Forum Dyskusyjne :: Wojsko

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Mężczyźni » Wojsko

Wojsko
Autor Wiadomość

Calm 

Wysłany: 2008-03-05, 20:24   

Teraz do wojska idą:

A) Debile którzy nie potrafią znaleźć pretekstu aby nie iść
B) Ci co mają na to ochotę - jest ładnie idą na wojskowe studia i przy odrobinie szczęścia patrzą na "A" z perspektywy wyższego stopnia.

Prawda o polskim wojsku poborowym jest żenująca. Obecnie takie wojsko polega na:

- Bieganiu, bo nie ma pieniędzy na to, aby z czegokolwiek strzelić, czymś pojeździć.
- Na słuchaniu debili, który mają kompleksy i z racji rangi mają satysfakcję seksualną/aseksualną z wyżywania się na rekrutach.

Dzięki drugiemu myślnikowi wiele osób (nie chce być źle zrozumiany - nie wszystkie), może mieć bardzo zmienioną osobowość i stać się pseudo-mężczyzną, tak "twardym", że jest zobojętniały na uczucia i traktuje bardziej materialnie świat.

Tyle.
Ostatnio zmieniony przez Calm 2008-03-05, 20:26, w całości zmieniany 2 razy  

Matis 

Wysłany: 2008-03-08, 14:50   

wojsko jest dla ludzi którzy nie mają co robić tylko marnować sobie czas i tyłek ;)

Frieda 

Wysłany: 2008-03-09, 00:41   

Się wtrącę, a co... Znam takich, którzy chcą. le dlatego, że chcą się tym zająć zawodowo. Normalnie młodzi chłopcy tylko kombinują, co zrobić by nie iść w kamasze.
A przecież "za mundurem panny sznurem" :super: Co do Calma: Wojsko może zmienić chłopaka. A tak ogólnie: powinno być dla ochotników.
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....

markes01 

Wysłany: 2008-03-11, 19:38   

To prawda, w wojsku są same debile. Wiem, bo tata jest na wysokim stanowisku i nieraz jak byłem, to robię wielkie zdziwienie i nie wiedzą o najprostszych rzeczach....

:mur:

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-03-12, 01:22   !

Markes nie obrażaj taty, bo jeszcze zobaczy co o nim piszesz i zaprosi Cię do kompanii na kocówe.

Wojsko zawodowe, jeden problem ze świrowaniem mniej.
Owszem proszę bardzo, nauka obsługi broni, krótki kurs przygotowawczy, zajęcia z taktyki.
A gdy przyjdzie czas to i na wojenkę pójść za Ojczyznę.

Bo w bałaganiastych koszarach to najwyżej można sobie krzywdę zrobić.
Ostatnio zmieniony przez Tabris88 2008-03-12, 01:22, w całości zmieniany 1 raz  

kajk1 

Wysłany: 2008-04-06, 23:34   

Mam taki problem (jeszcze nieczytałam całego tematu) Jeśli jako kobieta chcem iść do wojska ale takiego normalego to gdzie mam się udać? Mi się wydaje chyba ,że ja musze pójść do swojej jednostki wojskowej czy nie tak? :!: :?:

shotaro 

Wysłany: 2008-04-09, 13:24   

W kwietniu zeszlego roku dostalem bardzo dobra propozycje pracy w Anglii - robota lekka, kasa jak na poczatek dobra, mozliwosc awansu juz po kilku miesiacach... jedyne "ale" to koniecznosc uregulowania sluzby wojskowej w Polsce - Jak mus to mus, zglosilem sie do WKU i dostalem bilecik na 8 maja. Pierwsze wrazenia po przyjezdzie na jednostke - "no to sie k*** wpakowalem..." ... Pierwszy miesiac byl hardcorowy - warunki i dyscyplina iscie spartanska (pamietam jak raz chwycilem dola: " Ja pier*, dopiero 3 tygodnie tu jestem a jeszcze 8 miechow przede mna" ... Na szczescie po przysiedze przeniesli mnie do innej jednostki - duzo czasu musialby poswiecic zeby opisac chociaz czesc tego co tam sie dzialo.
Ja ogolnie mialem lajcik bo dostalem dobry przydzial (cale lato jezdzilem na lotnisko i pomagalem przy tankowaniu samolotow i innych pierdolkach, natomiast we wrzesniu przeniesli mnie na stolowke - to juz byl calkowity luzik) ale ci ktorzy zostali chociazby jako wartownicy - po 8 miesiacach to byli calkiem inni ludzie...

Ogolnie rzecz biorac nie zaluje - niby 9 miesiecy w plecy ale zawsze to jakies doswiadczenie a poza tym w tym momencie siedze w Anglii i zarabiam kase o jakiej moglbym sobie pomarzyc w Polsce... (Nie chwalac sie - 1000F miesiecznie na reke)

kajk1 

Wysłany: 2008-04-09, 17:23   

(proszę nie pisać o szkołach podoficerskich i oficerskich i o obligatoryjnej służbie zasadniczej dla pielęgniarek, psychologów itp...)

Bardzo proszę o informacje na temat co ma zrobić dziewczyna, aby zostać żołnierzem zawodowym w korpusie SZEREGOWYCH ZAWODOWYCH.

Rebeliant 

Wysłany: 2008-04-10, 17:28   

kajk1 napisał/a:
(proszę nie pisać o szkołach podoficerskich i oficerskich i o obligatoryjnej służbie zasadniczej dla pielęgniarek, psychologów itp...)

Bardzo proszę o informacje na temat co ma zrobić dziewczyna, aby zostać żołnierzem zawodowym w korpusie SZEREGOWYCH ZAWODOWYCH.

Musisz zgłosić się do WKU.

kajk1 

Wysłany: 2008-04-10, 21:33   

Rebeliant wielkie dzięki. Pozdrwawiam :!:

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2008-04-10, 21:40   

Matis napisał/a:
wojsko jest dla ludzi którzy nie mają co robić tylko marnować sobie czas i tyłek

widze ze swiatopoglad masz na wysokim poziomie.
Ci co chca marnowac czas i tylek na pewno tam nie trafiaja. mialam przyjemnosc "przetrzepywac" takich gagadkow i Ci ktorych cechy wymienialas wlasnie nie zglosili sie do wku, uciekaja od wojsko bo boja sie zapewne dyscypliny i podporzadkowania komus

poem sometimes 

Wysłany: 2008-04-17, 20:32   

Cieszę się, że niedługo będzie wojsko zawodowe. Bo pobór powszechny jest głupotą. Mam niepochlebną opinię o wojsku, nie poszedłbym do niego raczej. Strata czasu.

Uszy zatrzaśnij: ja Ciebie usłyszę -

I ja do Ciebie bez nóg znajdę drogę

I bez ust krzyk mój cisnę w Twoją ciszę"

Hakan 

Wysłany: 2008-04-18, 21:10   

Mi wojsko raczej nie grozi, mam astme więc nie mogę się przemęczać, a gdyby to nie pomogło pozostają całkiem wysoko postawione znajomości. :)
Czy na pewno po szczęście czy sam bieg nie jest biegu sensem
Nic nie jest pewne ja przecież sam wciąż pytam
Szukam sposobów by kiedyś polecieć jak Ikar
Na skrzydłach tej wolności
I jeśli mam jak on spaść to spadnę jak on
Ale szczęśliwy bo żyłem naprawdę..

kajk1 

Wysłany: 2008-04-19, 21:28   

Chcę być zawodowym żołnierzem może mi ktoś opisać co i jak w związku z tym (co trzeba zrobić?) Byłam w WKU ale nic konkretnego niepowiedział był jakiś taki dziwny.

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-04-20, 00:14   !

Wojskowa Komisja Uzupełnień Ci nic konkretnego nie "powiedział"?

No fakt gramatycznie... pewnie nie mieli zastrzeżeń.

Nie masz li Ty w budynku żadnych plakatów?
Zrób sobie wywieszkę, "Jestem kobietą i chcę iść do woja!" napewno ktoś się Tobą zainteresuje.

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-04-20, 06:47   

Cytat:
Wojskowa Komisja Uzupełnień Ci nic konkretnego nie "powiedział"?

To chyba jakaś forma animizmu; przypisywanie cech ludzkich elementom nieożywionym. Charakteryzowali się tym ludzie pierwotni i charakteryzują dzieci w pierwszych latach życia.

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-04-20, 14:48   !

Ha czyli jednak możliwe, że Srg. Papałka był tym złym dezinformatorem.

kajk1 

Wysłany: 2008-05-10, 12:37   

Co mam zrobic żeby pójść do wojska???????? Wiem że terzba pójść na studia wojskowe ale też nie taka łatwa sprawa bo trzeba zdać testy sprawnościowe.... żeby tam się dostać.......!!!!!!!!!!!!!!

(*-*) 

Wysłany: 2008-05-11, 20:17   

kajk1, idż jeszcze raz do WKU jeżeli to nie pomoże to zadzwoń na jednostce i tam dowiedź sie czegoś więcej.

Giętki 

Wysłany: 2008-05-12, 02:17   

kajk1, to WKU jest od tego i muszą ci to załatwić albo odpowiednio Cię skierować. Wiem jak się gada z niektórymi trepami... swoją drogą dlaczego chcesz być w korpusie szeregowych zawodowych? o wiele lepiej jest skończyć szkółkę i zostać podoficerem. kasa większa i mniej cie ganiać będą.

Ja już swoję odsiedziałem a teraz chciałbym wrócić na tydzień lub dwa...
poem sometimes, Tabris88, Matis, widać że we wojsku nie byliście.
Matis napisał/a:
marnować sobie czas i tyłek ;)
tyłek??? :beta:

bywało ciężko ale wspomnienia są bezcenne.
poligon w drawsku pomorskim będę wspominał do końca życia, tak samo jak i koszary a dnia tak pięknego jak wyjście do cywila nie przeżyjecie nigdzie indziej ;)
markes01 napisał/a:
To prawda, w wojsku są same debile. Wiem, bo tata jest na wysokim stanowisku i nieraz jak byłem, to robię wielkie zdziwienie i nie wiedzą o najprostszych rzeczach....
ja mam w kumplach na naszej klasie swoich dowódców, drużyny, plutony, szefo i dowódcę jednostki i jeszcze kilku kadruchów którzy nie byli moimi bezpośrednimi przełożonymi, powiem ci że wiekszość z nich jest świetnymi ludźmi. oczywiście to zależy też od danej jednostki ale to nieprawda że tylko debile zostaja żołnierzami.

Odpowiedz do tematu