Forum Dyskusyjne :: Wojsko

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Mężczyźni » Wojsko

Wojsko
Autor Wiadomość

AlterManNomac 

Wysłany: 2008-05-12, 16:31   

nie czytalem calego tematu ale ktos mi powiedział ze jak nie chcesz isc do wojska to musisz wsadzic sobie w dupsko oko od lalki i gdy lekarz bedzie ci zagladał w zad to musisz krzyknac "WIDZE WAS!"... ale i tak w dupsko nie patrza!

a tak serio to mam pytanko
Dostałem kat. A niby jest wszystko wporzo tylko czy moge sobie wybrac gdzie bede slużyc. bo mi to sie marzy lotnictwo

(*-*) 

Wysłany: 2008-05-12, 21:21   

AlterManNomac, wszystko zależy od ludzi będąc w WKU. Ale sądzę ze jest to możliwe. Ja służyłem w lotnictwie :) jest zaje***** :)

Giętki 

Wysłany: 2008-05-12, 23:41   

AlterManNomac, musisz iść sam do WKU i tam powiedzieć co chcesz, jeśli to oni pierwsi do ciebie list przyślą to będziesz miał o wiele mniejsze szanse, bo tylko z zapotrzebowań jakie im jednostki przysłały będziesz mógł wybierać, no ale to oczywiście przedewszystkim od osób w WKU zależy. Jak będą spoko ludzie to bez problemu powinno ci się udać a jak nie no to nie.
trzymam kciuki.

xbartxxx 

Wysłany: 2008-05-13, 21:03   

juz od dawna powinni zmienic wylacznie na zawodowa sluzbe wojskowa,wtedy byloby wiecej pieniedzy na tych co chca,a przeciez i tak jesli ktos nie chce isc to nie pojdzie bo zawsze skombinuje jakis lewy papier

Giętki 

Wysłany: 2008-05-19, 20:12   

xbartxxx napisał/a:
juz od dawna powinni zmienic wylacznie na zawodowa sluzbe wojskowa,wtedy byloby wiecej pieniedzy na tych co chca
niekoniecznie, wydac 200zł na zołd dla zołnierza zasadniczej służby a 1000 na zawodowca to jest różnica.
Nic tutaj nie zaoszczedza, tylko koszta utrzymania wojska wzrosną jeszcze.

[ Dodano: 2008-05-19, 21:15 ]
Cytat:
jezeli na studiach spedzisz tyle czasu ze skonczysz 26 lat to Cie juz nie biora
ze mną był facet majacy 28 lat.

Asystent 

Wysłany: 2008-05-19, 20:39   

w tym tygodniu dostałem wpis o przeniesieniu do rezerwy, świetne uczucie ... polecam każdemu :ok:
żeby nie było wątpliwości, absolwent po studiach wzywany jest na tzw. "rejestrację" i pozostaje do dyspozycji wojska przez 12 miesięcy, kontynuuje sobie studia - w tym okresie jak go wezwą to idzie z zaświadczeniem że się uczy, jak go nie wezwą to po roku staje szczęśliwym człowiekiem tak jak ja :) (opcja dla absolwentów 3 letnich szkół wyższych idących dalej na SUM) ...

Shagg 
Vampire

Wysłany: 2008-05-21, 11:14   

Ja mam kategorię D na podstawie wagi papierów i zdjęć, które dałem w ręce komisji lekarskiej podczas WKU. :)

Achentar 

Wysłany: 2008-05-21, 14:09   

Też dostałem D i się cieszę.

Kazik1010 

Wysłany: 2008-05-21, 14:48   

No ja dostałem zaproszenie w postaci B, ale póki co się niewybieram i wolę do szkoły chodzić.

JakubJ152 

Wysłany: 2008-05-21, 18:10   

Ja mam D na bank

Asystent 

Wysłany: 2008-05-21, 20:31   

JakubJ152 napisał/a:
Ja mam D na bank

znam wielu co tak mówiło... dzisiaj są już "prawdziwymi mężczyznami" ;)

Lares86 

Wysłany: 2008-05-23, 11:02   

He he ale z was cykory :) To jest wasz OBOWIĄZEK. A nie migacie sie na wszystkie sposoby:) Ja w woju już byłem i .... NIE POLECAM NIKOMU!!! SERIO! Tam piekło jest, i udręka. Owszem są dobre chwile( Imprezki na mieście- byłem w Warszawie:)) ale 90% to jak jusz mówiłem piekło jest. Nie radze sie tam pchać.

Giętki 

Wysłany: 2008-05-23, 16:47   

Lares86 napisał/a:
90% to jak jusz mówiłem piekło jest. Nie radze sie tam pchać.
ja byłem w 11 Kompanii Chemicznej w Żaganiu i uwierz mi że tam stal jest a mimo wszystko dobrze wspominam (po czasie;P) wojsko.
Do tych którzy nie byli:
Nie ma sie czego bać, fakt 9 miesięcy z życia prawie że wycięte ale zobaczycie rzeczy których w cywilu nigdy nie zobaczycie i na bank poznacie ciekawych ludzi.
Uczucie jak przjeżdzasz przez większe miasto na pace stara z kałachem w ręku a dziewczyny (i nie tylko) idące chodnikiem robią ci zdjęcia... BEZCENNE;)

Asystent 

Wysłany: 2008-05-23, 20:40   

Giętki napisał/a:
Uczucie jak przjeżdzasz przez większe miasto na pace stara z kałachem w ręku a dziewczyny (i nie tylko) idące chodnikiem robią ci zdjęcia... BEZCENNE;)

wow... gdybym tylko wiedział o tym wcześniej !

Giętki 

Wysłany: 2008-05-24, 13:00   

Asystent napisał/a:
wow... gdybym tylko wiedział o tym wcześniej !
poprostu "po" będziesz pamiętał tylko dobre rzeczy, a z tych nienajlepszych też się śmiać będziesz.

xbartxxx 

Wysłany: 2008-05-25, 23:20   

jaki tam obowiazek,dla mnie to stata czasu, czego ma mnie nauczyc wojo?????chyba cpania i chlania oraz jarania.......

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-05-28, 11:12   !

Zdolności do wypełniania obowiązków, sumienności i ułańskiej fantazji.

Przy okazji jak zabić upierdliwego sąsiada.
Wojsko w pozytywnym znaczeniu, coś wartego przejścia, a nawet zostania na stałe.
Przynajmniej spędzisz życie zabijając na kolejnej wojnie, a nie za biurkiem czy w obozie dla uchodźców.

daimos 

Wysłany: 2008-06-03, 08:27   

Obowiązkowa służba wojskowa to bezsensowny i jeszcze do tego pokomunistyczny wymóg. Wojsko absolutnie niczego nie uczy. A bynajmniej mnie taka nauka nie imponuje. Nauczyć się strzelać, rzucać granatem i głupkowato salutować tudzież maszerować to "każdy jeden potrafi". Wiem, że można się w wojsku uczyć np. w plutonach chemicznych żołnierze kują nazwy związków chemicznych, itd. tylko co po takiej nauce jest? Trzeba zostać w tej armii. Niektórym to odpowiada bo nigdzie indziej pracy by nie znaleźli (wykształcenie). Dobrze, że to już ostatni rok poborów.

Giętki 

Wysłany: 2008-06-10, 10:12   

daimos napisał/a:
służba wojskowa to [...] pokomunistyczny wymóg.
Dobre, ale mam nadzieję, że tylko udajesz ociemniałego;P
daimos napisał/a:
plutonach chemicznych żołnierze kują nazwy związków chemicznych,
Nie uczą się ;)

voncuver 

Wysłany: 2008-06-10, 10:52   

A ja mam piękna kategorie "D" i jęsli nie wybuchnie wojna to mam gdzieś wojsko :hurra:

Przeciez w wojsku ludzie się uczą ... jakiś tam bzdetów ale się uczą bo co innego mają robić biegac 24h w kółko??

daimos, zwarz na to ze to nie żaden pokomunistyczny wymóg. Bo po 1 w Polsce nigdy nie było komunizmu tylko realny socjalizm i to początki a po drugie jednak w całej historii Polski bylo wojsko i w całej historii to nie ale w długich okresach był obowiązkowy pobur i wyobraź sobie że nie tylko po 45r

Odpowiedz do tematu