eeeeeeeee wosjko brzmi ... zabawnie ... pic nauczyłem sie w 7 kalsie palic przynajmniej pipierosów nie mam zamiaru , wole kobiety tak wiec wojsko jest mi niepotrzebne ... i niech tak zostanie
_________________ zycie to sciema ... ja nie istnieje i mnie tu nie ma
Ja tez bym sie nie pchal ... gdyby nie fakt ze wiekszosc pracodawcow teraz wymaga miec uregulowany stosunek do wojska a jezeli ma sie zalatwiona kategorie "D" to juz nie chca nawet rozmawiac
Ktos lub cos wykopalo moj poprzedni post Pisze juz to drugi raz Serio!
Teraz jestes zadowolony ale zobaczysz z czasem gdy bedziesz chcial starac sie o lepsza robote. Chyba ze ta co masz Ci wystarcza albo gdy masz jakies stanowisko juz zapewnione na 100%
Matys, zaden pracodawca nie bedzie ci zagladął odrazu do ksiażeczki wojskowej... nie wiem czemu istneiej przekonanie ze jak ktos ma kategorie D to odrazu nie znajdzie pracy...
Matys, no tak.. jak bym chciał pracowac w policji to napewno takei cos by sprawdzali... w pracach fizycznych gdzie trzeba byc sprawnym fizycznie to napewno Ale jak dla mnie to takei przekonanie ze jest tródniej to stereotyp bo teraz sz praca jest cieżko to fakt ale kategoria "D" wcale nie zamyka drogi do tej wymarzonej pracy Czasami nawet jest lepsza bo masz już uregulowany stosunek do służby wojskowej
kategoria "D" wcale nie zamyka drogi do tej wymarzonej pracy Czasami nawet jest lepsza bo masz już uregulowany stosunek do służby wojskowej
No dobra ale nawet jak ja dostaniesz (prace nie kategorie "D" ) to beda patrzec choc troche na Ciebie wtedy "krzywo" i jak bedzie szla jakas osoba do zwolnienia to byc moze wtedy padnie na Ciebie A nie wytlumaczysz wtedy pracodawcy ze masz kat. "D" tylko dlatego bo chciales uniknac wojska bo wtedy kazdy sie bedzie tak tlumaczyl by utrzymac robote a wiesz jaka jest biurokracja w dzisiejszych czasach... patrza na to co jest na papierku a nie na to jak jest faktycznie A ja wole juz sie przemeczyc te 9 miesiecy i miec juz przynajmniej z tym spokoj
Jednego nie rozumiem Dlaczego Wy wszyscy sie tak tego wojska boicie ?? Bo ktos ze znajomych puscil jakas plote ze sa fale ?? Nie wiecie czy to prawda dopoki sami sie o tym nie przekonacie A opieranie sie na czyichs opiniach nie jest najlepszym rozwiazaniem. A co jesli kumpel chcial Was tylko nastraszyc ze jest tak strasznie a w prawdzie jest calkiem inaczej?? Ja bynajmniej nie chce miec kategorii "D" i wojska nie bede unikal !!!
Ja znam ludzi, którzy byli w wojsku i z nimi rozmawiałem na ten temat.
Poza tym możesz trafić tam gdzie jest spokój a może Ci się trafić gorzej.
No i ja wole już iść zdecydowanie na studia niż tracic rok na wojsko. Zresztą jak pisałem mam kategorię D, o która się nie starałem i nie mam co się w tym temacie martwić.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
dipe, nie ktorzy to sobie specjalnie wlasnie zalatwiaja kategorie "D" ( nie mialem tu na mysli osob ktore maja kategorie "D" przyznana przez komisje wojskowa) bo chca uniknac tylko wojska. A jesli chodzi o to ze mozna trafic tam gdzie jest spokoj albo tam gdzie go nie ma to prawda Ale zawsze sa tez odpowiednie organy gdzie mozna sie zglosic i poprosic o zmiane jednostki albo cos w tym stylu
Ostatnio zmieniony przez Matys 2005-11-08, 19:11, w całości zmieniany 1 raz
do wojska mozna tez isc po studiach a jezeli na studiach spedzisz tyle czasu ze skonczysz 26 lat to Cie juz nie biora a przy okazji jak sie ma kategorie "A" to sie ja wtedy utrzymuje a wtedy wpisuja (chyba ) w ksiazeczke ze nieodbyles sluzby bo skonczyles 26 lat i ze jestes juz poza wiekiem poborowym
[ Dodano: 2005-11-08, 19:27 ]
AnUsIa17 napisał/a:
tylko niestety nie jest to zbyt fajne jak ma dziewczyne
No niestety Takie jest zycie i.... wojsko Niewielkim pocieszeniem wtedy sa kilkudniowe przepustki
Wysłany: 2005-11-09, 07:58
moj facet ma D i klnie na potego bo chcialby miec a+ niestety pare lat temu wzielo go na komandosow i zrobili mu przyspieszony kurs skakania ze spadochoronem typu tu sie pociaga za linke i rozwalil sobie kolano tak ze o wojsku nie moze byc mowy:|
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.