Wiek: 20 Dołączył: 22 Lis 2005 Posty: 176 Skąd: Kraków Prawie :P
Wysłany: 2006-01-21, 14:32
Już kiedyś gdzieś o tym temacie czytałem, hmm zależy "sexbomb" jest dużo na dyskotekach ale chyba na codzień nie wszystkie tak się uważają... Nie mam nic przeciwko jeśli jest jakaś impra, ale w życiu codziennym odpada - trzeba miec fason
Nie mam nic przeciwko jeśli jest jakaś impra, ale w życiu codziennym odpada - trzeba miec fason
dokladnie
Matys napisał/a:
Coz, widac ze dzisiejsza mlodziez chce coraz szybciej dorosnac i zaczyna sie wlasnie od makijazu na twarzy I nie wiem po co sobie psuc cere w tak mlodym wieku
wydaje mi sie ,ze jest to po prostu wplyw wychowania masowego.Spojrzcie jaki typ kobiety(anoreksja) media lasuja,przejrzyjcie magazyny dla nastolatek-i wszytsko juz wiemy .Szkoda,bo te dziewczynki pozbawiaja sie dziecinstwa...
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Szkoda,bo te dziewczynki pozbawiaja sie dziecinstwa...
Ale robia to na wlasne zyczenie a w przyszlosci moga zalowac ze nie mialy normalnego dziecinstwa jak inne osoby
Ciekawe co powiedza takie osoby wtedy swoim dzieciom jak sie zapytaja o ich dziecinstwo
- Ja to coreczko juz od 10 roku zycia chodzilam wytapetowna do takiego stopnia ze mialam skorupe na twarzy z makijazu ktora wieczorem zdejmowalam i kladlam na stolik nocny a rano wstawalam i ja spowrotem zakladalam i tak po dzien dzisiejszy.
ale musisz spojrzec na to,ze to dzieciaczki jeszcze nie maja do konca swiadomosci ,ze kiedys moga tego zalowac...poza tym kiedys nie bylo takiego nacisku na mlodziez,zeby byla "trendi" itp.ja w wieku 10 lat nie wiedzialam po co w ogole jest makijaz,a dzisiejszy swiat wprost wymusza od nich tego,aby jak najwczesniej zaczely dbac o figure albo zeby nie bylo widac tradziku na ich twarzy,bo to jest ble.A wiadomo,ze wowczas dzieciaki wchodza w okres dojrzewania i po pierwsze tradzik jest nieukniony .Po drugie zaczynaja chcec podobac sie przedstawicielom plci przeciwnej .Takze wiec jedno z drugim jest scisle powiazane,a wiadomo ze wraz kazdym kolejnym pokoleniem coraz szybciej nadchodzi proces "uswiadamiania"...Tak naprawde powinno sie miec pretensje przede wszytskim do mediow oraz do rodzicow,ze nie wybija im tych glupot z glowy(ale w sumie jak poradzic sobie z takim "mlodym-gniewnym?) ...
And I have no privacy
Tak naprawde powinno sie miec pretensje przede wszytskim do mediow oraz do rodzicow
Jak juz media i znajomi wbija komus do glowy, jka ma wygladac, zeby byc akceptowanym, to rodzice juz duzo nie zdzialaja
_________________ Aby byc szczesliwym z mezczyzna, trzeba go bardzo dobrze zrozumiec i troche kochac. Aby byc szczesliwym z kobieta, trzeba ja bardzo kochac i w ogole nie probowac zrozumiec.
Wysłany: 2006-01-26, 14:32
Aneta napisał/a:
w szkole jest tego prawdziwa kumulacja
Tu się z tobą wyjątkowo NIE zgodzę :> Bo na ten przykład u mnie w szkole praktycznie nie mam do czynienia z tymże zjawiskiem
Racer napisał/a:
mie sie one nie podobaja
ahm...
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2006-01-26, 19:10, w całości zmieniany 2 razy
no takich typowych lalek barbie nie lubie....a o dziwo jest ich coraz wiecej przynajmniej na ulicach mojego miasta... ale nie moge tez isc za stereotypem ze jak lala to głupia...znam kilka takich lal i niektóre są całkiem spoko
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
Wysłany: 2006-01-29, 11:58
Ja osobiście wole naturalne piękno Dziewczyny które się ubierają że tak powiem normalnie, są moim zdaniem dużo lepsze co kładą se na twarz 10 kilo tapety i jeszcze więcej czegoś tam do włosów
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Coz kazdy ubiera i zachowuje sie jak chce.. to kazdego indywidualna sprawa jaki styl preferuje.. w koncu gdyby wszyscy byli tacy sami to by bylo nudno..
w koncu gdyby wszyscy byli tacy sami to by bylo nudno
zgadzam sie noi co najwazniejsze "nie szata zdobi człowieka" i "o gustach sie nie dyskutuje"....ale przynajmniej jest sie czasami z kogo posmiac chociazby tak w duchu
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
sexbomba to dla mnie inaczej pannica która ma wiecej tapety na "ryju" niz rozumu w głowie
patrzac na to zagadnienie z innej strony,raczej pojawia mi sie wizja kobiety z klasa. Nogi do nieba,swietne szpilki, doskonaly kroj ciuchow. Niekoniecznie nienaganna fogura,ale bijaca gigantycznym seksapilem.
And I have no privacy
Wiek: 12 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 313 Skąd: Sankt Petersburg
Wysłany: 2007-05-09, 21:22 Re: sexbomby
Aneta napisał/a:
Co myslicie o "sexbombach" - mocny makijaz, krotkie, obcisle spodniczki, duze dekolty, solarium itp. Wolicie dziewczyny naturalne, czy takie ja opisalam?
Nie lubię przerostu formy, ot co. I stawiam oczywiście na naturalność i spontaniczność.
_________________ All that we see or seem, Is but a dream within a dream
Ostatnio zmieniony przez Heartwork 2007-05-09, 21:23, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-10, 07:59
Święta napisał/a:
patrzac na to zagadnienie z innej strony,raczej pojawia mi sie wizja kobiety z klasa. Nogi do nieba,swietne szpilki, doskonaly kroj ciuchow. Niekoniecznie nienaganna fogura,ale bijaca gigantycznym seksapilem.
ooo tak!
w stu procentach kobieta, która przyciaga wzrokiem, która ma w sobie magnetyzm.
Święta napisał/a:
ooo tak!
w stu procentach kobieta, która przyciaga wzrokiem, która ma w sobie magnetyzm.
zgadzam sie, ale sexbomby z dyskoteki czy imprezy hmm jak dla mnie gówno i nic wiecej. Nie podoba mi się jak dziewczyny na dyskoteki zakładają mini, kozaki za kolana, krótką bluzke i blond tlen na łbie .... łeee
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
*faris
Wysłany: 2007-05-10, 16:11
Aneta napisał/a:
Co myslicie o "sexbombach" - mocny makijaz, krotkie, obcisle spodniczki, duze dekolty, solarium itp
Naturalne toto nie jest, i zazwyczaj są to puste panienki, których jedyna rozrywka to zabawy, chłopaki i ich rzekoma uroda.
Do dziś nie zapomnę jak koleżanka opowiadała jak szła sobie grupka sexbomb i nagle jedna się zgubiła... popytała wszystkich wkoło gdzie są jej koleżanki, a na końcu do nich dzowniła... stały 5metrów dalej odwrócone od niej a ona od nich... yeah.
Po drugie :
Święta napisał/a:
A tak na serio to niektore kobiety noszace sie w tym stylu sa naprawde w porzadku
Własnie. Sama znam taką dziewczynę - stringi z różyczkami na wierzchu, solarium to łohohoho, włosy to jak u Śnieżki, chociaż ostatnio zmieniła kolor i pozbyła się tych podkręconych końcówek, nawet ładna by była... tylko jak nie ma butów na obcaach i jak idzie ty wygląda jakby kulała xD
A zainteresowania ambitne... na blogu rozmyślania o książkach Coelho, na temat zycia, itp... bla bla bla. W dodatku dobrze się uczy, profil językowy z rozszerzoną gegrą i historią, z historii ma najgorszą kosę w szkole i jako jedyna dziewczyna ma piątki. <a babka nienawidzi ładnych dziewczyn >
Wiec to dużo zlaży od osób. Ogólnie za takimi nie przepadam.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-10, 18:10
Idia napisał/a:
zgadzam sie, ale sexbomby z dyskoteki czy imprezy hmm jak dla mnie gówno i nic wiecej. Nie podoba mi się jak dziewczyny na dyskoteki zakładają mini, kozaki za kolana, krótką bluzke i blond tlen na łbie .... łeee
dla mnie to nie sexbomba.
przede wszystkim kojarzę to określenie z dojrzała kobietą, w wieku około 30, zadbaną z wyraźnym makijarzem, lekko prowokującym strojem np. głeboki dekolt, albo krótka spódnica, poruszająca się z niezwykłą lekkością i wdziękiem, mam też skojarzenie z papierosem i czerwonym lakierem do paznokci.
tak sobie wyobrażam sexbombe.
a nie jakąś dziewczynkę z dyski ubraną w imitacje znanych marek w kolorach różu bieli i złota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.