Wysłany: 2007-08-03, 15:01 Czy czujesz sie osobą szczęśliwą?
Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytanie: Czy czujesz się osobą szczęśliwą?
Chodzi mi o to czy czujecie się całkowicie szczęśliwi i spełnieni w życiu. Czy jesteście całkowicie zadowoleni ze swojego życia, czy chcielibyście coś w nim zmienić, czy też pozostawić je takim jakie jest teraz. Czy wam czegoś brakuje, czy za czymś tęsknicie, czy potrzebujecie czegoś nowego lub czegoś więcej w swoim życiu
_________________ Bo tak chciały chrabąszczyki!!!!!
Calkowicie? Czlowiek ma taka dziwna nature, ze nigdy nie jest do konca szczesliwy. ZAwsze chialby cos zmienic, cos ulepszyc. I cale szczescie, bo w tym wlasnie jest sens. Zeby podazac za jakims celem, chciac cos osiagnac.
Kiedy zaczynamy obrasac w piorka, czujemy sie w pelni zadowoleni i zaspokojeni zaczynamy byc sfrustrowani... No bo jaki sens ma zycie, jesli sie ma wszystko, czego sie zapragnie?
Zaden
bo nie ma wtedy miejsca na marzenia i nowe wyzwanie.
xD
btw, odpowiedzialam TAK xD
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Pierwsza myśl: 'tak'. Potem zaczęłam się zastanawiać, ale stwierdziłam, że przez to zastanawianie się dojdę do tego, że nie i że moje życie jest bezbadziejne. Więc poprzestałam na myśli, iż moje życie nie jest złe, choć chciałabym w nim pozmieniać pewne rzeczy. Ale to już zależy ode mnie samej.
Tak, czuję się osobą szczęśliwą, mam rodzinę, przyjaciół, pasję, którą mogę rozwijać i niezłe perspektywy jeśli chodzi o liceum.
nie, jest wiele rzeczy które toczą się nie po mojej myśli, a które przy uporze mogłabym zmienić, jednak czasem idzie się na łatwizne, z różnych powodów. Jednak czasem zdarzają się okresy, że czuje się naprawdę szczęśliwa, nie mniej jednak są one rzadkością
Ale nie jest tak źle, zawsze mogło być gorzej, lepiej z resztą też
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-08-03, 15:43
Asioczek napisał/a:
Czy czujesz się osobą szczęśliwą?
różnie bywa, raz tak a raz nie
Asioczek napisał/a:
Czy jesteście całkowicie zadowoleni ze swojego życia, czy chcielibyście coś w nim zmienić, czy też pozostawić je takim jakie jest teraz.
chciałabym coś zmienić, może swoje podejście do świata, może bym sobie znalazła jakieś zajęcie typu tenis/gra na gitarze ale nie potrafię, nic mnie nie interesuje xD
Asioczek napisał/a:
Czy wam czegoś brakuje, czy za czymś tęsknicie
Mhm, tak mi się wydaje.
Jednocześnie mam wszystko, rodziców, dobrą szkołę, domek a w nim ciepłe łóżeczko i wannę więc chyba nie mogę powiedzieć na 100% że nie jestem szczęśliwa. Byłoby to nie fair w stosunku do tych ludzi, których widuję żebrzących na ulicy.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Hm, w zasadzie wszystko mam, byłoby trochę milej z jakąś dziewczyną ale jak do tej pory nie jestem niezadowolony. Hm, gdybym miał wskazać czego mi brak, powiedziałbym że chciałbym mieć trochę więcej kłopotów, a najlepiej gdyby były jeszcze trudne do rozwiązania. Czemu? Bo mi się już trochę zwyczajnie nudzi, a nie czyni mnie nic bardziej szczęśliwego jak zmaganie się z problemami.
gosiaczek
Wysłany: 2007-08-03, 16:12
hm... nie czuję sie osoba szczęśliwą choć w moim życiu są piękne chwile. Zawsze czegoś nam brakuje do tego szczęścia i właśnie przez to coś łapiemy doły i mówimy "życie jest do dupy"
czy czuje sie szczesliwa ? TAK. oczywiscie jest wiele dziedzin gdzie nic mi sie nie uklada a wrecz rozsypuje ale wierze ze bedzie dobrze. Mam zlamana noge - ale nie doluje sie - zrosnioe sie i nadrobie stracony czas. Wierze ze bedzie lepiej. Ale jestem szczesliwa - mam przyjacio ktorzy we mnie wierza i nikt z moich bliskich nie choruje. Mam co jesc - mam co ubrac. Nie mam co narzekac jest wiele ludzi ktorzy sa w duzo gorszej sytuacji i moje problemy wydaja sie dla nich błahe. Wiec jestem szczesliwa, choc nie jest idealnie ale daze do tego by to zmienic.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Zdecydowanie czuję się szczęsliwa. Przecietnego dnia, przynajmniej kilka razy myśle sobie, że jestem szczęśliwa. A bo to ładny widok. A to przystojny chlopak się do mnie usmiechnął, a to dziecko z wozka. A to zwaliłam coś w sklepie i tym samym wszystkich (w tym siebie) rozbawiłam. Różnie. Kwadratowo i podłużnie.
Chyba moge to zaśpiewać:
"Nie chcę prosić o zbyt wiele
Nic mi dziś nie potrzeba
Doceniam to z natury mam
Wiem jedno, że dostałam wiecej niż
Udźwignąć sama zdołam więc
Wysyłam trochę ciepła
Z mego głosu, z mego serca"
Pozytywnie jest.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-08-04, 11:50
Zdecydowanie TAK. Mam ręce i nogi więc nie mam tak naprawdę wszystko co jest potrzebne do szczęścia.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
w tym momencie napewno nie, ale jeśli chodzi o ogół życia to nie jest tak źle. Sytuacja, która trwa obecnie nie nadaje mi uczucia szczęślwości, ale mam nadzieje, że to tylko tak na chwile.
_________________ All good things come to an end...
;]
Tak czuje sie szczesliwa.Oczywiscie jak ktos chce sie dolowac to znajdzie jakies martwienia ale to nie o to chodi wystarczy widziec te dobre rzeczy.Ja nie mam na co narzekac:)
_________________ Its time to be a big girl now And big girls don't cry .
wam sie niektorym chyba wydaje, ze jakis marzeń gwałciciel zabrał wam prawo do szczęścia przez 'coś tam', a tak naprawde kazdy ma problemy i sztuką jest czuć szczęście mimo tychże.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
jestem, ludzie, przed chwila widzialam wschod slonca, jak moge nie byc? ;-)
i daze do przezywania szczescia [ to nie to samo co milosc?] wciaz na nowo
Mordred napisał/a:
wam sie niektorym chyba wydaje, ze jakis marzeń gwałciciel zabrał wam prawo do szczęścia przez 'coś tam', a tak naprawde kazdy ma problemy i sztuką jest czuć szczęście mimo tychże.
otoz. nie dzieje sie dobro ani zlo, cos sie po prostu dzieje i wszystko zalezy od naszej reakcji
.
Ostatnio zmieniony przez Tenar 2007-08-09, 06:35, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.