Wysłany: 2007-11-19, 11:32 Dwa zupełnie różne światy?
Zaczęrpnięte z innego forum
"Kobiety gdy kochają wierzą, że są jedyne i niezastąpione, a ich ukochany nie będzie mógł żyć normalnie, gdy ich zabraknie. Kochając są naiwne, gdyż życie pokazuje, że miłość nie jest wieczna, a mężczyźni szybko godzą się z utratą miłości zastępując ją inną. Mężczyźni będąc z jedną osobą szukają przygód w ramionach innych kobiet. (...) Kobieta dopuszcza się zdrady, gdy jej związek się sypie, a ona sama jest niekochana i niedoceniana.:):P Będąc z tym drugim ma najczęściej nadzieję, że tym razem to ta miłość i ten związek. Kobiety nie robią nic dla zabawy, czy kaprysu, lecz angażują się uczuciowo z nadzieją, że zaczną życie od nowa. Mężczyzna zaś potrafi kochać swą stałą partnerkę, zaś romans traktuje jako dobrą zabawę, czy też uzupełnienie braków, jakie ma w swym związku. Nie planuje zmieniać swego życia i prędzej, czy później odchodzi nie licząc się z uczuciami tej drugiej. Kobiety najpierw kochają, a dopiero później jest seks, dla mężczyzn seks nie wiąże się z miłością. O ileż mniej byłoby łez, rozczarowań i cierpień, gdyby kobiety były mniej naiwne? Gdyby nie ufały pięknym słówkom i obietnicom i spojrzały realnie, że zajęty facet chce się tylko zabawić i prędzej, czy później znika zapominając o nich. Nagle, z dnia na dzień mężczyzna, który powtarzał jak bardzo kochał odkochuje się i wraca w ramiona tej pierwszej. Nie interesuje go już los tej drugiej, jak sobie radzi, co się z nią dzieje. Nie można liczyć na jego pomoc, choć miał być zawsze, bo facet nawet nie sprawdzi czy żyjemy. Było i nie ma, bez rozczulania. Kobieta otwiera oczy i zostaje w rozterce emocjonalnej, czując się wykorzystana, zraniona i porzucona. A po nich spływa jak po kaczce. Czy kobiety mają inne serca niż mężczyźni? Czy są naiwne jak dzieci, bo wierzą w to, że ktoś je kocha? Czy mężczyźni to dranie bez uczuć?"
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-11-19, 13:34
ForceRecon napisał/a:
O ileż mniej byłoby łez, rozczarowań i cierpień, gdyby kobiety były mniej naiwne?
albo gdyby mężczyźni przestali patrzeć na pewne aspekty życia przez okulary instynktu
ForceRecon napisał/a:
A po nich spływa jak po kaczce
no nie wiem, wydaje mi się, że większość tylko taką pozę przybiera. Woli skryć w środku prawdziwe uczucia i tam z nimi walczyć, niż okazywać na zewnątrz swoją słabość.
ForceRecon napisał/a:
Czy kobiety mają inne serca niż mężczyźni?
Mają takie same serca, tylko inaczej ich używają.
ForceRecon napisał/a:
Czy mężczyźni to dranie bez uczuć?
nie
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
FRAZES.
W ostatnich czasach kobiety zdradzają równie często jak męzczyźni.
Męźczyźni jesli na prawde kochają bardzo rzadko tak na prawde szukają przygód.
Oczywiście, że pomiędzy płciami są roźnice. I to ogromne. Ale na pewno nie takie na zasadzie mężczyzna-ch*j, kobieta-santa marija.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Każdy ma swoje zalety jak i wady i nie ważne czy to mężczyzna czy kobieta.
_________________ To nie sparwa cenzury i nie kwestja pieniędzy
To nie wina słuchaczy było ich coraz więcej
Nie oskarżać premierów i kościoła nie mieszać
Na nikim wogóle psów nie wieszać
To ostatnie słowa radio miłość zamknięte
Mikrofony i głośniki milczą jak zaklęte
Proszę uśiąść wygodnie i wyłączyć ten kanał
Radio miłość zamknięte - co za banał
ania5677
Wysłany: 2007-12-01, 21:54
ja akurat nie jestem naiwna i od razu robie moejmu chłopakowi jazde jak tylko go o cos podejrzewam
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji."
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-12-02, 09:40
ForceRecon napisał/a:
Czy kobiety mają inne serca niż mężczyźni? Czy są naiwne jak dzieci, bo wierzą w to, że ktoś je kocha? Czy mężczyźni to dranie bez uczuć?"
Maja takie same serce jak mężczyźni , czyli miesień który pompuje krew
Kobiety to tez dranie bez uczuć tylko lepiej się maskuja niz meżczyźni.
I na koniec obawiam się że tak samo jak deela nie jestem kobieta
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.