Forum Dyskusyjne :: Desperatki

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Desperatki

Desperatki
Autor Wiadomość

Dzikaaa 

Wysłany: 2007-05-03, 20:39   

Wiem że nie jest łątwe moja droga. Ale czasem trzeba pomyslec o sobie. Zawsze włąśnie Jego szczęście było najważniejsze i jak na tym wyszłam? Lepiej nie mówic....nauczyłam się, i od teraz w takich sprawach będę egoistką^^
can't breathe.. breathe..
colder and colder..
just hold onto me..."

Galaxy 
mała wielka dusza

Wysłany: 2007-05-04, 07:25   

Migotka napisał/a:
do czego byscie były zdolne żeby go zatrzymać przy sobie??

do wielu rzeczy, ale nie by robić przy tym komuś krzywdę. Ani jemu ani nikomu innemu. Gdyby był z jakąś inną zostawiłabym go w spokoju. Skoro go kocham to pragnę jego szcześcia, a gdyby był szcześliwy w swoim związku to ja sobie dam radę. Nie pozunęłabym się by odbijać ani nic. Przecież nie zmuszę nikogo do miłości. To zbrodnia moim zdaniem. Ale zrobiłabym wiele, gdyby był sam... i Gdyby mi jasno nie powiedział, że mnie nie kocha i niepokocha. Chociaż... nawet wtedy próbowałabym jakoś nakłonić go do tego, by się jeszcze zastanowił i przemyślał... w końcu byliśmy razem... (bo tak napisała autorka).

Migotka napisał/a:
Byscie były skłonne do wszystkiego dla tej miłości??

nie.

Dzikaaa 

Wysłany: 2007-05-04, 08:48   

Hmmm....a co jeśli Ci mówi, ze nie moze Cie przestac kochac i zaciąga Cie do wyra, a potem dowiadujesz sie, ze on nie chce się wiązac i mimo, ze Cię niby "kocha" nie chce mu się czegokolwiek zmienic, żeby TO miało następną szansę?
colder and colder..
just hold onto me..."

Galaxy 
mała wielka dusza

Wysłany: 2007-05-04, 11:13   

niech spada... bo się tylko bawi...

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-05-04, 14:12   

Cytat:
Hmmm....a co jeśli Ci mówi, ze nie moze Cie przestac kochac i zaciąga Cie do wyra, a potem dowiadujesz sie, ze on nie chce się wiązac i mimo, ze Cię niby "kocha" nie chce mu się czegokolwiek zmienic, żeby TO miało następną szansę?

To znaczy ze jestes naiwna.

Miodowo.

Dzikaaa 

Wysłany: 2007-05-04, 15:17   

Ależ jestem tego do końca świadoma.
Tylko, ze ktoś kiedyś bardzo trafnie stwierdził, że miłosc jest ślepa...i niestety zaślepia także zainteresowanych/ną/ego.
No głupia byłam/jestem i czesc.
colder and colder..
just hold onto me..."

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-05-04, 15:27   

do wszystkiego napewno nie... ale gdybym bardzo go kochala to raczej bym walczyla, a przynajmniej probowala cos zrobic... chyba bym musiala znalezc sie w takiej sytuacji zeby wiedziec jak daleko bym mogla sie posunac..

karda90 

Wysłany: 2007-05-04, 19:26   

jeśli by zostawił..hm..popłakałabym troche i zapomniała chyba nie byłabym zdolna do wszystkiego ale jednak jeśli widziałabym jakąś szanse lub zerwałby ze mną z mojej winy próbowałabym walczyc lub to jakoś naprawić

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-05-04, 19:30   

Migotka napisał/a:
Gdybyście były bardzo zakochane a chłopak by z wami zerwał(nie ważne z jakiego powodu) do czego byscie były zdolne żeby go zatrzymać przy sobie?? Byscie były skłonne do wszystkiego dla tej miłości??

nie, nie walczyłabym, bo i po co? skoro postanowił tak, znaczy, że jego decyzja jest przemyślana i pewna... więc nie ma sensu starać się go odzyskać
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

asiek.stefa 

Wysłany: 2007-05-05, 17:03   

Ze mną niedawno zerwał facet i bardzo chciałam mimo wszystko z nim zostać, ale... nie zrobiłam nic. Postawiłam na to, by zachować twarz i godność. Chociaż tyle mi zostało. Może to głupie, ale osobiście się cieszę, że nie błagałam go "nie zostawiaj mnie", nie histeryzowałam i później nie robiłam żadnych podchodów, choć widuję go prawie codziennie. Czasem nie warto próbować na siłę...

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-05, 18:00   

asiek.stefa, no brawo! więcej takich dzielnych kobietek na świecie! :-)

Sawka 
Forget the world...

Wysłany: 2007-05-05, 18:40   

Migotka napisał/a:
Gdybyście były bardzo zakochane a chłopak by z wami zerwał(nie ważne z jakiego powodu) do czego byscie były zdolne żeby go zatrzymać przy sobie

Nie zrobiłabym nic. Niech idzie w pizdu
Jestem mało uczuciowa

Raz jeden ze mną zerwał, to jeszcze tego samego dnia poznałam gościa, który niedługo potem został moim nowym chłopem. Ale żałował ćwok jeden (ten poprzedni) swojej decyzji... YEAH :rotfl:

asiek.stefa 

Wysłany: 2007-05-05, 19:52   

Sawka, to nie znaczy, że jestes mało uczuciowa, co najwyżej twarda. Dziękuję Ci Magda za dobre słowa, podniosło mnie to na duchu, utwierdziło, że dobrze zrobiłam postęoując w ten sposób. Odpłakałam swoje później. A najlepsze jest, że i tak usłyszałam tekst -myślałem, że zareagujesz bardziej przyjaźnie... Sracił wtedy w moich oczach, zatkało mnie od takiego tekstu

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-05, 19:59   

asiek.stefa, moja reakcja spowodowana jest tym, że w podobny sposób zakończyłam mój najdłuższy w karierze związek. ponadto także usłyszałam później wielokrotnie zdania 'myslałem że zareagujesz inaczej/nie wiedziałem, że potrafisz być taka..." i tym podobne,
dlatego uważam, że bardzo dobrze postępujesz.
trzymaj się dzielnie! :-)

Kiyoko 
Zła natura

Wysłany: 2007-05-05, 21:02   

Na szczęście nigdy nie byłam naprawdę zakochana… miłość jest za dobra żeby jej próbować kiedy tylko ma się ochotę. Zresztą moim zdaniem nie można być ‘bardzo zakochanym’ albo się jest zakochanym albo nie. Ale wracając do pytania, jeśli przeszkadzałoby mu coś co mogę naprawić starałabym się choć nie desperacko ale gdyby nie podał powodu albo to byłby raczej banał powiedziałabym sobie: jak nie ten to następny. Wychodzę też z założenia, że nie warto wchodzić dwa razy do tej samej rzeki a ponadto za nic nie chciałabym być z kimś wiedząc że choć przez chwile mnie nie chciał
A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak

asiek.stefa 

Wysłany: 2007-05-06, 10:20   

Widzę, że Ty też w ten sposób postąpiłaś, uważam, że słusznie zrobiłaś dzielna i twarda kobieta jesteś, myśle, że tak własnie trzeba. A co znaczył jego tekst- nie wiedziałem, że potrafisz być taka? Faceci są jednak bezczelni...

ania5677 

Wysłany: 2007-10-23, 18:35   

ja tam bym nie patrzała nawet w jego strone poprostu centralnie bym go olała.Choc jeszcze taka sytuacja mi sie nie przytrafiła.A pozatym jak ja zerwe z chłopakiem a on mnie przeprasza i chce zebysmy znów byli razem(zalezy jaki byl powód naszej kłótni) to ja uwazam ze on nie ma swego honoru i wtedy to juz wogle nie ma u mnie szans.

Spedilena 

Wysłany: 2007-10-23, 21:36   

Nie ma nic gorszego, niż PONIŻANIE się, żeby na siłę budować coś, co nie istnieje.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-10-24, 21:03   

zerwał jego strata, ja sie prosić nie będe. Kij mu w oko.

slim 

Wysłany: 2007-11-12, 23:35   

zerwal to trudno. wiadomo ze bedzie mi prawdopodobnie przykro ale nie bede sie za nim uganiac. trzeba to zniesc z godnoscia=] pokazac mu ze nie mam z tym problemu i nie wroce do niego =]

Odpowiedz do tematu