Wysłany: 2008-06-23, 21:51
offhand napisał/a:
no ale w jakim celu jesli ma sie drugą osobę podchodzic do jakiejs tam osoby i zaczynac z nia 'flirtowac' ?? Mi zawsze wydawalo sie ze flirtuje sie jesli chce sie kogos zarwac
to zle ci sie wydawalo, flirt ulatwia kontakty miedzyludzkie
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wiek: 19 Dołączyła: 18 Cze 2008 Posty: 69 Skąd: Brak danych
Wysłany: 2008-06-24, 20:22
deela napisał/a:
offhand napisał/a:
no ale w jakim celu jesli ma sie drugą osobę podchodzic do jakiejs tam osoby i zaczynac z nia 'flirtowac' ?? Mi zawsze wydawalo sie ze flirtuje sie jesli chce sie kogos zarwac
to zle ci sie wydawalo, flirt ulatwia kontakty miedzyludzkie
Nie , nie wydawalo mi sie. napisalam potem ze tak uwazam. to jest moje zdanie. Moze inaczej widze flirt niz ty. Zalezy jaki Ty masz na mysli.
Ale panienki zawsze flirtują na boku, one są bardziej poligamiczne niż my.
nie sądzę...
deela napisał/a:
offhand napisał/a:
flirt to zabawa
Anii09 napisał/a:
od flirtu sie moze wszystko zacząć
ale nie musi.. Sprawdzasz wtedy na ile Ci też na tej drugiej osobie zalezy (tzn na swoim partnerze)
_________________ "Bądź tym kim jesteś, a wtedy życie nabierze blasku, nawet gdy będzie to blask małej gwiazdki"
Wysłany: 2008-06-25, 10:08
Summer napisał/a:
offhand napisał/a:
Wysłany: 2008-06-25, 21:41
Mowie ze zalezy jaki.
Zgadzam sie z tym:
" Flirt jest często określany jako okazjonalna rozmowa z nutą romantyczności, ale w rzeczywistości może się on odbyć całkowicie bez użycia słów.
Flirt to sposób traktowania poważnych rzeczy (takich jak pociąg seksualny) z niemalże oszukańczą lub samooszukańczą lekkością. Może być przyjemnie zabawny lub bardzo ekscytujący, w zależności od kontekstu.
Ludzie, którzy flirtują mogą mówić i zachowywać się w sposób, który sugeruje większą intymność niż taką, jaka jest stosowna do stopnia znajomości (lub czasu, jaki dwoje ludzi się zna), w rzeczywistości nie mówiąc ani robiąc nic "niestosownego". Jednym ze sposobów, by to osiągnąć jest dać odczuć w komunikacji nutę ironii lub gry.
Flirtowanie to ważna część zalotów, często przeradza się w długoterminowe związki takie jak małżeństwo.
Na flirt składają się specyficzne gesty, język, mowa ciała i pozy, niektóre z nich stanowią również część gry wstępnej. Pośród nich, w każdym razie w zachodnich społeczeństwach, znajdują się:
* kontakt wzrokowy
* okazjonalny dotyk
* sygnały takie jak dotykanie swych włosów
* przekazywanie i odbieranie liścików, wierszy, wybranych utworów muzycznych lub ich słów
* droczenie się (tj. przyjacielskie drażnienie drugiej osoby)
* mruganie oczyma
Słowo "flirt" pochodzi od starofrancuskiego "Conter fleurette", co znaczy "(próbować) kusić" przez upuszczanie płatków kwiatów. Ale, "conter fleurette" pojawia w j. fran. dopiero w XVII wieku, a słowo "flirt"w j.angielskim jest już w XVI wieku "
czyli zalezy o jakim mowimy. ja mialam na mysli ten bardziej prywatno-erotyczny a nie bardziej towarzyski. i to jest moje zdanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.