i co z tego?to nie znaczy,ze sie nie myli.Byc moze niektore forumowiczki potwierdzily ta teze,aczkolwiek nie znaczy to ,ze mozna to przyjmowac jako cos pewnego,prawdziwego. Piekne słowka to jedno ,a rzeczywistosc to drugie.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2006-08-25, 20:35
Przypomniał mi się taki kawał na temat:
Pewien bardzo pobożny mężczyzna, spacerujac wzdłuż plaży w Kalifornii,modli się pokornie do Boga. Nagle staje, wyciaga ręce ku górze i wrzeszczy:
- Boże, spełnij choć jedno moje życzenie!
Niebo pokrywa się chmurami, robi się ciemno i ponuro, a z nieba spływa głęboki, męski głos:
- Synu, zawsze byłes mi wierny, więc spełnię twoje życzenie.
- Boże, wybuduj mi most na Hawaje, abym mógł tam pojechać, kiedy tylko zechcę.
Bóg mysli i odpowiada:
- Twoja prosba jest zbyt materialna, pomysl, ile taka budowa
pochłonie surowców, ile czasu i pieniędzy, a wszystko to
wyłacznie dla twojej wygody ! Wstydz się. Zastanów się jeszcze raz i popros o cos, co sprawi, że będziesz lepszym człowiekiem. Mężczyzna zawstydza się,duma i za chwilę mówi:
- Już wiem. Spraw, żebym rozumiał kobiety. Chcę wiedzieć,co one czuja,jakie naprawdę sa, dlaczego płacza, dlaczego tak często boli je głowa i jak je uszczęsliwić.
Bóg milknie na chwilę:
- Dobra, to jaki ma być ten most ? Czteropasmowy ?
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
A po co je rozumiec? Ja tam sie juz nie staram. To po prostu niemozliwe.Dlatego szkoda sobie zawracac tylka i trzeba brac baby takimi,jakie sa.A niektore sa fajne...
Tez racja. Po co rozumiec. Takie tajemnice i nieznajomosc wszystkiego sa pociagajace...:)
_________________ "- Moje serce obawia się cierpień - powiedział młodzieniec do Alchemika
pewnej nocy, gdy oglądali bezksiężycowe niebo. - Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia [...] "
Po co rozumiec. Takie tajemnice i nieznajomosc wszystkiego sa pociagajace...:)
pieknie powidziane, nie ma nic barrdziej pociagajacego niz facet,k torego sie nie rozumie
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.