Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-09-28, 14:30 gierki damsko - męskie
z braku jakiejkolwiek weny twórczej, wypiszę od myślników:
- problem pod tytułem 'czy mam zadzwonić pierwszy/a do niej/niego?' itp
- udawanie niedostępnej, skrywanie prawdziwych uczuć
- i wszystko inne co się kryje pod 'gierki damsko - męskie'
jak uważacie, czy takie gierki mają sens?
i wogóle co na ten temat sądzicie
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Zalezy co chcesz powiedziec przez gierki damsko meskie bo pierwsze dwa pytania byly bardziej w stulu "pytanie do dziewic, zakonnic i 13 latek" gdzie czytajac brawo lansuje sie mozg. Flirt wg mnie jest rzecza dobra, kobiety lubia wodzc facetow , kokietowac ich, a z kolei faceci lubia byc kokietowani wiec tu chyba problemu nie ma. Ale bawienie sie w kotka i myszke jest fatalna taktyka, albo gra jak to autorka ujela. Zycie to nie film, zadko zdarzaja sie wielkie milosci i mocno zaaaangazowani faceci ktorzy dla wybranki posiweca dume i beda sie przed nia czolgac az zwroci na nich uwage.
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-09-29, 17:38
na temat dzwonienia powiem tak:
jak mam ochotę zadzwonić, to to robię i tyle.
na temat skrywania uczuć:
to u mnie naturalne, jestem osobą, która nie jest wylewna, dużo łatwiej idzie mi komunikacja niewerbalna w tej kwestii, ale żeby do niej doszło i tak musi upłynąć sporo czasu.
a co do tego czy mają sens. ciężko powiedzieć, według mnie należy patrzeć na nie pod kątem konkretnej osoby, na jednych zadziałają i osiągniemy swój cel, a inni się na nie nie złapią i będziemy pluć sami sobie w brodę. uważam, że nie ma w nich nic złego jeśli stosujemyje sporadycznie i nie są dla nas rodzajem testu.
Niestety zdarza mi się w to grać. Z jakim rezultatem to już pozostawie owiane chmurką tajemnicy... ;p
Na pewno nie z każdym i nie zawsze warto się w ogóle za takie zabawy zabierać. Jednak są takie typy ludzi, którzy jeśli nie zostaną trochę powodzeni za nos to szybko im się znudzi. Dlatego czasem można spróbować swoich sił.
Co do dzwonienia. Nie dzwonie choć nie raz korci mnie bardzo, bardzo. Smsa subtelnego napisac mogę.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
zaangazowania prawie nigdy nie okazuje, z reszta nie ma w tym hipokryzji, bo i tak na zadnej bardziej mi nie zalezy ;] a z tych gierek to tylko samowidenie poddaje sie jednej: dziewczyna ktora mi sie podoba opowiada o swoim bylym/bylych, strasznie mnie irytuje i drazni, i ja to bawi.
Ogolnie te gierki kojarza mi sie negatywnie.
W gierkch zaliczaja sie wlasnie taki glupie dla mnie akcje po tytulem - pokaze mu, ze mi na nim nie zalezy, nie zadzwonie, nie podejde, foch, wzbudze zazdrosc, etc..
Jak dla mnie tego typu akcja to dziecinada.
O ile flirt slowny czasem troszke tez interakcyjny jest okej tak gierki ktore ni by to maja dobrze dzialac a powoduja skrajan irytacje u mezczyzny uwazam za glupote.
Nie lubie.. Nie uznaje.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Co do dzwonienie to tak, pod warunkiem, że ma się coś do powiedzenie ... tylko nie "co tam słychac"- żałosne
Na początku tego typu gierek mysle, że okazywanie prawdziwzch uczuc nie jest najlepsze, moze dlatego ze druga osoba moze to wykorzystac+ w zaleznosci od czlowieka
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
problem pod tytułem 'czy mam zadzwonić pierwszy/a do niej/niego?' itp
Nie dzwońmy po co najlepiej wbić sobie w głowę taką myśl ee po co ja mam pisać dzwonić przecież ja jestem dziewyną to chłopak pierwszy niech pisze i dzwoni w końcu to facet oni tak muszą ... żal bo facet myśli sobie ee zobaczymy czy sama napisze no ale wychodzi jak wychodzi .. ;>
No skrywajmy tak najlepiej do pięćdziesiątki będziemy sami .. udawanie niedostępnej hmm może to i dobrze bo facet pomyśli że nie ma do czynienia z dziewczyną łatwą ale na dłuższą metę tak robić to jednak ryzykowne dlaczego ? proste : Facet myśli ehh nie dała mi żadnego znaku trudno widocznie to nie to .. ciau :>
shala napisał/a:
i wszystko inne co się kryje pod 'gierki damsko - męskie'
W sumie to te gierki są żałosne no ale cóż wielu to kręci .. niektórzy kręcą ze sobą kilka miesięcy potem chodzą ze sobą tydzień i koniec więc na ogół bieda .. ;/:
_________________ "Tylko 2 rzeczy są na świecie nieskończone: ludzka głupota i wszechświat, co do tego drugiego nie jestem pewien.”
takie gry są sympatyczne o ile są w ograniczonych ilościach i zakresie...
miło wspominam czasy kiedy jeszcze nie miałem smyczy i wpinającej się w szyję kolczatki... - takie gierki rodziły niepewność, wątpliwości i powodowało że coś nas ku drugiej osobie ciągnie - dreszczyk emocji i nic pewnego ... takie odczucia łączyły, ale też były powodem wielu nieporozumień ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.