Forum Dyskusyjne :: Jakie jest wasze zdanie?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Jakie jest wasze zdanie?

Jakie jest wasze zdanie?
Autor Wiadomość

Tusia_dg 

Wysłany: 2008-06-12, 11:53   Jakie jest wasze zdanie?

"Można być bardzo szczęśliwym będąc samemu. Znacznie bardziej niż będąc w nieszczęśliwym związku."

Znalazłam taki cytat i oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy jest prawdziwy. No i chyba tak bo nie po to jesteśmy w związku aby nas ograniczał zabierał radość z życia...a tak się przecież zdarza...te codzienne kłótnię o byle co...itp. A będąc samemu można wreszcie od tego uciec...robić co się chce z kim się chce...a co wy o tym myślicie?

Frieda 

Wysłany: 2008-06-12, 11:57   

Jestem sama i dobrze mi z tym, nie czuję się z tego powodu jakaś szczególnie nieszczęśliwa czy coś. To lepsze niż męczyć sie w nieszczęśliwym związku, cierpieć i unieszczęśliwiać jeszcze drugą osobę. To dla mnie prawda. Niema sensu na siłę szukać partnera, byle tylko nie być samym. bo być samym nie znaczy nieszczęśliwym.
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....

*Apple 

Wysłany: 2008-06-12, 12:09   

Tusia_dg napisał/a:
"Można być bardzo szczęśliwym będąc samemu. Znacznie bardziej niż będąc w nieszczęśliwym związku."

Oczywiście, że jest prawdziwy. Tu nie ma się nad czym zastanawiać.

Normalny 

Wysłany: 2008-06-12, 13:36   

To zdanie jest prawdziwe, ale po części. Dlatego, że nawet gdy z ukochana osobą kontakty się popsuły, to i tak kiedys było cudownie, więc zawsze się człowiek łudzi, iż może znów się tak stanie. Poza tym będąc samemu zawsze wraca się myślami do tych pięknych chwil szczęśliwości z druga osobą i tęskni się za tym.
Czyli samemu jest i dobrze i źle. Ciężka sprawa.
Ja jestem sam i przyznam, że fajnie byłoby kogoś mieć, ale na pewno nie cierpię w samotności.

Zielony_Arti 

Wysłany: 2008-06-12, 17:32   

Po co kochać na siłę? Samemu nie jest znowu tak źle. Jeśli znów miałbym być zraniony to wolę odpuścić.
Na samotność zawsze jest sposób a szukając na siłę można trafić kulą w płot. Nie będę narzekał że bycia singlem jest źle bo bym skłamał.
Na nikim wogóle psów nie wieszać
To ostatnie słowa radio miłość zamknięte
Mikrofony i głośniki milczą jak zaklęte
Proszę uśiąść wygodnie i wyłączyć ten kanał
Radio miłość zamknięte - co za banał

Candy 

Wysłany: 2008-06-12, 17:45   

Ja powiem niby to samo ale troszke innaczej bylam w zwiazku dosc dlugo w sumie to bylam zwiazana ok 6 lat i po tym czasie faktycznie odczulam niesamowita ulge - moglam odbic sobie to czego nie moglam kiedy sie spotykalam. Nie twierdze ze bylo tak strasznie ze nic mi nie bylo wolno, fakt byl troche zazdrosnikiem ale poczulam wolnosc i niesamowite szczescie dopiero kedy bylam sama - jednak nie dlugo to potrwalo teraz jestem z idealnym partnerem calkiem tez dlugo ... i wcale nie pragne wolnosci - jestem szczesciara jescze wieksza niz za czaso bycia samemu wiec.... tak naprawde stwierdzenie czy tam przyslowie ktore przytoczyla tusia_dg jest prawidłowe ale nie do konca :) Zalezy w jakim przypadku. Mozna byc super szczesliwym bedac samemu jak najbardziej ale mozna tym szczesciem obdarowac druga osobe a ona takze i nas :)

Koti_88 

Wysłany: 2008-06-12, 18:50   

Tusia_dg napisał/a:

A ja sie z tym nie zgodzę, ale to chyba świadczy o mojej inności.
Mój ostatni związek nie należał do szczęśliwych, ale sądzę że wtedy byłem bardziej happy niż teraz. Samotność mnie przytłacza...

Candy 

Wysłany: 2008-06-12, 19:44   

Moze poprostu nie doznalas zadnych prawdziwych przykrosci albo bylas z nim krotko. Ale najardziej prawdopodobne jest to ze pewnie jestes w nim dalej zakochana.

voncuver 

Wysłany: 2008-06-12, 21:30   

aj ja wam powiem ze to wszystko nie jest takie proste jest prawdziwy kiedy ma się znajomych i ma sie z kim pogadać oraz wtedy kiedy wolimy opuścić sympatię niż sie z nią wiecznie kłucic

a jest fałszywy kiedy nasz sypatia jest jedyną osobą na której nam zależy nie mammy z kim pogadać i ogólnie mamy lipe w życiu i jest prawdziwy wtedy kiedy wolimy zostać z sympatią dla kilku chwil radosci z nią otulonych płaszcze kłótni

Koti_88 

Wysłany: 2008-06-12, 21:53   

Candy to do mnie?
jak tak to jestem płci męskiej :rotfl:

co to prawdziwych przykrości to było ich naprawdę dużo... (np. zdrada)
co do czasu trwania związku to 11 miesięcy (raczej nie mało)
co do uczucia miłości do niej to zdecydowanie NIE (nawet znienawidziłem ją)

po prostu, wole być z kimś kogo kocham nawet jeśli sie nie układa, niż być singlem.

Pani inż... 

Wysłany: 2008-06-13, 22:17   

Hmm...a ja uważam że 11 miesięcy to bardzo mało. Ja wyszłam ze swoim partnerem na prostą ( to znaczy wreszcie nauczyliśmy się ze sobą dogadywać) dopiero po 3 latach. Bo te pierwsze lata to tak na prawdę dojrzewanie, nie można od razu stworzyć czegoś trwałego, silnego. Niedawno minęło 6 lat i tym bardziej widzę że dojrzeliśmy, a te pierwsze lata były na prawdę nieodpowiedzialne i pełne błędów przez nas popełnianych. Nie ma związków idealnych, ale jak będziemy wybrzydzać to kiedyś ta samotność nas przerośnie.

Tusilla 
istota zakochana

Wysłany: 2008-06-13, 23:45   

Wiadomo że lepiej być samemu niż męczyć się w układzie który nie ma szans na prawdziwy rozwój. Samotność nie jest dobra, ograniczony związek też nie, kwestia jak to tego pochodzimy i naszego wyboru

*miss irony 

Wysłany: 2008-06-16, 16:39   

oczywista oczywistość więc po co taki temat zakładać?
A ja cie kocham

TysonX 

Wysłany: 2008-06-18, 12:45   

Ja tez powiem ze prawda ale nie do konca . . .
Jestem sam jakies 2 lata i ogolnie jest mi dobrze,jestem wolny i robie co chce . . . ale czasem przychodza takie momety gdzie sobie mowie 'kurde dlaczego jestem sam' 'chcialbym byc z kims kogo bede kochal' . . . ale zawsze wychodzi tak a nie inaczej ze zwiazek sie nie udaje . . .
Podsumuwujac jest mi dobrze samemu ale czasem sa mysli w ktorych czuje sie samotny.

Odpowiedz do tematu