Forum Dyskusyjne :: Kult "KC"

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Kult "KC"

Kult "KC"
Autor Wiadomość

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-24, 14:17   

Ale miło usłyszeć od kochanej osoby szczere "kocham Cie" a nie jakis tam "KC" ktore tyle znaczy ze az wcale :/

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Dzidka:D 

Wysłany: 2006-12-25, 18:20   

ja tez nie jestem zbytnio za mowieniem prosto w oczy "kc", bo fakt to brzmi jak ... nie wiem co (:P), ale np. w opisach gg (jesli komus tak bedzo zalozy zeby caly sswiat wiedziela o jego milosci), czy w innych raczej internetowych formach pisania.... ale masz racje, na zywca to glupio z deka slyszec od kogos kc:P

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2006-12-25, 19:35   

Dzidka:D napisał/a:
ja tez nie jestem zbytnio za mowieniem prosto w oczy "kc"

nie rozumiem, wolisz milosc wyznawana smsem? litości.

*faris 

Wysłany: 2006-12-25, 21:16   

Idia napisał/a:
Co sądzicie o wyznawaniu kultu "KC"??

hm... właściwie to nie czaję tego jak w opisach GG widzę coś w stylu : "K.C.B.M.I.T.S - T.A" jakoś nie rozumiem po co to... nie dość, że długi i głupi skrót, nie dość że przez GG, to przecież czasem nawet ten ktoś do kogo to jest skierowane, może nie przeczytać, albo nie zorientować się że do to niego :|

ja tam jestem za mówieniem sobie prosto w oczy po prostu "kocham cię" i tak jest najlepiej... żadnych skrótów, żadnych smsów, żadnego gg...

nici-she 

Wysłany: 2006-12-25, 22:16   

Takie promowanie swojej miłości przez KC ... Wogole nie widze żandej potrzeby pisania tych liter na opisach i w innych niepotrzebnych miejsach. Ważne żeby osoba obdarzona tym uczuciem wiedziała co czujemy. Czyżby to było udowadnienie osobom stojącym obok co do szczerości i trwałości swoich uczuć? śmiszne.

Patryśka 

Wysłany: 2006-12-25, 22:41   

bezsens. nie uzywam takich skrotow ani na opisach ani nigdzie innej. to jest chore. wkurzaja mnie osoby z mojej listy kontaktow u ktorych prawie zawsze jest "KC bardzo mocno" itp. :dobani:

Dzidka:D 

Wysłany: 2006-12-29, 00:48   

Mordred napisał/a:
ja tez nie jestem zbytnio za mowieniem prosto w oczy "kc"

nie rozumiem, wolisz milosc wyznawana smsem? litości.

nie chodzi o to, ze nie lubie komus wyznawac milosci prosto w oczy, ale o to ze prosto w oczy nie lubie mowic "KC"... jak juz stoje naprzeciwko osoby ktora kocham i chce jej wyznac milosc to mowie "kocham CIe", a nie "kc"... to tak troche *** brzmi:P

Seavus 

Wysłany: 2006-12-29, 01:34   

Patryśka napisał/a:
bezsens. nie uzywam takich skrotow ani na opisach ani nigdzie innej. to jest chore. wkurzaja mnie osoby z mojej listy kontaktow u ktorych prawie zawsze jest "KC bardzo mocno" itp.

Racja.. tak jak by normalne słowo "kocham" było za długie... ech ta minituryzacja..

nie chodzi o to, ze nie lubie komus wyznawac milosci prosto w oczy, ale o to ze prosto w oczy nie lubie mowic "KC"... jak juz stoje naprzeciwko osoby ktora kocham i chce jej wyznac milosc to mowie "kocham CIe", a nie "kc"... to tak troche *** brzmi:P

W gruncie rzeczy.. IMO, od słów ważniejsze są czyny.. "kocham Cie" nie dość że spowszcheniało i często używane jest tam, gdzie go być nie powinno.. to jeszcze zastępowane jest własnie skrótami typu k.c.. ooo.. związek innych dwóch wyrazów ma ten sam skrót.. równie popularny przypuszczam..

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-29, 13:27   

Patryśka napisał/a:
"KC bardzo mocno"
jak szaleć to szaleć "KCBM" :/

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2006-12-29, 17:28   

Skrótów słownych nie uznaje w formie KC. Ale czasem w smsach stosujemy Ko.Cie. Ma podwojnie znaczenie... :)
Jesli mam juz opis mowiacy o uczuciu to raczej nie jest bardzo doslowny.

I jeszcze jedna rzecz. Nie ma czegos takiego jak granica kiedy milosc jest miloscia - mowie o czasie - a kiedy jest wciaz zauroczeniem. Bo po tygodniu bycia razem nie mozna kochac. Mial ktos z was tak? Pewnie nie, bo zanim mnie to nie spotkalo to tez glosilam takie farmazony, ze nie mozna pokochac kogos kogo sie w zasadzie nie zna i to po tak krotkim czasie.. Mozna.. Jak sie cos takiego przezyje to sie wie. I nikt mi nie wmowi, ze ja nie kochalam wtedy, ze nie kocham teraz. Moje uczucie ewoluuje ale jednalk jest miloscia. To sie wie...

Aha i takie podsumowanie - "nie ten kocha co milosc swa glosi lecz ten co cicho w sercu ja nosi"

Miodowo.

waterman 

Wysłany: 2007-01-03, 22:58   

No tak ''KC'' to o dupe rozbic KOCHAM CIE to ładnie brzmi a jak dodamy Skarbie albo Złotko itd to jesze jest cudowniej.....<KC> :dobani:

orangeworld 

Wysłany: 2007-07-05, 18:31   

Napisałam kiedyś mojemu chłopakowi "KC" i bardzo żałuję. Wcześniej nie znał tego skrótu, a teraz wciąż powtarza tylko to. Nie pamiętam, kiedy usłyszałam, że mnie kocha. Zawsze tylko "kc" i "kc"... :/ /. okropność!! Apeluję do wszystkich!! Nie piszcie, ani nie mówcie w ten sposób!! To nie jest wyrażanie miłości, tylko jakaś chora moda! blee...

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-07-05, 20:33   

orangeworld napisał/a:
teraz wciąż powtarza tylko to.

E? czyli np siedzicie sobie na dworze na ławce, on się patrzy na Ciebie i mówi: kc! kc! oh kc!

?
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

GnijącaModelka 

Wysłany: 2007-07-06, 08:43   

kiedyś sobie ostrzem od temperówki wyciełam na ręce KCE. teraz mam ślad, a chłopak odszedł...

madziutka39 

Wysłany: 2007-07-06, 09:00   

wycinanie na rękach inicjałow partnera albo jeszcze cos jest głupie i dziecinne.

princess 

Wysłany: 2007-07-06, 13:32   

Kult KC - żałosne. Nie uznaję tego typu skrótów, ponieważ delikatnie mówiąc, są one niepoważne i głupie. A takie opisy na gg po prostu kują w oczy!
Sami powiedzcie, czy kocham Cie, nie brzmi lepiej?

Lawenda 

Wysłany: 2007-07-06, 13:38   

Głupota - skracenie najpiękniejszych słów na świecie do dwóch literek, jest dla mnie oznaką bylejakości obecnych czasów.A bylejakości nie znosze naj bardziej na świecie.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-07-06, 13:49   

KC kojarzy mi się tylko z Komitetem Centralny.

Po jakim czasie można kochać - to już kwestia idywidualna. Zdarzają się "gromy z jasnego nieba" i po 10 minutach wiesz że to ta osoba. Jak do tej pory tylko jednej osobie powiedziałm że ją kocham.
Ostatnio zmieniony przez Wróżbiarka 2007-07-06, 13:53, w całości zmieniany 1 raz  

GnijącaModelka 

Wysłany: 2007-07-06, 14:28   

madziutka39 napisał/a:
wycinanie na rękach inicjałow partnera albo jeszcze cos jest głupie i dziecinne.

myslisz, że o tym nie wiem? wtedy byłam młoda, głupia, naiwna i dalej bym mogła wymieniać.

Lawenda 

Wysłany: 2007-07-06, 14:33   

Moja znajoma ma na pół nadgarstka : Kocham Cię a na drugim ma inicjały chłopaka i ona to sobie żyletką wydłubała..straszne.Na tym polega głupota samookaleczenie.. głupota minie ślad zostanie.

Odpowiedz do tematu