Forum Dyskusyjne :: E-randki, e-mi³o¶æ - co s±dzicie...

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » Uczucia » E-randki, e-mi³o¶æ - co s±dzicie...

E-randki, e-mi³o¶æ - co s±dzicie...
Autor Wiadomo¶æ

jellylike 

Do³±czy³: 23 Sty 2007

Wys³any: 2007-02-07, 01:43   E-randki, e-mi³o¶æ - co s±dzicie...

Witam,
Mo¿e poruszê temat wywo³uj±cy u¶miech, czasami grymas niesmaku na twarzy
wielu ludzi, z którymi mia³em przyjemno¶æ rozmawiaæ. Otó¿ e-randki. Co o
nich sadzicie? Czy sami mieli¶cie okazje poznaæ jak±¶ osobê via
Internet? Mo¿e jeste¶cie ju¿ ¿onaci/ zamê¿ne dziêki w³a¶nie tej us³udze?! Podobno
w USA co dziesi±ty internauta poszukuje w sieci romansu: sami
przeczytajcie
http://gospodarka.gazeta....12,1017430.html . Z moich
do¶wiadczeñ... Sam pozna³em moja dziewczynê przez internet dok³adnie na
Sympatii. I uwa¿am ze by³ to dobry krok (mimo pocz±tkowej awersji do
tego rodzaju rozwi±zañ poznawania drugiej osoby).
Pozdrawiam

*simarik 
tyttö

Do³±czy³a: 01 Mar 2006
Sk±d: Biedronka

Wys³any: 2007-02-07, 08:49   

Nie poruszam siê po ¿adnych randkach.pl sympatiach.pl czy jaki¶ innych fotkach.pl

jellylike napisa³/a:
Co o nich sadzicie?

Dobre rozwi±zanie dla osób, które w ¿yciu nie mog± nikogo znale¼æ albo im siê nie chce ruszaæ z domu ;>
Nie mam nic przeciwko, jak kto¶ tak woli i mu ³atwiej, wygodniej to jego sprawa.

jellylike napisa³/a:
Czy sami mieli¶cie okazje poznaæ jak±¶ osobê via
Internet?

Mia³am ;] Tylko nie drog± serwisów do tego stworzonych.

jellylike napisa³/a:
Mo¿e jeste¶cie ju¿ ¿onaci/ zamê¿ne dziêki w³a¶nie tej us³udze?

Nie ;]

Na Randce czy Sympatii jest zdjêcie, opis, wiek, kolor wszystkiego na ciele co mo¿liwe do opisania, wzrost, waga.
Ludzie id± krótsz± drog±, od razu chc± wiedzieæ jak najwiêcej i tak sobie odrzucaj±.
Ta ma za d³ugi nos, ten miesi±c za du¿o, ta blondynka jest sztuczna, ten brunet nie ogoli³ siê do zdjêcia.
To tylko dane, które je¿eli s± napisane zachêcaj±co to kto¶ tam zastuka i napisze
"hej, tutaj Adam, mam 34 lata, zobaczy³em Twoje zdjêcie na Randce i chce Ciê bli¿ej poznaæ "
Ja wolê sama poznawaæ i zdobywaæ wszystkie informacje na temat osoby, która mnie interesuje, bo nie ma nic przyjemniejszego ;>

drobiczek 
eeLOoo

Do³±czy³a: 16 Pa¼ 2005
Sk±d: Centrum :D

Wys³any: 2007-02-07, 09:07   

Jakos nie przepadam za takimi serwisami. Moze jak bede mia³a 38 lat i bêde znerwicowana stara pann± i zaczne korzystaæ z nich. Nie przepadam za tym bo wole poznawaæ ludzi w realu.

Na takich stronach wybiera sie tego knadydata/kandydatke jedynie pod wzglêdem urody. Denerwuje mnie tez ze coraz wiêcej m³odych ludzi z tego korzysta. Tak jakby nie mogli poznaæ kogo¶ nie przez internet.

Byæ moze kiedy¶ sie zdecyduje i umieszcze swoj± fotkê i opis. Mo¿e kto¶ lub co¶ mnie do tego przekona. Nie twierdze, ¿e poznawanie ludzi w ten sposób jest najgorszym ale dla mnie chyba ostatecznym ruchem.

Tori 

Do³±czy³a: 29 Sty 2007

Wys³any: 2007-02-07, 14:06   

Ja kiedy¶ by³am zapisana na jednym z takich portali i na paru randkach by³am. Niektóre by³y fajn± znajomo¶ci±, inne niewypa³em. Zrazi³am siê jednak na zawsze gdy pozna³am pewnego ch³opaka z innego miasta. Spotkali¶my siê w moim mie¶cie po do¶æ d³ugim pisaniu i smsowaniu, wiêc trochê ju¿ o sobie wiedzieli¶my. Polubi³am go od razu, bardzo fajny materia³ na przyjaciela, jego niestety "wci±gnê³o" na maxa. Nie ukrywam, ¿e nie pasowa³ mi wizualnie. Nie jestem osob±, która zwraca uwagê tylko na wygl±d, ale ka¿dy spotykaj±c siê z kim¶ z netu bierze to pod uwagê. Nasza znajomo¶æ siê skoñczy³a, bo ja pozna³am kogo¶, kto jest teraz moim mê¿em, a on nie chcia³ siê "tylko" przyja¼niæ. ¯a³owa³am, ¿e on oczekiwa³ czego¶ wiêcej, bo ja pierwszy raz w ¿yciu czu³am, ¿e mog³a bym siê tak naprawdê zaprzyja¼niæ z facetem.

Ruget 
:*

Do³±czy³: 06 Sie 2006
Sk±d: Gliwice

Wys³any: 2007-02-07, 23:17   

hmm trwalego zwiasku tak nie zbudowalem przez portale poznalem mase naprawde swietnych dziewczyn ,,,, ale max na przyjazni stanelo :p ale nieuwazam tego za z³e :p

Witam Cie Go¶æ, po ciemnej stronie mocy :P

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Do³±czy³a: 03 Pa¼ 2006
Sk±d: Z Piek³a

Wys³any: 2007-02-09, 16:30   

Nie jestem za ani przeciw. Jako¶ nie uwa¿am, ¿e du¿o ludzi siedz±cych na takich 'us³ugach' s± ciekawi <desperat szuka partnera>.. oczywi¶cie sa wyj±tki, ¿eby nie by³o.
Moja kole¿anka ma ch³opaka, z którym pozna³a siê przez neta s± ju¿ ze sob± ponad rok...

'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''

*Apple 

Do³±czy³a: 25 Sie 2006
Sk±d: z drzewa

Wys³any: 2007-02-10, 12:13   

Idia napisa³/a:
Nie jestem za ani przeciw.

Ja te¿. To zale¿y od cz³owieka co woli.
Ale po co szukaæ mi³o¶ci, ona sama nas znajdzie.

JN 

Do³±czy³a: 28 Lut 2007

Wys³any: 2007-02-28, 15:46   

Apple napisa³/a:
Idia napisa³/a:
Nie jestem za ani przeciw.

Ja te¿. To zale¿y od cz³owieka co woli.
Ale po co szukaæ mi³o¶ci, ona sama nas znajdzie.

...ale zawsze mo¿na jej pomóc ;)

*Alexandra* 
niepowtarzalna

Do³±czy³a: 25 Lut 2007
Sk±d: *CK*

Wys³any: 2007-02-28, 20:21   

z osobami z internetu spotkalam sie chyba 4 razy i bylo to spowodowane ty, ze moja kolezanka chciala kogos poznac .Moj chlopak denerwowal sie tym i teraz widze ze nie bylo warto bo kumpela z zadnym z nich nie zostala.faceci mysla ze jak panna umawia sie przez neta to wiadomo w jakim celu...Z drugiej strony moja kolezanka inna jest zareczona z kolesiem sa ponad rok poznali sie przez internet...

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Do³±czy³a: 03 Pa¼ 2006
Sk±d: Z Piek³a

Wys³any: 2007-03-01, 00:58   

*Alexandra* napisa³/a:
nie bylo warto bo kumpela z zadnym z nich nie zostala.faceci mysla ze jak panna umawia sie przez neta to wiadomo w jakim celu...
Jak po jednej rozmowie przez neta spotykaja sie to sie nie dziwie. Ale jak np. pisz± ze soba przez d³u¿szy czas na 3 miesi±ce, dogaduj± sie i s±dz±, ¿e fajnie by by³o poznaæ siê na realu nie widze nic przeciwko temu.. ale wszystko to musi byc w miare sprawdzone, ¿eby osoba nie okaza³a sie nie za ta co sie podawa³a xD ... ryzyko..

'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''

*Carla* 

Do³±czy³a: 26 Gru 2006
Sk±d: M'cr

Wys³any: 2007-03-01, 01:08   

Hm, poznac kogos w internecie ?
Nie mam nic przeciwko temu.

Ale juz mowic, ze nie widzac sie z ta osoba, zakochac sie w niej 'przez kabel' to lekka przesada.
I mnie to smieszny.

A. 

Do³±czy³a: 25 Lut 2007

Wys³any: 2007-03-01, 11:06   

Ja nie lubie takich portali... dla mnie to jest pój¶cie na ³atwizne zeby sobie tak ch³paka albo dziewczyne szukaæ, wg mnie te wszystkie portale itp ze to idzie w z³ym kierunku, za niedlugo ludzie wogole nie beda wychodzic z domu tylko poznawaæ sie wirtualnie... wiem, ze pewnie mi ktos zaraz powie, ze przesadzam, no ale takie moje zdanie. Znam osoby ktore pozna³y sie przez neta i to je¶li sie nie myle to przez fotke i sa razem aktualnie, ale ja bym tak nie chciala, niektore osoby ubarwiaja swoj± osobê wiêc juz na wstepie nie mam zaufania do takiego kogos (oczywi¶cie nie gadam o wszystkich), niestety mam zaszczyt miec w rodzinie taka bajkopisarke :/ nic tylko wstyd...

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Do³±czy³a: 19 Sty 2006
Sk±d: wroc³aw

Wys³any: 2007-03-03, 18:26   

ja od dwóch lat gadam z dwiema dziewczynami przez neta, wszystko fajnie, wiem ¿e nikt sie nie podszywa bo znam jednej kole¿anke z klasy, a drugiej kilka kuzynek
a spotkaæ sie mam obawy
a co do mi³osci, to hmmm raczej w to nie wierze
Ostatnio zmieniony przez Rdzawa 2007-03-03, 18:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

#Magda 
z przymru¿eniem oka

Do³±czy³a: 14 Sie 2006
Sk±d: Kraków!

Wys³any: 2007-03-03, 19:02   

Och umówi³am siê kilka razy przez internet :-)
Tym sposobem pozna³am mojego przyjacila Maæka! Czasami a¿ jestem wdziêczna za to, ¿e siê zjawi³am na tym portalu co on, bo inaczej przegapi³abym jednego z najwazniejszych ludzi w moim zyciu :-)

Nigdy jednak nie umawia³am siê na zasadzie szukania drugiej po³ówki. Myslê, ¿e s± na to lepsze sposoby, poza tym czêsto ludzie bywaj± zupe³nie inni w rzeczywisto¶ci ni¿ przez internet. Przyk³adowo spotka³am siê kiedy¶ z jednym ch³opakiem tak po prostu po zajêciach - wybralismy siê na herbatê i ciacho... mysla³am, ¿e mi³o bedzie pospêdzac z nim czas tym razem bez po¶rednictwa klawitury i monitora - rozczarowa³am siê mocno, gdy okaza³o siê, ¿e ch³opak jedyne co potrafi³ powiedzieæ to "³adnie wygl±dasz", "podoba mi siê Twoj p³aszczyk" i nic poza tym... siedzia³ cichutko speszony, a ja musia³am mówiæ, ¿eby nie daæ popicu pesz±cej i wprawiaj±cej w z³y nastrój ciszy.
Oczywi¶cie inne spotkania nie by³y a¿ tak z³e, od 2 lat nie umówi³am siê z nikim w ten sposób i raczej mnie do tego nie ci±gnie. Mo¿e kiedy¶ znowu wy³apie mnie kto¶ ciekawy z kim nawi±¿ê jak±¶ fajn± znajomo¶æ, kto wie :-)

#Prymas 
naj¶liczniejszy
kwietysta

Do³±czy³: 24 Lis 2005
Sk±d: piach

Wys³any: 2007-03-03, 19:20   

Magda napisa³/a:
siedzia³ cichutko speszony, a ja musia³am mówiæ, ¿eby nie daæ popicu pesz±cej i wprawiaj±cej w z³y nastrój ciszy

Te¿ bym siê pewnie tak zachowywa³ i to jest w³a¶nie co¶, co wywo³ywa³oby u mnie najwiêksze w±tpliwo¶ci co do tego, czy warto siê spotkaæ - ta ¶wiadomo¶æ, ¿e siê nie podo³a i zrobi siê z siebie pajaca, który s³owem odezwaæ siê nie umie.
Ostatnio zmieniony przez Prymas 2007-03-03, 19:21, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

#Magda 
z przymru¿eniem oka

Wys³any: 2007-03-03, 19:24   

Prymas, ale ja stara³am siê go jako¶ zaciekawiæ rozmow±. Próbowa³am opowiedziec mu cos zabawnego co mnie spotka³o akurat w tamtym czasie, pó¼niej schodzi³am na tematy, w którch przypadku nie mia³ problemów podczas rozmowy na gg. Owszem mówi³, ale tak ma³o, ¿e momentami zastanawia³am siê czy ja przypadkiem nie przyt³aczam go swoim gadulstwem, swoja osob±..no czymkolwiek.
Nie jestem osob± nie¶mia³±, ale tak¿e nie jestem jakas superprzebojowa i bezposrednia. Stara³am siê w naturalny sposób z nim porozmawiaæ, ale nie wysz³o.

#Prymas 
naj¶liczniejszy
kwietysta

Do³±czy³: 24 Lis 2005
Sk±d: piach

Wys³any: 2007-03-03, 19:33   

Magda, a pamiêtasz mo¿e jak± mia³ minê, kiedy to próbowa³a¶ go tak zagadaæ? U¶miecha³ siê, czy mo¿e raczej robi³ wra¿enie przybitego, ¿e nie jest w stanie podo³aæ rozmowie?

#Magda 
z przymru¿eniem oka

Wys³any: 2007-03-03, 19:37   

Usmiecha³ siê, a nawet ¶mia³ siê ze mn± z tego co mu opowiada³am, ale widzia³am ¿e jest zestresowany. To bardzo ³atwo poznac chociazby po nerwowym spojrzeniu, albo ruchach r±k.

kajana500 
Jedziemy po zio³o

Do³±czy³a: 03 Lip 2006
Sk±d: Szyce

Wys³any: 2007-03-05, 13:31   

Siemka... Uwazam, ze nic sie nie stanie, kiedy poznasz kogos przez Internet. Ja juz wiele osob tak poznalam. Jedni sa fajni, a jedni glupi jak but... Lol xD. Ale dzieki temu mam fajnych znajomych z Polski a nawet zza granicy (min. Niemcy, Anglia, Ameryka). Fajnie podzielic sie z takimi ludzmi uczuciami...

POZDRO

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
pozycjonowanieprojekty domówProjekty domów • Znajdziesz tu ¶mieszne Opisy GGForum

Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.