Forum Dyskusyjne :: Wojsko

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Mężczyźni » Wojsko

Wojsko
Autor Wiadomość

@Michał 

Wysłany: 2005-11-01, 23:51   Wojsko

Był juz temat dotyczący kobiet w wojsku no to przyszła kolej na nas :P

Chcecie iść w kamasze :P ?

dla tych co chcą , taka dobra rada :lol:
Nie schylajcie sie po mydło pod prysznicem :lol:

Cwaniak 

Wysłany: 2005-11-02, 00:24   

eeeeeeeee wosjko brzmi ... zabawnie ... pic nauczyłem sie w 7 kalsie palic przynajmniej pipierosów nie mam zamiaru , wole kobiety tak wiec wojsko jest mi niepotrzebne ... i niech tak zostanie

Matys 

Wysłany: 2005-11-02, 17:34   

Ja to wole miec juz zasoba :) i tak wiekszosci chlopakow wojsko nieominie :P

@Michał 

Wysłany: 2005-11-02, 18:29   

hehehe no to fakt :P ja tma do wojska sie pchac nie bede :P Nigdy w życiu ;] i nie zamierza iśc :]

Matys 

Wysłany: 2005-11-02, 22:16   

Ja tez bym sie nie pchal :P ... gdyby nie fakt ze wiekszosc pracodawcow teraz wymaga miec uregulowany stosunek do wojska :( a jezeli ma sie zalatwiona kategorie "D" to juz nie chca nawet rozmawiac :(

Ktos lub cos wykopalo moj poprzedni post :] Pisze juz to drugi raz :P Serio! :)

Racer 

Wysłany: 2005-11-04, 18:44   

ja mam kategorie d i jestem zadowolony

Matys 

Wysłany: 2005-11-04, 19:43   

Racer napisał/a:
ja mam kategorie d

Teraz jestes zadowolony :P ale zobaczysz z czasem gdy bedziesz chcial starac sie o lepsza robote. Chyba ze ta co masz Ci wystarcza albo gdy masz jakies stanowisko juz zapewnione na 100% :)

@Michał 

Wysłany: 2005-11-04, 20:06   

Matys, zaden pracodawca nie bedzie ci zagladął odrazu do ksiażeczki wojskowej... nie wiem czemu istneiej przekonanie ze jak ktos ma kategorie D to odrazu nie znajdzie pracy...

Matys 

Wysłany: 2005-11-04, 20:15   

Ja nie pisze ze nie znajdzie :P tylko na przyklad bedzie mial juz jakies problemy z dostaniem tej wymazonej :] Bo nie ktorzy to jednak wymagaja :(

@Michał 

Wysłany: 2005-11-04, 20:22   

Matys, no tak.. jak bym chciał pracowac w policji to napewno takei cos by sprawdzali... w pracach fizycznych gdzie trzeba byc sprawnym fizycznie to napewno :] Ale jak dla mnie to takei przekonanie ze jest tródniej to stereotyp :] bo teraz sz praca jest cieżko to fakt ale kategoria "D" wcale nie zamyka drogi do tej wymarzonej pracy :] Czasami nawet jest lepsza :P bo masz już uregulowany stosunek do służby wojskowej :]

Matys 

Wysłany: 2005-11-04, 20:31   

Michał napisał/a:
kategoria "D" wcale nie zamyka drogi do tej wymarzonej pracy Czasami nawet jest lepsza bo masz już uregulowany stosunek do służby wojskowej

No dobra :P ale nawet jak ja dostaniesz (prace nie kategorie "D" :P ) to beda patrzec choc troche na Ciebie wtedy "krzywo" i jak bedzie szla jakas osoba do zwolnienia to byc moze wtedy padnie na Ciebie :( A nie wytlumaczysz wtedy pracodawcy ze masz kat. "D" tylko dlatego bo chciales uniknac wojska bo wtedy kazdy sie bedzie tak tlumaczyl by utrzymac robote :) a wiesz jaka jest biurokracja w dzisiejszych czasach... patrza na to co jest na papierku a nie na to jak jest faktycznie :( A ja wole juz sie przemeczyc te 9 miesiecy i miec juz przynajmniej z tym spokoj :P :)

*tafcio 

Wysłany: 2005-11-06, 16:03   

ja non stop dostaje kategorie B12 bo jakis niedorobiony jestem :P

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2005-11-08, 17:08   

Myślę ,ze nawet gdybym miał taką możliwość to bym nie chciał.
A ,ze nie mam to się wojem nie martwię ,bo kategoria D mówi sama za siebie.

Matys 

Wysłany: 2005-11-08, 17:29   

Jednego nie rozumiem :/ Dlaczego Wy wszyscy sie tak tego wojska boicie ?? Bo ktos ze znajomych puscil jakas plote ze sa fale ?? Nie wiecie czy to prawda dopoki sami sie o tym nie przekonacie :/ A opieranie sie na czyichs opiniach nie jest najlepszym rozwiazaniem. A co jesli kumpel chcial Was tylko nastraszyc ze jest tak strasznie a w prawdzie jest calkiem inaczej?? Ja bynajmniej nie chce miec kategorii "D" i wojska nie bede unikal !!! :]

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2005-11-08, 17:37   

Ja znam ludzi, którzy byli w wojsku i z nimi rozmawiałem na ten temat.
Poza tym możesz trafić tam gdzie jest spokój a może Ci się trafić gorzej.
No i ja wole już iść zdecydowanie na studia niż tracic rok na wojsko. Zresztą jak pisałem mam kategorię D, o która się nie starałem i nie mam co się w tym temacie martwić.

Matys 

Wysłany: 2005-11-08, 17:45   

dipe, nie ktorzy to sobie specjalnie wlasnie zalatwiaja kategorie "D" ( nie mialem tu na mysli osob ktore maja kategorie "D" przyznana przez komisje wojskowa) bo chca uniknac tylko wojska. A jesli chodzi o to ze mozna trafic tam gdzie jest spokoj albo tam gdzie go nie ma to prawda :) Ale zawsze sa tez odpowiednie organy gdzie mozna sie zglosic i poprosic o zmiane jednostki albo cos w tym stylu :]
Ostatnio zmieniony przez Matys 2005-11-08, 19:11, w całości zmieniany 1 raz  

AnUsIa17 
:*:*:*

Wysłany: 2005-11-08, 18:44   

Niby mowi sie ze kazdy facet powinien isc do wojska.. tylko niestety nie jest to zbyt fajne jak ma dziewczyne :/

Matys 

Wysłany: 2005-11-08, 19:21   

dipe napisał/a:
No i ja wole już iść zdecydowanie na studia

do wojska mozna tez isc po studiach :] a jezeli na studiach spedzisz tyle czasu ze skonczysz 26 lat to Cie juz nie biora a przy okazji jak sie ma kategorie "A" to sie ja wtedy utrzymuje a wtedy wpisuja (chyba :P ) w ksiazeczke ze nieodbyles sluzby bo skonczyles 26 lat i ze jestes juz poza wiekiem poborowym :)

[ Dodano: 2005-11-08, 19:27 ]
AnUsIa17 napisał/a:
tylko niestety nie jest to zbyt fajne jak ma dziewczyne

No niestety :( Takie jest zycie i.... wojsko :( Niewielkim pocieszeniem wtedy sa kilkudniowe przepustki :|

#deela 

Wysłany: 2005-11-09, 07:58   

moj facet ma D i klnie na potego bo chcialby miec a+ niestety pare lat temu wzielo go na komandosow i zrobili mu przyspieszony kurs skakania ze spadochoronem typu tu sie pociaga za linke i rozwalil sobie kolano tak ze o wojsku nie moze byc mowy:|

AnUsIa17 
:*:*:*

Wysłany: 2005-11-09, 13:15   

Matys napisał/a:
No niestety Takie jest zycie i.... wojsko

i chlopak przez to wojsko glupieje... :/
Cytat:
Niewielkim pocieszeniem wtedy sa kilkudniowe przepustki

po dwoch miesiacach to rzeczywiscie sa pocieszeniem takim ze nie powiem...

Odpowiedz do tematu