Wysłany: 2007-09-23, 18:57 Jak dać sobie spokój??????/
Już nie pisze w temacie jak zapomnieć , bo tego to sie chyba nie da. więc mam pytanie jak zapomnieć o kimś na kim wam zależy lecz tej osobie na was nie zależy. Nie zwracać na nia uwagi-nie działa, nie myśleć o niej-nie dział, przestać ja widywać-nie dział, znaleźć inna osobę-nie działa, postawić na czas, bo niby leczy rany-nie działa, nic nie działa nawet to że ta osoba jest pusta i nie warta uczucia nie działa. Jak zapomnieć jak dać sobie spokój jak przestać myśleć????????
_________________ Gdzie jest miłość.....?
*faris
Wysłany: 2007-09-23, 19:04
Samo przejdzie.
Zajmij się czymś innym, czytaj śmieszne książki, sensacyjne, unikaj tematyki miłosnej, wygadaj się przyjaciółce, rób wszystko i nic... zapomnisz.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-09-23, 19:40
Klinem go. Zawsze działa xD
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
troche cierpliwości samo przejdzie no chyba że widzisz ta osobe codziennie co gorsza jest to twój sąsiad hehe...najprościej bedzie zająć myśli czymś innym uciąć kontakt z tym kimś jeśli tego nie zrobisz będziesz niepotrzebnie wszystko przedłużała i cierpiała......(nikt nie powiedział że będzie łatwo)
_________________ One day you will ask me what's more important, your life or mine?
And I will say, my life....
then you will walk away, never knowing that you are my life.....
''Bo życie to takie Czary-Mary...rzadziej Czary, cześciej Mary''
Wysłany: 2007-09-24, 21:04
To jest najgorsze... Na szczęście mam dość silną siłę woli i potrafie się powstrzymywać przed czynami związanymi z obsesją na punkcie drugiej osoby... Ale to naprawdę trudna sprawa.
czas nie leczy ran...on tylko przyzwyczaja do bólu...
Cytat:
Witam Cie Czarodziejkaa, po ciemnej stronie mocy
hehe welcom in hell ruget nuget
_________________ One day you will ask me what's more important, your life or mine?
And I will say, my life....
then you will walk away, never knowing that you are my life.....
''Bo życie to takie Czary-Mary...rzadziej Czary, cześciej Mary''
Wysłany: 2007-09-27, 07:23
Nic nie rob. Ty podswiadomi sama sie blokujesz i sama sie do tego podjudzasz. Jak masz zapomniec jakciagle rozgrzebujesz to co bylo, ciagle wspominasz. Nie powinno sie wspominac kiedy te wspomnienia bola, trzeba sie na ie zamnkac. Jezeli zupelnie i kategoryczni nie zmusisz sibie bys przestala o tym myslec to jestes w blednym kole i juz zawze sie bedziesz dreczyc.
Nikt kto nie przezyl tego co ty nie da ci dobrej rady.
Ja mialam podobna sytuacje, trwa juz rok.
Ostatnio mnie olsnilo, ze jest to idiota...
ale i tak jest mi trudno, bo nadal cos do niego czuje.
Najlepiej jest unikac tej osoby, brak jej widoku z poczatku jest trudny,
ale z czasem zapomina sie o niej..
przed toba jeszcze gora cierpienia.
nie bedzie łatwo bo jak to sie mow"czas nie leczy ran lecz przyzwyczaja do bólu"
jednak z czasem bedzie Ci łatwiej
a teraz zajmij sie swoim hooby np.;)
albo czyms co jest najwazniejsze-czyli sobą
powodzenia :*
Ostatnio zmieniony przez Andrea 2008-07-06, 21:05, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 18 Dołączyła: 22 Maj 2008 Posty: 146 Skąd: Pewne Przedwieście
Wysłany: 2008-07-07, 00:55
Mokra napisał/a:
rzeba sie na ie zamnkac
A czy to nie będzie ograniczanie?
Ja myślę, że trzeba postawić temu czoło, żeby przywyknąć? Oswoić się z myślą, że ta osoba jest jak milion innych osób... Nikt moim zdaniem nie jest aż tak wyjątkowy, żeby nie móc tej osoby zastąpić inną?
Ha! a Mój najlepszy sposób na takie coś.. był ciągły kontakt z ludzmi.. Szkoła, potem praca (tu promocja w markecie i rozmowa z ludzmi), piwo z przyjaciółmi, spanie... i tak w kółko.. po pewnym czasie poznałam chłopaka.. z którym jestem już 8 miesięcy ;] I jest o wiele, wiele lepszy od popszedniego.. choć tamtego wydawać by się mogło, że kochałam mocniej?
Wysłany: 2008-07-07, 10:13
Przedewszystkim pomysl teraz o sobie, nie skupiaj mysli na nim - Znajdz sobie zajecie, jakies hobby, sa wakacje masz duzo czasu - ja kiedy jest mi zle ide sprzatac potem umawiam sie ze znajomymi prosze ich o to zeby nie wspominali o swoich swietnych mezczyznach i o moim, niech nie pytaja i jak wam sie uklada i takie tam bla bla bla - kiedy wracam wlaczam film jakis (komedia romantyczna odpada zdecydowanie).
Ale najlepsza jest ksiazka pochlania duzo czasu a nasze mysli w trakcie jej czytania skupiamy tylko na tym co opisuje ksiazka polecam jak najbardziej. Skutecznie dziala!!!
A jesli chodzi o hobby to nie wiem zapisz sie na jazde konna, na nauke spiewania, gimnastyke - akrobatyke, silownie co kolwiek zebys tylko nie siedziala sama w domku bo wtedy swoje mysli skupisz znowu na nim. Pozdrawiam cieplo - trzymaj sie - zycze powodzenia!!!
Ostatnio zmieniony przez Candy 2008-07-07, 10:16, w całości zmieniany 1 raz
ja zaczołem medytować:D tzn. mam teraz dwa sposoby albo słuchac bardzo głosno ciężkiej muzyki ale z oczywistych względów szybko się ogłuchnie i nie można cały czas słuchać więc zacznij medytować ja tak zrobiłem i na razie działa zobacze czy podziałało jak ja spotkam na ulicy
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Wysłany: 2008-07-13, 21:51
Magda napisał/a:
może wystarczy pozbyć się obsesji na punkcie tej osoby?
o to to właśnie
sama się nakręcasz ciągle starając się zapomnieć, prosząc nas o rady etc.
idź do kina [tylko nie na komedię romantyczną, bo chyba byś się dobiła...], pojedź z przyjaciółką na piknik, rozerwij się zamiast pytać wkoło jak zapomnieć
_________________ dobry humor nie załatwi wszystkiego, ale wkurzy tyle osób, że warto go mieć
xbartxxx
Wysłany: 2008-07-14, 16:25
zobaczysz ze za jakis czas jak znajdziesz sobie rownie wazna osobe i minie troche czasu to zapomnisz o nim. 3mam kciuki, napewno dasz sobie rade
rzecz polega na tym ze zazwyczaj jedna osoba z kotra kcielibysmy byc wydaje nam sie niewiadomojak fantastyczna bo zazwyczaj malo ja znamy bedac z ta osoba po jakims czasie najprawdopodobniej 'rozowe okulary' opadaja i jest nirmalnie tymczasem nie zauwarzamy mnoostwa innych mozliwosci poznania innych osob siedziac i myslac caly czas o czyms co i tak niema sesnu
a wsytarczy podejsc jak gdyby nigdy nic do pierwszego lepszego nastepnego a jak nie ten to nastepny/natepna i tak do skutku ehh.. ludzie sa dziwni
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-07-14, 19:29, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.