Wiek: 18 Dołączyła: 22 Maj 2008 Posty: 180 Skąd: Pewne Przedwieście
Wysłany: 2008-05-25, 21:52 CZĄSTKA PRYWATNOŚĆI...
Czy nie uważacie, iż forum po pewnym czasie staje się w pewnym sensie przyzwyczajeniem, codziennością? To tak jakby wejść w grono pewnych osób i "zaprzyjaźnić" się z nimi.. hmm... uważam, że to niezła forma wygadania się wśród ludzi, których się tak naprawdę nie zna, ale wydają się tak bliscy..:)
Jak każda grupa ludzi, z którymi się często spotykasz.
A w sumie większość stałych pospotykała się już w tą, czy inną stronę.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wiek: 18 Dołączyła: 22 Maj 2008 Posty: 180 Skąd: Pewne Przedwieście
Wysłany: 2008-05-25, 21:56
no ja nie wiem jak to działa Tak czy inaczej.. to pierwsze forum w które się zaangażowałam? I... bardzo mi się podoba Choć niekoniecznie zostałam miło przyjęta Ale cóż Bywa?:)
NIe wystawiaj się na obstrzał. To jak w prawdziwym życiu, tylko że tu nie widzisz, że ktoś się może rozpłakać zaraz, wiec masz mniej skrupułów.
Sama się wkręć, pisz dużo, dobrze i mądrze. Wtedy będziemy CIę kochać.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2008-05-26, 14:17
to forum jest dla mnie takie o. Za dużo piszecie i nie wyrabiam, zaglądam tu tylko, gdy na moim drugim są pustki ; P.
Na tamtym bardzo sie zżyłam z ludźmi, odwiedzam je codziennie, z wieloma osobami mam kontakt przez gg, czy telefon.
I też myślę, że takie forum to bardzo łatwy sposób, aby sie komuś wygadać. Między innymi dlatego sie na nim zalogowałam. Potem samo mnie wciągnęło.
_________________ Tyle nieotartych łez zanim los przytulił mnie,
Tyle pustych dni nim uwolniłam się z tamtych chwil,
Każdy dzień oddala gniew, bo jego ramię siłą jest,
Ocaliła mnie czułość wyśniona i spełniona...
Forum to bardzo fajna sprawa, logując sie tu nie cały rok temu myślałam założę temat, poczytam posty i już nie zajrzę, potrzebowałam rady i tyle, ale jakoś od tamtego czasu zaglądam, i mimo, że nie mam osobiście z nikim z forum kontaktu to na temat pewnych użytkowników jakieś tam zdanie mam
Sachmet napisał/a:
uważam, że to niezła forma wygadania się wśród ludzi, których się tak naprawdę nie zna
jak najbardziej
_________________ Gdzie jest miłość.....?
Ostatnio zmieniony przez normalna 2008-05-26, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-26, 17:21
luba napisał/a:
Wtedy będziemy CIę kochać.
...
Cytat:
to forum jest dla mnie takie o. Za dużo piszecie i nie wyrabiam, zaglądam tu tylko, gdy na moim drugim są pustki ; P.
zawsze tak jest na poczatku
Addicted. napisał/a:
Na tamtym bardzo sie zżyłam z ludźmi, odwiedzam je codziennie, z wieloma osobami mam kontakt przez gg, czy telefon.
na tym jestem prawie codziennie, z wiekszoscia lludzi mam kontakt na gg telefon i face to face
normalna napisał/a:
ogując sie tu nie cały rok temu myślałam założę temat, poczytam posty i już nie zajrzę, potrzebowałam rady i tyle, ale jakoś od tamtego czasu zaglądam, i mimo, że nie mam osobiście z nikim z forum kontaktu to na temat pewnych użytkowników jakieś tam zdanie mam
Cytat:
NIe wiem, nigdy nie zastanawialam sie w taki sposob nad forum jakim kolwiek.
To normalne, że po czasie ludzie się ze sobą zżywają, poznają się, lubią bądź nie.
Ja też mam już 'swoje' forum [to o którym mówiła koleżanka wyżej ] na którym jestem kuuupe czasu, przez które nawet poznałam swojego aktualnego faceta, zrywając wcześniej czteroletnią znajomość Forum może namieszać
Chociaż do tego też sie powoli przyzwyczajam
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Ostatnio zmieniony przez Emerald 2008-05-26, 18:01, w całości zmieniany 2 razy
Kiedyś bardzo to forum lubiłem, sporo (jak na moje standardy) osób widziałem osobiście. Czasami wynikało z tego coś fajnego, czasem nie. Teraz jakoś mi na tym nie zależy, zamierzam jeszcze widzieć się z lubą i może kiedyś wyciągnę Prymasa na piwo. Na żadnym innym już nie piszę, na jednym bardzo dużym (w każdym razie kilkukrotnie większym niż to) byłem junior adminem, ale podchodziłem do tego czysto "służbowo". Teraz tylko tu zaglądam.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wysłany: 2008-05-26, 18:20
Emerald napisał/a:
Forum może namieszać
dokładnie, mi też to "nasze forum" trochę namieszało ; P.
Mokra napisał/a:
zawsze tak jest na poczatku
wiem, wiem , może i na tym forum dłużej pobędę i lepiej was poznam, zobaczymy ; ).
_________________ Tyle nieotartych łez zanim los przytulił mnie,
Tyle pustych dni nim uwolniłam się z tamtych chwil,
Każdy dzień oddala gniew, bo jego ramię siłą jest,
Ocaliła mnie czułość wyśniona i spełniona...
*faris
Wysłany: 2008-05-26, 18:33
Sachmet napisał/a:
Czy nie uważacie, iż forum po pewnym czasie staje się w pewnym sensie przyzwyczajeniem, codziennością?
Otóż to.
Większych uczuć do forum nie żywię.
Napiszę co myślę albo i nie i jest ok, zbanują mnie albo nie i koniec kropka.
A ludzie z forum ? Nie wiem, większe zaufanie mam do ludzi, którzy poznaję normalnie w realu. Widzę kto co i jak.
Co do wygadania się - od tego się ma znajomych, czy nawet przyjaciół. Przyjaciel jest też od tego, żeby czasem popatrzeć na niektóre sprawy bardziej bezstronnie. Albo po prosut z kimś komu ufam, i darzę sympatią.
Forum jest po prostu formą rozrywki. Jak się tak przyglądnie mu po pewnym czasie z boku, to widać dużą dawkę śmieszności. ;- )
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-05-27, 14:50
pamiętaj, że Ci, których twarzy nie widzisz często wiedzą o Tobie wiecej niż przyjaciel...który siedzi obok Ciebie i któremu wypłakujesz się w ramię.
Przez internet nie widzisz twarzy, nie wstydzisz się mówic o pewnych, krepujących rzeczach .. bzdurą dla mnie jest, kiedy ludzie opowiadają, ze milosci i przyjazni w cyberprzestrzeni nie ma...otóz Ona jest tu prawdziwa,
dla mnie forum jest raczej odstresowaniem i odskocznia od dnia codziennego
tzn ja zagladam poprostu na chwile rzucam kilka bzdurnych postow i lece dalej
chciaz o dziwo jest kilka osob ktore tu bardzo lubie i wlasciwe czuje ze gdyby sie tak nagle spotkac to czesc ludziow poczula by sie jakby sie znala osobiscie od wielu lat (moze sie myle)
ale dodam jeszcze ze czesc osob zdarzyla sobie pododawac siebie nawzajem na n-k i jak ktos wspomnial pospotykac sie nawet w realu
Każdy wchodzi na forum z innego powodu. Wyrazić swoje zdanie, uczucia osobą bezstronnych, obiektywnie myślącym. Dla niektórym to sposób poznania innych osób, zdarza się przenieść znajomości na real.
jeśli chodzi o to forum, jestem tu nowa, wiadomo że niektórzy tutaj w jakiś sposób sie zaprzyjaźnili, poznali. faktycznie są tutaj osoby które umieją dyskutować, a nie tylko "zgadzam się z tobą" itp. Siła wybicia i możesz być kimś tutaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.