W internecie jest łatwiej ale też bez wiekszej pasji...
- na gadu nie zobaczysz jak ktoś reaguje na Twoje dowcipy
- na skype nie dotkniesz "przez pomyłkę" drugiej osoby w rękę -mówiąc "przepraszam" i co wazniejsze nie zbadasz jej reakcji na takie zachowanie,
- na czacie nie przytulisz swojej "przyjaciólki" kiedy chce Ci sie wypłakać w ramię,
- nie pójdziesz na spacer w trakcie imprezy pod pretekstem "przewietrzenia sie od tego dymu (papierosowego)",
- nie podasz drinka,
- nie ugotujesz (jedynego który potrafisz) obiadu,
- nie pogadasz w towarzystwie,
- nie pójdziesz do sklepu, kina, teatru,
...czyli najsympatycznieszych chwil jakie rodzą sie wraz z poswtawaniem pewnej więzi...
..chociaż nie uważam miłości przez internet za glupotę, to zbyt wielka sprawa żeby miała jakiekolwiek granice...
Asystent, jesteś strasznie dołujący, wiesz?;] Mimo wszystko ładnie to poskładałeś do kupy. Jak dla mnie jedno jest pewne: jak już próbować działać niebezpośrednio, to albo przez telefon, albo przez Skype'a, bo "suche" pisanie przegrywa z uczuciowym głosem na każdej linii.
milosc przez internet jest mozliwa. ale ja mam na mysli samo zapoznanei sie z kims przez neta, a potem spotykanie w realu. oczywiscie korespondowanie z kims bez widzenia jego prawdziwyhc reakcji jest bez sensu. oczywiscie jest mozliwosc idealizowania bo internet jak najbardziej sprzyja ku temu, lecz sadze ze czasem warto zaryzykowac i spotkac sie w bezpiecznym miejscu z dana osobą-moze okazac sie przyzwoita i moze okazac sie ze bedzemy chcieli sie z nia/nim spotykac czesciej... roznie bywa,a szkoda by było jakbysmy stracili szanse na cos wiekszego.
_________________ ...End everytime I try to fly, I fall without my wings, guess I need you...
Asystent, i czarny scenariusz miłości przez internet xD. No cóż taie są realia to tylko internet. Może jak sie spotkają to sobie podadzą drinka czy pójdą na spacer.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
*faris
Wysłany: 2007-02-24, 14:03
Miłość przez internet? No cóż zdaża się... Można kogoś bliżej poznać, zaznajomić się... ale żeby coś więcej to trzeba się spotykać już na żywo. ^^
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Napisze tak:moja kolezanka ponad rok juz chodzi z chlopakiem ktorego poznala przez internet w marcu sie zareczaja....a co najlepsze jej siostra starsza rodzona jest tez z facetem ktorego poznala przez internet
_________________ Its time to be a big girl now And big girls don't cry .
Ja znam jedną pare która poznała sie przez internet, są razem od kilku miesięcy i układa im sie dobrze... ja jednak osobiście nie umiałabym sie zauroczyć w kimś przez internet, bo mam do tych znajomości dystans...
_________________ Bo nie siła, lecz charakter daje nam przewagę...
Ja znam przypadek małżeństwa które poznało się w interneci a dokładniej na czacie... on zobaczyl ja na kamerce, on jego.. i wielkie love krowe sa byli narzeczenstwem przez 1,5 roku a teraz sa malzenstwem z 3 letnim starzem i 1,5 roczna córeczka
czyz nie cudownie?
_________________ Smutek radości,
gorycz słodkości,
czy Ty czujesz ich smak ?
ciemność jasności,
więzienie wolności,
to jest to, czym żyje Ja
poczatek nieskończoności
głupota mądrości sama niepewność to strach...
eh, ja uważam, że można... moja mama swojego faceta poznała gdzieś na forum czy coś i co? i teraz są razem już 2 lata i się nawet przez ten czas nie poklucili
_________________ zawsze piekna i usmiechnieta :*
Angelajka
Wysłany: 2007-03-09, 19:10
Trzeba być wielkim szczęściarzem!
_________________ Nasze zycie jest takie jakim uczyniły je nasze myśli...
Jasne,że można.
Jak dla mnie to nie ma różnicy, czy to rl, czy też internet.
Przez interenet (gg chociażby) najpierw rozmawia się z tą druga osobą poznając ją 'wewnętrznie'. Rozmowa daj najwięcej.
Dopiero po czasie można zdecydować się na poznanie na żywo i wtedy wiadomo, czy te dwie osoby do siebie pasują.
Sama takie coś przeżyłam, więc moge potwierdzić,że można znaleźć miłość w internecie
nie mozna znalezc milosci w internecie... nabieraja sie na to tylko glupie 13 latki ktore pozniej sa gwalcone przez jakich zbokow... zenada... idzcie lepiej na jakas impreze czy cos, wyrwijcie panienke a nie zycie na chacie tracicie
Wysłany: 2007-03-18, 14:13
moim zdaniem nie mozna znalezc milosci w internecie, poniewaz tam kazdy moze byc kim chce...., moze sie podawac za kogos kim nie jest w rzeczywistosci.... Oczywiscie wyjątki na pewno się zdarzają:)
Wysłany: 2007-03-23, 13:05
pewnie że można znaleźć miłość w internecie tylko czy będzie ona wspaniała i do końca życia zależy już od nas a nie od prędkości łacza internetowego
_________________ Maria - cechuje ja doskonałość, mistrzostwo i wszelkie osiągnięcia, daleko wykraczające poza to, co zwykłe i pospolite. Pociąga je wszystko, co tajemnicze. Są wymagające, ale opiekuńcze, uczuciowe. Oddane życiu rodzinnemu, ale i wiele żądające od tych, których kochają. Cenią sobie wysoka jakość życia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.