Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: internet
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » internet

internet
Autor Wiadomość

marzetrix 

Wysłany: 2007-06-20, 15:02   

miłość przez internet?- mi to jeszcze się nie przytrafiło, ale wszystko jest możliwe...

Penelopa 

Wysłany: 2007-06-20, 17:57   

Dotąd nie wierzyłam w miłość przez internet - mało to -
kpiłam z osób, które mówiły mi, że znalazły swoją drugą połówkę za pomocą sieci. Wydawało mi się to śmieszne.

W chwili obecnej - na własnym przykładzie - wierzę w miłość przez internet. ; >

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-06-20, 18:31   

marzetrix napisał/a:
miłość przez internet?- mi to jeszcze się nie przytrafiło, ale wszystko jest możliwe...
taaaa, miłośc przez internet, seks przez telefon :rotfl:

nieosiągalna21 

Wysłany: 2007-06-20, 22:21   

much napisał/a:
W chwili obecnej - na własnym przykładzie - wierzę w miłość przez internet. ; >

obawiam się, że mam tak samo...... :ups: , istnieje Skype, kamerki internetowe... można być ze sobą nawet na odległość...
przeczytałam to i widzę jaka beznadzieja... to co napisałam wygląda okropnie z punktu widzenia obserwatora. Wniosek z tego taki, że ten kto tego nie przeszedł nie zrozumie. Koniec dyskusji. :offtopic:

*Apple 

Wysłany: 2007-06-21, 10:58   

nieosiągalna21 napisał/a:
Wniosek z tego taki, że ten kto tego nie przeszedł nie zrozumie. Koniec dyskusji.

Dokładnie. Syty głodnemu nie wypomni :]

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-21, 19:52   

Cuda się zdarzają ale ja w nie, nie wierzę. Chociaż może zmienię zdanie i wtedy dołączę to tych nieszczęśliwców którzy mogą się przytulić tylko w taki sposób < przytula> ewentualnie pocałować w taki sposób :*

Można kogoś poznać w sieci ale prędzej czy później jak zobaczysz osobę w realu to dowiadujesz się całej prawdy. I jeżeli wtedy "chemia" zadziała to okej a jeżeli nie to nieszczęście gotowe.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

@Michał 

Wysłany: 2007-06-21, 20:55   

Wróżbiarka napisał/a:
. I jeżeli wtedy "chemia" zadziała to okej

Nawet jak zadziała to jest takie piękne jak sie wydaje ;]

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-06-21, 21:01   

Apple, ja wierze w milosc przez internet. Umowisz sie ze mna? zakochalam sie w Tobie. Tylko nic nie mow rodzicom o naszym spotkaniu.

nieosiągalna21 

Wysłany: 2007-06-22, 21:37   

Wróżbiarka napisał/a:
Można kogoś poznać w sieci ale prędzej czy później jak zobaczysz osobę w realu to dowiadujesz się całej prawdy.

i czasami to koniec.... net to zupełnie inny świat. Nigdy nie dogoni realu. Choć w necie może być extra, można spędzać z drugą osobą całe godziny a po 15 minutach w realu mamy dosyć wszystkiego.. brzmi absurdalnie a jednak to fakt.
Ostatnio zmieniony przez nieosiągalna21 2007-06-22, 21:38, w całości zmieniany 1 raz  

martuucha 

Wysłany: 2007-06-25, 08:01   

można się zauroczyć i przywiązać do rozmów z daną osobą, ale żeby to była prawdziwa miłość, że byli byśmy w stanie zrobić dla osoby której nie widzieliśmy wszystko to jest niemożliwe.ja osobiście mojego obecnego chłopaka poznałam przez internet, pisaliśmy ze sobą na gg i rozmawialiśmy przez tel. przez rok a potem się spotkaliśmy i tak po 3spotkaniu jesteśmy ze sobą już 7miesięcy:)

viksonZ 

Wysłany: 2007-06-25, 09:14   

wiadomo przez neta łatwiej się rozmawia, tak bardziej na luzie, bo nie ma kontaktu face to face... ale nigdy nie ma pewności kto siedzi po drugiej stronie. Niw widać cie wiec możesz być kim tylko chcesz, ale to dobre tylko dla realacji koleżeńskich. Do zakochania potrzeba czegoś wiecej....

amellkaa_xD 

Wysłany: 2007-07-03, 14:41   Re: internet

bartuś napisał/a:
mi się wydaję że tak lecz zdaża się to bardzo rzadko

ja tak samo myśle :P mozna, ale to sie rzadko zdarza. No ale możliwe :D

Elle 

Wysłany: 2007-07-05, 18:42   

Tak, jest to możliwe, lecz rzadkie. Sama jestem przykładem, ale było minęło... I aktualnie znam jeden żywy przykład na to. Tak więc, jest to możliwe.

Hells Princess 

Wysłany: 2007-07-08, 23:10   

Przyznaje się bez bicia, że jak zobaczyłam ten temat, to naszła mnie ochota, żeby coś napisać. Ale, nie czytałam wszystkich postów, bo.. Za duużo, no. ^^
Czy można znaleźć miłość przez internet? Tak. Mówie na własnych i nie tylko doświadczeniach. Gorzej tylko, jak jest się zabawką w rękach takiego chłopaka.. Rzadko? Hm, to może mnie otaczają ludzie, którzy w większości byli/są zakochani przez internet. Co prowadzi do późniejszego spotkania, ofc.

LadyAdrienne 

Wysłany: 2007-07-21, 10:32   

Hmm....
W sumie nie do końca wiem, co mam o tym myśleć.
Z jednej strony wydaje mi się, że Internet może być tylko zalążkiem tej przyjaźni, może ewentualnie miłości, taką przystanią. Miejscem, gdzie tych dwoje ludzi może się na siebie natknąc w natłoku pracy, nauki, braku czasu.
Poza tym, to zależy od masy, masy czynników... Od podejścia do miłości, od stopnia emocjonalności, stylu i sposobu rozmawiania obydwu osób, ich sytuacji życiowej i wielu, wielu innych.
Zakochać się w w samych słowach...
Tak, rozmowa jest ogromnie ważna, ale...słowa to tylko 20% komunikacji ludzkiej. Reszta to gesty, spojrzenie, mimika.
Dobrze, możemy wierzyć sobie w historie typu 'Samotność w Sieci' ,która swoją drogą bardzo złagodziła moją opinię na ten temat, bo w końcu taka wielka miłość jest prawdopodobna, ale to....jeden na miliard.
Pamiętajmy też, że Internet bardzo oswobadza. Wyobraźnia jest w nim górą.

Ja wyciągam wniosek taki - Owszem, można się zakochać, ale w swoim wyobrażeniu, obrazie swojego umysłu. Dlatego też, po dłuższym okresie długich rozmów < a nie po tygodniu śmiechów i chichów! >, trzeba się spotkać. I niech się wtedy nie okaże, że to może być ktoś zupełnie inny, niż się myślało...

Ciri 

Wysłany: 2007-07-21, 11:04   

hmm nie wydaję mi się, że to może być możliwe. ha! nawet nie uważam tak tylko to wiem:P
no co wy...
przecież ludzie całkowicie się inaczej zachowują gdy piszą np. przez gg a całkowicie inaczej gdy widzą cię na żywo. Więc to nie są ci sami ludzie...
chociaż..może są wyjątki, ja się jeszcze z takim przykładem nie spotkałam.

Aj, Mopsik malusi!
Skoro szczeka na słonia,
Jak silny być musi. xD

uciekinierka 

Wysłany: 2007-07-22, 15:06   

Osobiście nie wierzę.

To może być co najwyżej zauroczenie osobą, której tak naprawdę nie znasz. Jedyne, co o niej wiesz to to, co sama będzie chciała o sobie powiedzieć. A te informacje zwykle nie są do końca obiektywne.

Całodobowe rozmowy o wszystkim, wydaje się "łooo, znalazłam/em kogoś, kto rozumie mnie w 100%"
I zaczyna się. Zwiewanie ze spotkań ze znajomymi pod byle pretekstem, wysyłanie sobie zdjęć, telefony... To jest fajne, ale mało przyszłościowe.

W każdym bądź razie życzę szczęścia tym, którzy próbują.

green-girl 

Wysłany: 2007-07-31, 11:38   Re: internet

Miłość przez internet jest możliwa, ale według mnie udaje się to niewielu osobom. Eh, nie chce juz znowu wszystkiego opisywać- po prostu(to tylko moje odczucie) w sieci osób które szukają miłość jest jak na lekarstwo. Reszta to przede wszytkim propozycje niezobowiązującego seksu. Mówię to, bo mi już wiele razy coś takiego się zdarzyło, przez co zwątpiłam w to, że mogłabym poznać miłość swojego życia właśnie w internecie.

bartuś napisał/a:
czy waszym zdaniem można znaleźć miłość w internecie? mi się wydaję że tak lecz zdaża się to bardzo rzadko

Z góry przepraszam, że się wtrącam, ale ortografia się tutaj kłania- zarówno 'zdarza' jak i 'rzadko' piszemy przez "RZ" a nie "Ż"!!! Nie przejmujcie się mną, po prostu jestem wyczulona na tym punkcie.

Martussiaa 

Wysłany: 2007-07-31, 11:46   

Miłos prezz internet jest jak najbardziej mozliwa znam kilka przykładów:Ddo niedawna wydawalo mi sie to nie mozliwe ale teraz wiem ze cuda sie zdarzaja:D:D

Siua 

Wysłany: 2007-08-14, 11:47   

No cóż... Jak ktoś sobie nie radzi na real w tych sprawach to owszem, czemu nie na necie =). W końcu od czegoś są czaty, serwisy randkowe, itp. =P.

Odpowiedz do tematu