał tego skrótu, a teraz wciąż powtarza tylko to. Nie pamiętam, kiedy usłyszałam, że mnie kocha. Zawsze tylko "kc" i "kc"... /. okropność!! Apeluję do wszystkich!! Nie piszcie, ani nie mówcie w ten sposób!! To nie jest wyrażanie miłości, tylko jakaś chora moda! blee...
_________________ Nie wiesz, co może Cię spotkać...
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-07-05, 20:33
orangeworld napisał/a:
teraz wciąż powtarza tylko to.
E? czyli np siedzicie sobie na dworze na ławce, on się patrzy na Ciebie i mówi: kc! kc! oh kc!
?
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Kult KC - żałosne. Nie uznaję tego typu skrótów, ponieważ delikatnie mówiąc, są one niepoważne i głupie. A takie opisy na gg po prostu kują w oczy!
Sami powiedzcie, czy kocham Cie, nie brzmi lepiej?
Głupota - skracenie najpiękniejszych słów na świecie do dwóch literek, jest dla mnie oznaką bylejakości obecnych czasów.A bylejakości nie znosze naj bardziej na świecie.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-07-06, 13:49
KC kojarzy mi się tylko z Komitetem Centralny.
Po jakim czasie można kochać - to już kwestia idywidualna. Zdarzają się "gromy z jasnego nieba" i po 10 minutach wiesz że to ta osoba. Jak do tej pory tylko jednej osobie powiedziałm że ją kocham.
Ostatnio zmieniony przez Wróżbiarka 2007-07-06, 13:53, w całości zmieniany 1 raz
Moja znajoma ma na pół nadgarstka : Kocham Cię a na drugim ma inicjały chłopaka i ona to sobie żyletką wydłubała..straszne.Na tym polega głupota samookaleczenie.. głupota minie ślad zostanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.