Forum Dyskusyjne :: zrozumieć kobiety...

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Mężczyźni » zrozumieć kobiety...

zrozumieć kobiety...
Autor Wiadomość

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-04-21, 09:17   

Kiyoko napisał/a:
"Dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie. A w szczególności zrozumie, że gdy ją boli, to tak naprawdę nie boli. Gdy jej się chce, to tak naprawdę jej się nie chce, a gdy nie chce, to właśnie chce. Gdy płacze, to histeryzuje i jest niewdzięczna. Gdy się na coś nie zgadza, to jest wredna i cyniczna. Gdy się cieszy, to się wygłupia, albo jest pijana. Gdy chce ładnie wyglądać, to się mizdrzy, a gdy się kimś zainteresuje, to się puszcza. Gdy się wstydzi, to jest głupia, a gdy się nie wstydzi to jest bezwstydna. Gdy się przy czymś upiera, to przesadza, a gdy się nie upiera, to nie wie czego chce. Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Gdy ma ochotę na seks, to jest suką, a gdy nie ma ochoty na seks, to też jest suką. Jeśli chce być kimś—to znaczy, że przewróciło się jej w głowie, a jak nie chce być kimś, to jest głupią kurą. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. Wtedy też będzie wiedzieć, że gdy dostaje furii - to jej się tylko tak zdaje. W każdym razie, może być pewna, że nie ma żadnych prawdziwych powodów do gniewu i powinna udać się po poradę do psychoterapeuty" xD Wojciech Eichelberger

Bo kiedy kobieta jest świadoma tego, że w pewnych kwestiach facet jej nie rozumie... kiedy on daje jej to do wiadomości wtedy kobiety poddają w wątpliwość swoje słowa i mimo iż oficjalnie podtrzymują, że mają rację to same pogubiły się w labiryncie własnych myśli, kolażu uczuć tłoczących się w sercu i nie potrafią pojąc a co dopiero wytłumaczyć facetowi o co im tak naprawdę chodziło.

zeby zrozumiec druga osobe (zwlaszcza tak odeminna jak druga plec) tzreba by najpierw zaczac od tego zeby zrozumiec sama siebie a ztym wlasnie wiekosc z was drogie kolezanki ma niemale klopoty..

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2007-04-21, 11:29   

Kiyoko napisał/a:
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna.

i tak źle, i tak..
Tofman napisał/a:
zrozumiec sama siebie a ztym wlasnie wiekosc z was drogie kolezanki ma niemale klopoty..

to prawda, przyznaję, ale to w dużej mierze jest spowodowane naszą naturą.. kobiety z reguły są niezdecydowane. Niektóre myślą o korzyściach tylko swoich i wtedy innych maja w głębokim poważaniu, a inne myślą o wszystkich, zapominając przy tym o sobie.
poza tym, panowie, weźcie pod uwagę, że kobiety chcą być przez was kochane i robią czasem wszystko żeby tak było. Niekiedy nawet wbrew sobie. Wy tego zazwyczaj nie zauważacie i kobieta czuje się niedoceniania, a jeśli trwa to przez dłuższy okres czasu, zaczyna ją nudzić udawanie kogoś kim nie jest i pokazuje swoje prawdziwe 'ja'. Wtedy wychodzi na to, że jesteście z kobietą, której nigdy nie znaliście. być może staje się ona dla was 'potworem'.
Wystarczy choć odrobina zainteresowania.. dostrzeżenie takich 'dupereli' jak, np. ładna fryzura, dobry obiad, świadczy o tym, że widzicie jak bardzo się stara i to ją jeszcze bardziej nakręca ;P [w ogóle bez sensu ale nie ważne, nie umiem tego słowami opisać]

ktoś mi kiedyś powiedział, że to co nieodgadnione jest bardziej pociągające.. może coś w tym jest ? ;-)

Kiyoko 
Zła natura

Wysłany: 2007-04-21, 14:05   

Tofman, ale temat brzmi: zrozumieć kobiety (jest to apel faceta) Co znaczy drogi kolego xD że to wy powinniście najpierw znaleźć rozwiązanie siebie żeby móc narzekać, że nie potraficie rozgryźć nas i szukacie źródła tam gdzie już wyschło.
A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-04-21, 14:24   

Kasieczek napisał/a:
kobiety chcą być przez was kochane i robią czasem wszystko żeby tak było

oj kachana niewszytskie niewszytskie niektore kca byc podziwiane, aby uaganialo sie za nimi mnostwo facetow.. (bo kto by sie mczyl i po co z jednym itd.. tu moglbym ksiazke spisac.. )

Kasieczek napisał/a:
ktoś mi kiedyś powiedział, że to co nieodgadnione jest bardziej pociągające.. może coś w tym jest ? ;-)

jest cala istota i jednoczesnie najwieksza zabawa i sens flirtu, podrywu ja zwal tak zwal - poznawanie siebie nawzajem, cala gra pozorow czyli taktyka jak omamic 'przeciwnika' itd.. i ztad wlasnie beirze sie pozniej to o czym piszesz ze po jakims czasie mozna zorietowac sie ze jest sie z nietaka osoba jakiej sie szukalo - z tym ze akurat nieuwarzam zeby to bylo jakos specjalnie domena kobiet i zdradze w sekrecie ze co inteleigentniejsi przedstawiciele plci brzydszej tesz stosuja rozne mniej lub bardziej rozwieniete techiniki w ktorych sidla czesto wpadacie wy - kobiety :)

osobiscie najwieksza zabawe mam gdy jedna z takich kombinatorek czasem tak wszytsko zakreci ze pozniej juz sama niewie dzie koniec a dzie poczatek jej 'klamstewek' ohhh... jak ja to uwielbiam :evil: :)

[ Dodano: 2007-04-21, 15:31 ]
Kiyoko napisał/a:
Tofman, ale temat brzmi: zrozumieć kobiety (jest to apel faceta) Co znaczy drogi kolego xD że to wy powinniście najpierw znaleźć rozwiązanie siebie żeby móc narzekać, że nie potraficie rozgryźć nas i szukacie źródła tam gdzie już wyschło.

niewiem jak inni ale ja sobie radze :)

a kcialem pokazac jedynie to ze jak mozna starac sie zrozmiec kogos kto sam za soba nienadaza..? tzn wlasciwe skoro same niewiecie czego mozecie sie spodziewac po sobie to skad my mozemy to wiedziec..? prawda Kiyoko...?

Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-04-21, 14:45, w całości zmieniany 3 razy  

Kiyoko 
Zła natura

Wysłany: 2007-04-21, 15:26   

Tofman napisał/a:
prawda Kiyoko...?

prawda ale... xD
wy jako odkrywcy powinniście odtajnić te kobiece perły myślowe <dusi się ze śmiechu>

Tofman napisał/a:
skoro same niewiecie czego mozecie sie spodziewac po sobie to skad my mozemy to wiedziec..?

umiejętność empatii... jak już ‘wejdziesz' w kobietę; to pojmiesz wszystko Tofman, xD
A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
Ostatnio zmieniony przez Kiyoko 2007-04-23, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-04-21, 19:40   

Kiyoko napisał/a:

umiejętność empatii... jak już ‘wejdziesz w kobietę; to pojmiesz wszystko Tofman, xD

masz mnie za prawiczka..? :rotfl: :hyhy:

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-22, 22:41   

KObiety same czesto siebie nie rozumieja, ale to kobiety. Faceci sie pod to podpinaja a w rzeczywistosci albo ich nei sluchaja albo nie staraja sie ich zrozumiec stad te wszystkie komplikacje.

jacko

Wysłany: 2007-04-23, 15:57   

Nie da się zrozumieć kobiet.

@Michał - ja ogólnie ostatnio nie lubię ludzi, więc u Ciebie to jeszcze łagodnie przebiega.

Fynn 

Wysłany: 2007-04-23, 16:28   

Cóż nie będę Cię wyprowadzać z błędu. W pewnym stopniu każda kobieta ma jakieś widzi mi się^^ ale też zgadzam się z Mokrą, pod względem, ze faceci często nie słuchają, tego co mówi płeć przeciwna.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-04-23, 16:46   

kobiet nie trzeba rozumiec, kobiety trzeba kochac.

*miss irony 

Wysłany: 2007-04-23, 16:56   

Kinga. napisał/a:
Kobiet się nie rozumie .... kobiety się kocha

Widzisz Mord. Już ktoś to powiedział przed Tobą. Nie wszędzie musisz być prekursorem.
A ja cie kocham

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-04-23, 16:58   

miss irony napisał/a:
Widzisz Mord. Już ktoś to powiedział przed Tobą. Nie wszędzie musisz być prekursorem.

jako facet jestem prekursorem. to mi wystarcza. poza tym - nie o to mi chodzi, wyrazam po prostu swoje zdanie. Twoje zaś zdanie w temacie to "widzisz? nie byles pierwszy!".

;-]

rzono.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-23, 21:17   

Mordred napisał/a:
kobiet nie trzeba rozumiec, kobiety trzeba kochac.

Nie zawsze.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-04-23, 21:24   

Mokra napisał/a:
Nie zawsze.

mam oczywiscie na mysli nie wszystkie kobiety, tylko te z ktorymi się jest. Poza tym kochać was jest chyba łatwiej, niż rozumieć.

Może dziwne porównanie, ale to troche tak, jak z Bogiem. ;-]

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-23, 21:25   

jezeli facet od razu wychodzi z zalozenia ze nie bedzie probowal zrozumiec to powoduje to brak zainteresowania z jego strony. Brak zainteresowania-brak rozmow=nuda!!

AguŚś 

Wysłany: 2007-04-28, 14:30   

Heartwork napisał/a:
Oczywiście że się da. Chcieć to móc ;-)

Chociaż jeden. ;]

Cirri 

Wysłany: 2007-04-28, 15:11   

ja się przyznam że często sama siebie nie rozumiem zwłaszcza swojego postępowania w stosunku do jednego przedstawiciela płci przeciwnej, ale tenże przedstawiciel też ma niesamowicie skomplikowaną osobowość i wynika z tego że nie tylko kobiety jest trudno zrozumieć

a tu mam taki fajny cytacik o kobietach, proste słowa a jakże trafne:
"– Tak naprawdę to niewiele wiem o kobietach.
– Wiedzieć to nikt nie wie, ani Freud, ani one same, ale to jest jak elektryczność, nie trzeba wiedzieć, jak działa, żeby cię kopnęło. "
Cień wiatru - Carlos Ruiz Zafon

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-05-06, 12:01   

Myślę, że jako ciekawostkę dla głodnych wiedzy można by do tematu przytoczyć nieco filozofii Nietzschego:

"Wszystko w kobiecie jest zagadką i wszystko w kobiecie ma jedno rozwiązanie: zwie się ono brzemiennością.
Mężczyzna jest dla kobiety tylko środkiem; celem jest zawsze dziecko. Lecz czemże jest kobieta dla mężczyzny?
Dwóch rzeczy pragnie prawdziwy mężczyzna: niebezpieczeństwa i igraszki. Przeto pożąda kobiety jako najniebezpieczniejszej igraszki.
Ku wojnie wychowany ma być mąż, niewiasta zaś ku wytchnieniu wojownika; wszystko inne jest głupstwem.
Zbyt słodkich owoców wojak nie znosi. Dlatego też pragnie kobiety; gorzka jest najsłodsza nawet kobieta.
Lepiej niźli mężczyzna rozumie dzieci kobieta, lecz mężczyzna jest bardziej dziecinny niż kobieta.
W prawdziwym mężczyźnie tkwi dziecko, co igrać rade. Dalej więc, kobiety, odkryjcież mi dziecko w mężczyźnie!
Igraszką niech będzie kobieta: czystą i subtelną jako dyament opromieniony cnotami świata, którego jeszcze nie ma.
Promień gwiazdy niechaj lśni w waszej miłości! Nadzieja wasza niech brzmi: >Obym porodziła nadczłowieka!<
W miłości waszej niech będzie waleczność! Miłością uderzajcie na tych, co w was trwogę niecą.
W miłości waszej niech będzie i cześć wasza! Mało rozumie się zresztą kobieta na czci. Lecz to winno być czcią waszą: zawsze bardziej kochać, niźli bywacie kochane, i nie być nigdy wtóremi.
Niech się mężczyzna boi kobiety, gdy ta kocha: wówczas ponosi ona wszelkie ofiary, a wszystko inne wydaje się jej bez wartości.
Niech się mężczyzna boi kobiety, gdy ta nienawidzi: gdyż mężczyzna jest w głębi duszy swej tylko zły, kobieta jest tu licha.
Kogóż najbardziej nienawidzi kobieta? Rzekło raz żelazo do magnesu: >Nienawidzę cię najbardziej za to, że pociągasz ku sobie, lecz nie jesteś dość silne, aby przyciągnąć do siebie.<
Szczęście mężczyzny brzmi: ja chcę. Szczęście kobiety: on chce.
Spójrz, jakże doskonałym stawa się oto świat!< - tak myśli każda kobieta, gdy z całą miłością ulega.
A ulegać musi kobieta, i znaleźć głębię dla swej powierzchni. Powierzchnią jest duch kobiety, ruchliwą, burzliwą powłoką płytkich wód.
Zaś duch mężczyzny głęboki jest: prądy jego szumią w podziemnych jaskiniach; kobieta przeczuwa jego siłę, lecz jej nie pojmuje".

Sawka 
Forget the world...

Wysłany: 2007-05-06, 12:23   

Kobiety i mężczyźni- jak zrozumieć płeć przeciwną

Parę prawd życiowych, parę cytatów, stronka pasuje do tematu jak ulał :)

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-05-06, 12:30   

Sawka, dawno, ale to naprawdę dawno nie widziałem paskudniejszej i bardziej oczo*ebnej strony. No zlituj się, kobieto.

Odpowiedz do tematu