Forum Dyskusyjne :: internet

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » internet

internet
Autor Wiadomość

Audrey 

Wysłany: 2006-08-02, 22:04   

Ja uważam, że można.
Co to za różnica, czy poznajemy kogoś na imprezie, w parku czy w Internecie?

KRESKÓWKA napisał/a:
Dodam, że to jest nawet dobre ponieważ człowiek na samym początku zwraca uwagę na charakter a nie na fizyczność osoby co pozwala uniknąć tzw.zauroczeń.

Całkowicie się z tym zgadzam :)

Donia 

Wysłany: 2006-08-03, 18:10   

Myśle,że znalezienie miłości przez internet nie jest często spotykanym zjawidskiem.Można poznawac nowych ludzi...zazwyczaj sa to tylko znajomości "przez ekran monitora" mam namyśli że są to tylko rozmowy pisane.Moim zdaniem ie można sie zakochac w kimś pisząc z nim kilka razy..Ludzie nie zawsze sa tacy w rzeczywistości jakimi nam sie wydają rozmawiając przez neta ;/ Są takie przypadki ze dwoje ludzi poznaje sie zaczyna sie spotykać..wtedy można już myślec o tym uczuciu.
Cała ta reszta, nie, nie ważna jest
Nie ważna jest, o nie, nie ważna jest, o nie"

patryska 

Wysłany: 2006-08-20, 16:19   

Jasne! :) Przecież są przypadki,że ludzie właśnie w inernecie odnajdują swoją drugą połówkę :)

Pushy 
I'll be your angel

Wysłany: 2006-08-20, 20:29   

Sądzę, że taka miłość jest możliwa. W końcu gadasz z tą osobą, poznajesz ją, jej charakter. Po jakimś czasie naprawdę można coś poczuć. I mówię tu o dłuższych znajomościach, żeby nie było. Bo są ludzie którzy po 2 rozmowach twierdzą ,że cię kochają, ale takimi nie warto sobie głowy zawracać :dobani:

ewelincia:) 

Wysłany: 2006-08-22, 00:32   

Miłość w internecie stanowczo nie,natomiast znajomość zapoczątkowana przez internet i kontynuowana w realu ma szanse przerodzić się w mołość.Internet może stanowić jedyniemiły dodatek czestrzego komunikowania się :)

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-08-22, 08:53   

milosc zaczeta w necie ma bardzo male szanse bo tu sie latwo klamie i zwykle pokazujemy sie od tej strony ktorej w realu nie widac ...

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

beatka116 

Wysłany: 2006-08-23, 21:09   

Internet...czasami łamie serducha ehh też mam takiego pecha :rozpacz:

Patryśka 

Wysłany: 2006-08-23, 22:12   

Ruget napisał/a:
bo tu sie latwo klamie i zwykle pokazujemy sie od tej strony ktorej w realu nie widac ...

z tym sie zgodze... zazwyczaj ludzie wyidealizowuja swoje cechy.
łatwo też można podać sie za calkowicie inna osobe niz jest sie w rzeczywistosci.

no ale patrzec z innej strony(tzn ze obie strony pokazuja swoje parwdziwe "ja"): sa duze szanse na rozwiniecie znajomosci,poniewaz kontaktujac sie przez internet,nie znajac cech zewnetrznych drugiej osoby,poznajemy najpierw charakter czlowieka. moim zdaniem chrakter jest na pierwszym miejscu,wyglad na nastepnym.

podsumowujac jednak stwierdzam,ze milosc zaczeta w necie ma szanse... nie ogromne,ale jednak jakies tam ma :ok:

Mimka 
wrażliwa duszyczka.

Wysłany: 2006-09-19, 15:46   

Cytat:
czy waszym zdaniem można znaleźć miłość w internecie

chyba . . . .

TAK:P
choc szczerze nie wiem, ja jeszcze nie znalazlam zadnej milosci :(

Pani inż... 

Wysłany: 2007-02-17, 13:16   

karda90 napisał/a:
wg mnie miłości w internecie raczej sie nie znajdzie

Hmmmm, na pewno się z tym nie mogę zgodzić. mój związek trwa już 5 lat i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie:)!!!!
A tak poza tym ludzie rozumieją poznanie się przez internet jako długie korespondencje, rozmowy, zwierzanie się i zazwyczaj myśli się że Ci ludzie szukają kogoś przez internet i potem postanawiają się spotkać. A czy ktoś mi uwierzy że nie miałam pojęcia o tym co to czat. Koleżanka była w to bardzo zaangażowana i próbowała mnie wciągnąć, ale ja z braku czasu zgodziłam się wejść na takiego czata tylko na chwilkę. Nagle odezwał się ktoś kto mnie zaskoczył bo pisał tak jakbyśmy się znali od dawna.Po niecałych 10 minutach musiałam skończyć to moje pierwsze czatowanie(nikogo wcale nie szukałam bo nie czułam się samotna)ale coś kazało mi poprosić o numer tel tej osoby. Napisałam"Muszę lecieć, daj swój tel. to dokończymy rozmowę" Przez tydzień rozmawialiśmy przez telefon i postanowiliśmy się po tygodniu spotkać, bo dalsze kontynuowanie tego przez tel. lub int. byłoby bezsensowną stratą czasu. Nadal nie uznaję czatów. I nigdy potem już na żaden czat nie weszłam. Tak na prawdę poznaliśmy się w tym nieinteraktywnym świecie. Więc zazwyczaj ukrywamy nasz sposób poznania się, bo byłby on od razy skojarzony z tymi typowymi przypadkami.

Malutka=] 

Wysłany: 2007-02-19, 18:40   

ja sądzę iż taka miłość przez internet jest mozliwa.. ;)
tyle, że trzeba dłuugo jej szukać, dążyć..
a nie lepiej poszukać kogoś tak w rzeczywistości? ;)
Będzie szybciej i bez rozczarowań.
Bo w sumie młody, przystojny, wysportowany, kulturalny i kochający pan z internetu może okazać się obleśnym panem z siwym wąsem? ;-)

Wiesz dziewczynko? nigdy nie będziesz mną!

goszka 
*oczy wariata*

Wysłany: 2007-02-19, 19:39   

uważam, że miłość z internetu ma małe szanse. człowiek może wyidealizować się na maxa, może mówić o sobie ohy i ahy, a tak na prawdę mało będzie to miała wspólnego z rzeczywistością. owszem zdarzają się wyjątki [ale każdy wyjątek potwierdza regułę]

Malutka=] 

Wysłany: 2007-02-20, 21:48   

Wiem, ze można się "uzależnić" od korespondowania z kimś z internetu, ale potem bardzo przykro jest się rozczarować... o tym pisałam wyżej.

Tenar 

Wysłany: 2007-02-21, 00:18   

jak najbardziej, czemu nie? oczywiscie jesli pozniej przelozy sie to takze na spotkania w rzeczywistosci. mi sie udalo.

goszka napisał/a:
człowiek może wyidealizować się na maxa, może mówić o sobie ohy i ahy, a tak na prawdę mało będzie to miała wspólnego z rzeczywistością.

wydaje mi sie, ze czesciej niz siebie to wlasnie druga osobe uznajemy za nieskazitelna. i bec.

Cytat:
ja sądzę iż taka miłość przez internet jest mozliwa..
tyle, że trzeba dłuugo jej szukać, dążyć..

a co to ma do rzeczy: kiedy?

klaudkaaa2306 

Wysłany: 2007-02-21, 03:03   

Ruget napisał/a:
milosc zaczeta w necie ma bardzo male szanse bo tu sie latwo klamie i zwykle pokazujemy sie od tej strony ktorej w realu nie widac ...

no dokladnie...internet daje nam ta mozliwosc ze mozemy pokazac sie od strony najlepszej i najodpowiednijszej dla nas i dla osoby po drugiej stronie...moze wymyslic wlasny wyglad, cechy charakteru, wiek i wogole

niemniej jednak swiat idzie do przodu i takie poznawanie osob jest coraz bardziej popularne i na topie wiec jesli komus udalo sie poznac kogos fajnego przez neta to czemu nie probowac ...

*Apple 

Wysłany: 2007-02-21, 11:55   

W internecie można znaleźć takie uczucie, które wydaje nam sie miłością, a w rzeczywistości jest tylko zauroczeniem.

Tak więc ludzie: wychodźmy na dwór i tam szukajmy prawdziwą miłość!

Malutka=] 

Wysłany: 2007-02-21, 12:05   

Tenar, chodziło mi o to co i Apple.
Poprostu taka miłość z internetu wymaga więcej czasi itp.
Taka w realu też, ale w realu czasem wychodzi tak, ze poprostu coś nie wychodzi.
a virtualu to bardzo, bardzo boli takie rozczarowanie. Miesiącami się pisało, a na koniec porażka. bo i tak bywa.!

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-02-21, 16:19   

osobiście nie wierzę w taka miłość... bo to faktycznie ludzie często pokazują się z zupełnie innej strony, a poza tym śmieszne jest dla mnie jak można kogoś pokochać znając się przez internet... nie, nie....
nie wierzę, ale różne rzeczy się w życiu dzieją :)

Iga... 

Wysłany: 2007-02-22, 19:31   

W internecie możemy znaleźć osobę, która nas zafascynuję, w której się zakochamy...następnie spotkanie w realu i możliwe, że taka fascynacja przerodzi się w miłość...ale to sporadyczne przypadki. Znacznie częściej się rozczarowujemy,gdy wychodzą na jaw internetowe kłamstwa.

Tadeusz Breza

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-23, 12:11   

Jasne, że mozna, ale to sa wyjątki. Przez internet pokazujesz same dobre strony siebie, łatwo kłamiesz, naginasz prawde. Przychodzi do spotkania na żywo można się rozczerowac no i mozna byc zachwyconym. To zalezy od ludzi. Ale nie wierze w coś takiego, że ludzie nie znają sie <w realu> tylko przez neta i sie kochają. Jak dla mnie odpada.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Odpowiedz do tematu