no i przeztakich ignorantów umierają biedna słodkie zwierzątka
świat jest tak skonstruowany że jedni giną inni powstają. Człowiek od kiedy istnieje zabija zwierzęta bo jednym z ogniw łańcucha troficznego jeśli by tego nie robił zaburzyłby rónowagę tego łańcuch a tym samym spowodował by wzrost liczby pewnych gatunków zwierząt co powodowało by albo ich wymieranie z powodu braku dostatecznej ilości pożywienia lub ta zwiększona liczba osobników danego gatunku spowodowała by wyginięcie osobników innego gatunku przez nadmierna konkurencję i drapieżnictwo gatunku który się nim żywi lub z nim konkuruje o te same nisze.
I wcale tu nikt nie mówi o znęcaniu się nad zwierzętami bo temu jestem przeciwny ale nie trzeba też przesadzać. i nie jestem ignorantem
Ostatnio zmieniony przez sosen 2008-08-16, 00:09, w całości zmieniany 1 raz
ale a nie jestem żadnym rasistą przecież :-) tylko poprostu to że ktoś zjada produkty mięsne itp. to dla mnie naprawdę jest naturalne. bo to samo mógłbym powiedzieć do wegetarianina dlaczego zjada "moich przyjaciół" rośliny??? źle się dzieje dopiero wtedy jeśli są zabijane gatunki które są mało liczebne lub na wyginięciu lub są zabijane w bardzo dużych ilościach i okrutny sposób. Ale nie wmawiaj mi że wszystko co jest pochodzenia zwierzęcego jest czymś złym bo tak nie jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.