Nietzsche twierdzi, że nie dojrzała kobieta jeszcze do przyjaźni, więc zapewne prawdą jest, że otwiera się tylko przed miłością swoją, więc tylko owa miłość w ludzkiej postaci zrozumieć kobietę tę może.
"Zbyt długo tkwił w kobiecie niewolnik i tyran. Przeto nie dojrzała jeszcze kobieta do przyjaźni, zna ona tylko miłość.
W miłości kobiety jest niesprawiedliwość i zaślepienie na wszystko, czego nie kocha. Nawet w świadomej miłości kobiety jest nagłość i błyskawica, i noc obok światła.
Nie dojrzała jeszcze kobieta do przyjaźni; kotem jest jeszcze kobieta i ptakiem. Lub, w najlepszym razie, krową".
Sawka, dawno, ale to naprawdę dawno nie widziałem paskudniejszej i bardziej oczo*ebnej strony. No zlituj się, kobieto.
Popieram. Cudem jest znalezienie literek między tymi wszystkimi pikawkami
Hm. Ideą wyjściową może być traktowanie kobiety jak człowieka, nie jak kobiety. Albo jak mężczyzny w ludzkim ciele, jeśli to komuś coś ułatwi ^^
Problem polega na tym, że robi się wiele szumu wokół kobiet dlatego że są kobietami. Tak jakby były złapane na innej planecie i wystawione w zoo jako specjalne obiekty.
A kobiety to jakby nie patrzeć, ponad połowa ludzkości.
No tak, z człowiekiem można się dogadać, ale z kobietą już nie.
W czym problem?
Czytamy te same książki, słuchamy tej samej muzyki, uczymy się w tych samych szkołach, wyznajemy te same religie. Prawa rządzące światem są równe dla obu płci [przynajmniej w większości krajów od jakiegoś czasu] i obie płcie wychowują się w tych samych warunkach.
Podstawą do zrozumienia kobiet jest nie podchodzenie do nich jak do kobiet.
"O matko, kobieta! Na pewno jest: [tu wstawić to co mężczyźni myślą o kobietach]! Nie idzie się z nią dogadać!"
Dlaczego kobiety nie zakładają z góry że nie idzie się dogadać z facetem?
A tak, bo my walczymy o równouprawnienie.
Dla desperatów:
Jeśli masz jakieś uzdolnienia w interpretacji wierszy, słuchaj muzyki, której słucha dziewczyna, słuchaj i analizuj teksty. Ona myśli mniej więcej w ten sposób.
Trzy czwarte to niepoprawne romantyczki, a pozostała jedna czwarta wmawia sama sobie że nie jest niepoprawną romantyczką.
_________________ she's beautiful as usual with bruises on her ego and
her killer instinct tells her to be aware of evil men
Kobiety maja po prosty inne priorytety... jesli chcesz gadac z dziewczyna jak z chlopakiem to masz gwarantowana klutnie bo nieswiadomie ja obrazisz. jednak kobieta to nie kumpel, to jednak ktos wiecej...
Ostatnio zmieniony przez Kinder116 2007-06-07, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Brednie... mają w większości te same badz bardzo podobne jak to nazwałeś - priorytety, tyle że dazą do nich poprzez odmienne podejście nizli faceci, choc oczywiście powiedziałem to dośc ogólnikowo, bo bywa róznie.
Kinder116 napisał/a:
jesli chcesz gadac z dziewczyna jak z chlopakiem to masz gwarantowana klutnie bo nieswiadomie ja obrazisz.
Masz chyba zatem za bardzo przewrazliwione kolezanki... Zresztą ja uwazam ze nie powinno się miec dwóch odmienych sposobów mówienia do obu płci, jesli juz, to ewentualnie nie klnąć, bo przy kobiecie nie wypada.
Kinder116 napisał/a:
jednak kobieta to nie kumpel, to jednak ktos wiecej...
wystarczy chcieć, słuchać, wyciągać wnioski. bo nie każdy przecież podaje wszystko na tacy. byłoby to za proste. za banalne. tak samo jest i z kobietą i z mężczyzną.
_________________ podtrzymywałeś moją głowę
nie roztrzaskałam skroni
o podłogę - póki co
czytajac wasze posty zaczynam przyznawac wam racje co do mojego "damskiego" otoczenia...ale sa jakie sa wiec swoje slowa uwazam za sluszne, choc tycza sie tylko waskiej grupy
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-22, 12:47
Jak się będziesz starał to nie zrozumiesz. Z nami trochę jak ze Smokami czasami same siebie nie rozumiemy.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
heh podpisuję sie pod stwierdzeniem Kingi, a tak na marginesie to coś się musiało stać, że taki temat zapodałeś, napisz czym Cię ta "niedobra" Kobieta skrzywdziął to pomogę
[ Dodano: 2007-07-27, 13:45 ]
Ahaś ja mam ten sam problem z mężczyznami, tez was rozgryźć nie mogę, a co do kobiet to powiem jeszcze,że da sie nas zrozumieć, spróbuj zrozumieć gesty one są ważniejsze niż słowa
Trzy czwarte to niepoprawne romantyczki, a pozostała jedna czwarta wmawia sama sobie że nie jest niepoprawną romantyczką.
I tu się całkowicie zgadzam
Nie trzeba rozumieć kobiet, żeby sie z nimi dogadać
Dla niepoprawnych romantyczek chłopak musi być tylko miły, romantyczny, przystojny (choć nie koniecznie) ale przede wszytkim.... Chłopacy przy kolegach zachowują się zupełnie inaczej w związku do dziewczyn. Dla dziewczyn ważne jest aby tak nie było To moje zdanie
Cierpliwość, oddanie, pewność w tym że to właśnie ta, dla której warto się poświęcać i w ogóle wszystko jej oddać. Nie trzeba ich rozumieć, trzeba umieć je uszczęśliwić, a wtedy będzie dobrze . Tak myśle
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
Hmm mężczyźni ponoć nie rozumią prostych rzeczy.... Np. Kiedy kobieta jest smutna wcale niechce żeby facet odebrał to że ma przepraszać i ją pocieszać, chce poprostu usłyszeć: "przestań się martwić, możesz zawsze na mnie liczyć". Czy mógłbym was kobiety prosić o więcej takich pouczających przykladów, które być może przybliżą nam jak powinniśmy postępować...
_________________ Napełnij miłością ciało i duszę, wtedy miłość cię rozpozna...
Ja osobiście kobiet nie rozumiem... i chyba nigdy nie zrozumie...;)
Czasem nawet jesli się nie zgadzam z decyzją dziewczyny... to lepiej jej nie podważać
tylko przytakiwać... jesli oczywiście sie nie chce sporow, czy tam klotni ;P.
Na Kobiety nie ma ksiązki, instrukcji, czy przepisu... cięzko je zrozumiec-ale trzeba sie starac.. ;]
"trening czyni mistrza" - kazda ma inny charakter. Czym dluzej jesteś z KOBIETĄ i dobrze się z nią rozumiesz... wiecej o niej wiesz... to z czasem prowadzi do tego, ze ja bardziej rozumiesz.. co nie mowie, ze tak zawsze jest...
Pozdrawiam
Nomad
_________________ "Niech strach przed niepowodzeniem nie wykluczy Cie przed wejsciem do gry"
Bo mysli kobiety sa zbyt abstrakcyjne dla mezczyzny. Prosto, bez zdobien i dygresji. I sa na swoim.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.