Forum Dyskusyjne :: Dziewczyna/Chłopak ze wsi/z miasta

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: prawo SPSS

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Dziewczyna/Chłopak ze wsi/z miasta

Dziewczyna/Chłopak ze wsi/z miasta
Autor Wiadomość

normalna 

Wysłany: 2008-05-23, 13:20   Dziewczyna/Chłopak ze wsi/z miasta

Witam,
mam takie proste pytanie

do chłopaków: co sądzicie o dziewczynach ze wsi, co o dziewczynach z miasta,czy są one różne, czy takie same, z waszych doświadczeń porostu...

do dziewczyn:co sądzicie o chłopakach ze wsi, co o chłopakach z miasta,czy są oni różni, czy tacy sami, z waszych doświadczeń porostu...

I jak możecie to piszcie czy jesteście z miasta czy ze wsi...pewnie sie utrwali stereotyp,że na wsi są wieśniaki psss ja tam jestem ze wsi :)

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-05-23, 15:53   

Ja pochodzę z miasteczka, teraz mieszkam w stolicy województwa (choć jednej z mniejszych w Polsce), a moja dziewczyna jest ze wsi. I co z tego wynika? Nic.

W miastach też mieszka wielu wieśniaków, o wieśniactwie nie świadczy pochodzenie.

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2008-05-23, 17:20   

normalna napisał/a:
co sądzicie o chłopakach ze wsi
zalezy o ktorych.. znam kilku naprawde swietnych z ktorymi mozna konie krasc.. przetanczyc cala noc, przegadac pol zycia, ale i takich z ktorymi wole nie miec zadnego kontaktu.
normalna napisał/a:
co o chłopakach z miasta
dokladnie to samo.
normalna napisał/a:
czy są oni różni, czy tacy sami
heh.. głupie pytanie. jeden ze wsi rozni sie od drugiego ze wsi itd.
normalna napisał/a:
I jak możecie to piszcie czy jesteście z miasta czy ze wsi
rok zycia (ponad)w Warszawie, pol zycia w Siedlcach, pol na wsi w Mierzwicach.

Catharsis 

Wysłany: 2008-05-23, 17:28   

stereotypy...
bo równie dobrze można spotkac wieśniaka w wielkim mieście zarówno pod wzgledem zachowania jak i wygladu
a na wsi nawet potrafia sobie lepiej poradzic w zyciu niz Ci z miast, sa nauczeni ciezkiej pracy, odpowiedzialnosci itp (ale nie mowie tez ze takich ludzi nie ma w miastach)

a ja jestem z pierwszej stolicy polski ;)

Asystent 

Wysłany: 2008-05-23, 20:36   

o kobietach ze wsi myśle to samo co o kobietach ze stolicy ;) - ... żarcik...

a tak na serio

o kobietach ze wsi myślę to samo co o kobietach ze stolicy...

Frieda 

Wysłany: 2008-05-23, 22:27   

Wg mnie to nie ma różnicy. Już minęły te czasy, kiedy na wsi mieszkali sami źle wychowani.
To, jak już wskazano stereotyp jest. Nawet w mieście można znaleźć typowego "wieśniaka"..

A ja mieszkam w miasteczku, niedaleko Warszawy :)
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Ostatnio zmieniony przez Frieda 2008-05-23, 22:27, w całości zmieniany 1 raz  

X. 

Wysłany: 2008-05-23, 22:43   

blokowiska to jednak wieksza wylęgarnia pustych wieśniar

Emerald 

Wysłany: 2008-05-23, 22:54   

Nie widze różnicy między ludzmi z Warszawy, Kielc, a Parzaczewa na przykład.
Powiem więcej, to w mieście można spotkać więcej lansiarzy, cwaniaków etc.
Już minęły te czasy, gdy ludzie ze wsi różnili się mentalnością od ludzi z miasta.
a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2008-05-24, 08:27   

jestem 100% mieszczuchem, moja rodzina pochodzi stricte z Krakowa, więc nigdy nie miałam styczności z wsią. ominęły mnie wszelkie atrakcje związane z wakacjami na wsi, czego zawsze zazdrościłam znajomym. ludzie ze wsi? całkiem normalni, momentami bardziej swobodni od tych, którzy się napinają na lans w mieście (chociaż lansiarze to najczęściej ludzie z okolicy większego miasta ;-) )

wieśniaki sa wszędzie, w wielkich blokowiskach, na wsi, w centrum miasta i w bogatych dzielnicach. wszystko zależy od tego, co człowiek sobą chce reprezentować ;-)

Tusilla 
istota zakochana

Wysłany: 2008-05-24, 09:07   

Sama jestem ze wsi, większość czasu spędzam w mieście. Oczywiście że miastowi a wieśniaki się różnicą, miejscem zamieszkania.
normalna napisał/a:
co sądzicie o chłopakach ze wsi, co o chłopakach z miasta,czy są oni różni, czy tacy sami,

jakoś nigdy nie znalazłam w ich różnic, z powodu że on ze wsi a ten z miasta. Mój chłopak jest z miasta i nie widzę tutaj czegoś "innego"

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2008-05-24, 09:08   

Magda napisał/a:
jestem 100% mieszczuchem, moja rodzina pochodzi stricte z Krakowa, więc nigdy nie miałam styczności z wsią

U mnie dokładnie to samo ;] (tyle ze ja Wrocław ^^) Jedyny mój kontakt z wsią ograniczał się do kolesia z mojej (obecnej jeszcze!) klasy z liceum. Pewnych specyficznych wiejskich zwyczajów (szczególnie w mowie ;]) nie dało się wyeliminować, ale ogólnie w porządku był, nawet go lubiłem.

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2008-05-24, 09:09, w całości zmieniany 1 raz  

Giętki 

Wysłany: 2008-05-24, 17:59   

Ja można powiedzieć że jestem 100 wieśniakiem, kupa wioch naokoło a sława to też żadne miasto.

Żadnych różnic ze względu na pochodzenie nie zauważyłem nigdy, chociaż pewnie jakieś są inne spędzanie wolnego czasu musi na to jakoś tam wpływać.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-05-24, 21:54   

Cytat:
Ja można powiedzieć że jestem 100 wieśniakiem, kupa wioch naokoło a sława to też żadne miasto.

Przecież Slawa to miasto, co często podkreślała moja koleżanka z liceum. I nawet jeziorko wam jakiś czas temu wyczyścili, o ile mnie pamięć nie myli, za unijne jewro.

martus 

Wysłany: 2008-05-24, 22:08   

ja mam dużą styczność z ludźmi ze wsi i niczym nie różnią się oni od ludzi z miasta!!!chociaż może i są w pewniej kwestii lepsi Są BARDZIEJ KULTURALNI! sERIO!!! a jeśli ktoś myśli, że ludzie ze wsi są inni to naprawdę się mylą, jakieś głupie zabobony i tyle:P

*faris 

Wysłany: 2008-05-24, 22:14   

Mieszkam na wsi, ale większość czasu spędzam w mieście :rotfl:
Czym się to wszystko różni ? Wg. mnie paroma szczegółami.
Wsiowi idą chlać pod sklep, mieszczuszki do klubów. Ale jedni i drudzy tak samo są zalani. :rotfl:

Mieszczuszki idą sie bawić do różnych klubów, płacąc więcej kasy za wstęp, wsiowi będą się bawić przy muzyce discopolo na festynach albo wiejskich dyskotekach.
A teraz uwaga : coraz częściej miasto przyjeżdża na wieś, a wieś jedzie do miasta.
Oba społeczeństwa przenikają się bez reszty.
Różnic większych nie widzę.
Mumiiiiinki!

martus 

Wysłany: 2008-05-24, 23:08   

*faris - masz 100% rację... ja też często jestem na wsi i widzę co się tam dzieje i lepiej bym tego nie opisała hehe:) serio:)

normalna 

Wysłany: 2008-05-25, 08:32   

faris napisał/a:
Wsiowi idą chlać pod sklep,
u mnie na wsi nie :)
faris napisał/a:
wsiowi będą się bawić przy muzyce discopolo na festynach albo wiejskich dyskotekach.
miastowi też :P

Co to jest wiejska dyskoteka?

Giętki 

Wysłany: 2008-05-25, 09:13   

Cytat:
Przecież Slawa to miasto, co często podkreślała moja koleżanka z liceum. I nawet jeziorko wam jakiś czas temu wyczyścili, o ile mnie pamięć nie myli, za unijne jewro.
No tak, ale niecałe 5 tys mieszkanców,
nie ma kina,
nie ma hipermarketu itd
taka duża wioska i tyle żeby coś kupić i tak często trzeba jechać gdzieś.
No o jeziorze głośno było w tv, sława z uni o ile mnie pamiec nie myli dostala 10 mln na to a le w sejmie uznali ze 7 z tago lepiej pojdzie na swiatynie opatrzności :dobani: ale na oczyszczalnie nową wystarczyło.
faris napisał/a:
wsiowi będą się bawić przy muzyce discopolo na festynach albo wiejskich dyskotekach.
po 1 w moich okolicach była kiedyś jedna dyskoteka wiejska a po 2 wcale disco polo tam nie grali;)
Cytat:
Co to jest wiejska dyskoteka?
Coś strasznie wybuchowego :rotfl:

szajbóska 

Wysłany: 2008-05-26, 12:43   

Wieś czy miasto to dla mnie nie ma znaczenia.
Miasto - wszelakie rozrywki, sklepy, dostęp do wszystkich usług, znieczulica społeczna
Wieś - bezpieczeństwo, spokój, odpoczynek, wieś party= dyskoteki
Wypisałam co najbardziej mi sie kojarzy z miastem i wsią, takie zauważam różnice pomiędzy miejscem zamieszkania, między ludźmi żadnych.

lusiamusia00 

Wysłany: 2008-05-26, 18:55   

wies czy miasto bez roznicy... choc w mojej szkole kilka przypadkow by sie znalazło:P

Odpowiedz do tematu