Witam, od kilku miesiêcy zapuszczam w³osy, ale im s± d³u¿sze, tym bardziej siê krêc± i coraz mniej nad nimi panujê. Czy jest jaki¶ sposób, aby chocia¿ czê¶ciowo odzyskaæ nad nimi kontrolê i jako¶ wyprostowaæ? Z góry dziêkujê za odpowied¼.
Wys³any: 2007-06-12, 19:46
Skoro Twoje wlosy maja sklonnosc do krecenia sie to ja na Twoim miejscu nie walczylabym z Tym. Ale mozesz wyprostowac wlosy trwale u fryzjera. Tylko to napewno niszczy wlosy...
Wiek: 58 Do³±czy³a: 01 Maj 2007 Posty: 823 Sk±d: ciemna dolina
Wys³any: 2007-06-12, 19:46
Mo¿e brzmi absurdalnie ale id¼ do damskiego fryzjera i zrób trwa³a prostuj±c± w³osy. Inne pomys³y nie przychodz± mi do g³owy bo sama mam w³osy proste jak "druty".
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu
Wys³any: 2007-06-12, 21:28
Od razu mówiê, ¿e wszelkie preparaty maj±ce porstowaæ w³osy na krêconych nie dzia³aj±, istniej± chyba tylko 3, w tym najlepszy goldwell prostuj±cy w³osy na sta³e, jednak zabieg kosztuje w profesjonalnych salonach fruzjerskich kilkaset z³otych.... je¶li chcesz prostowaæ, to koniecznie jakaz od¿wyka chroni±ca w³osy przed ciep³em prostownicy, zeby ich nie niszczyæ i przesuszaæ, bo w³osy krêcone s± z natury suche.... a je¶li chcesz pozostac przy krêconych, to kup sobie niezbyt mocno utrwalaj±c± piankê, nak³adasz j± na mokre w³osy, czekasz, a¿ same wyschn±, tylko nie dotykaj ich wtedy i nie psuj, po wyschniêciu ugniatasz je i masz piêknie, niepusz±ce siê fale i loki.... ja te¿ mam piêkne fale i loki, wiêc wiem, co mówiê
A co do kosmetyków do w³osów krêconych, to najlepsze i chyba najdro¿sze na rynku, to catwalk oraz matrix... oczywi¶cie seria do w³osów krêconych... ceny mo¿esz zobaczyæ na allegro. A co do antypusz±cych sunsilków.. to...yyyy.... u mnie siê to nie sprawdza...
Ostatnio zmieniony przez Katharsis 2007-06-12, 21:30, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
polej oran¿ad± xD ponoæ pomaga
a tak serio id¼ do porz±dnego salonu tam Ci doradz±
np mojej kole¿ance Kole¶ tak obci±³ w³osy, ¿e z prostych zrobi³y jej siê krêcone, gdy¿ zauwa¿y³, ¿e krêc± jej sie tylko u do³u...ten proces jest odwracalny;)
ja bym i tak nic nie robi³a w³osy s± atutem zw³aszcza d³ugie ja osobi¶cie chcia³a bym mieæ takie niesforne loczki;))
_________________ Cz³owiek, który nikogo nie lubi, szczê¶liwszy jest ni¿ ten, którego nikt nie lubi.
Cz³owiek, który pierwszy cisn±³ obelgê zamiast kamienia, by³ twórc± cywilizacji.
Wys³any: 2007-06-12, 22:02
Ejjj... po prostu dbam o moje piêkne w³osy... ... zazdro¶cisz... wiem, wiem Ale có¿ mogê poradziæ, urodzi³em siê z takimi piêknymi w³osami... to nie moje wina
Cytat:
lepiej od razu tnij xD
Nie tnij... prawie ka¿dy ch³opak ma krótkie w³osy... a to takie nijakie...
Ostatnio zmieniony przez Katharsis 2007-06-12, 22:04, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Ejjj... po prostu dbam o moje piêkne w³osy... ... zazdro¶cisz... wiem, wiem Ale có¿ mogê poradziæ, urodzi³em siê z takimi piêknymi w³osami... to nie moje wina :rtofl:
pfff, ja i tak mam leprze
Katharsis napisa³/a:
Nie tnij... prawie ka¿dy ch³opak ma krótkie w³osy... a to takie nijakie...
to co jak ma d³ugie to nie jest nijaki?
Zale¿y od tego, co komu pasuje, jak siê czuje z d³ugimi/krótkimi, ja osobi¶cie pewnie bym przycie³a do d³ugo¶ci zadowalaj±cej i nie wymagaj±cej wiele pracy.
chyba, ¿e masz na tyle czasu by rano ciêzkim ¶witem wstawaæ i uk³adaæ sobie w³osy, ¿yczê powidzenia ;-p
Wiek: 23 Do³±czy³a: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Sk±d: Kraków!
Wys³any: 2007-06-13, 09:35
facet z prostownic± to nic nadzwyczajnego. a to jedyne sensowne rozwi±zanie.
osobi¶cie radzi³abym ¶ci±æ w cholerê, bo d³ugie w³osy s± bardziej dla kobiet ni¿ dla mê¿czyzn
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.