Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: meski punkt widzenia
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Mężczyźni » meski punkt widzenia

meski punkt widzenia
Autor Wiadomość

Catharsis 

Wysłany: 2008-05-23, 16:51   meski punkt widzenia

dlaczego jest tak, że facet czuje sie dopiero prawdziwym facetem jak przeleci jakas laske? i wsród kolegów moze sie tym pochwalić. Ale takie historie sa na krotsza mete, jednak gdy facet chce stworzyc powazny zwiazek, zalozyc rodzine, najchetniej przy swoim boku widzialby jakas dziewice..
czy to nie jest troszke chore?

Asystent 

Wysłany: 2008-05-23, 17:37   

a dlaczego dziewczyna czuje się prawdziwą kobietą gdy straci dziewictwo a przy swoim boku widziałaby jakiegoś Brada Pita...
czy to nie chore?
...

stereotypy są chore...

Catharsis 

Wysłany: 2008-05-23, 18:10   

bo teraz dziewica przez otoczenie jest traktowana jak jakies dziwadlo... teraz znaczenie dziewica kurde przybralo znaczenia ze jest albo nieatrakcyjna albo jakas wielka cnotka, jakas odizolowana osoba

xbartxxx 

Wysłany: 2008-05-27, 18:26   

nie wiem ale ja tak nie mialem i nie chcialbym miec, wole doswiadczone

LysyXXXL 

Wysłany: 2008-05-28, 12:06   

Dziwicie sie ze dziewczyny sa cnotkami a czyzwruciliscie uwage na rozmy kolegow zauwazylem mala niesprawiedliwosc i roznice zdan a mianowicie jezeli facet przeleci iles tam dziewczyn to szpanuje co to nie on natomiast gdy dziewczyna robi to wielokrotnie z roznymi to zaraz jest oceniana za puszczalska i nie wiem czy moge to wyrazic to ujme tak z laciny za curwe czyli krzywa na polski sie domyslcie ale jest jeszcze roznica zdan jedni tak uwazaja natomiast inni twierdza ze taka dziewczyna to skarb poniewaz jest doswiadczona i sex z nia nie bedzie monotonny w jednej pozycji takie odnioslem obserwacje natomiast moje zdanie na ten tema jest takie ze jestesmy w kraju z rowno uprawnieniem ale kazdy posiada swoje cialo i godnosc i powinien o nie dbac.

Giętki 

Wysłany: 2008-07-17, 20:59   

Punkt widzenia zależy od tego jak jesteśmy wychowani, w jakim towarzystwie się obracamy.
Dla jednego panna która lubi seks będzi puszczalską, dla innego doświadczaną a trzeciego będzie obchodziło tylko to co dziewczyna ma w głowie. to samo tyczy się mężczyzn, chociaż przyzwolenie na takie wybryki z ich strony jest o wiele większe, według mnie nie jest to dobre;(

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2008-07-17, 21:09   

niewiem ale jakos trudno sie spodziewac ze w wieku kiedy mysli sie powaznie o zalozeniu rodziny tj. powiedzmy powyzej 25 lat kobieta moze byc wciaz dziewica
a przynajmniej ja osobiscie jakbym taka spotkal pomyslal bym ze jest z nia cos nietak...

a po drugie a co mnie obchodzi zkim spala wczesniej wazne co jest teraz pozatym dziewcie wbrew pozorom nie sa takie fajne nie nauczone to takie wszytskiego sie boi i w ogule.. tzn nie ma co generalizowac ale dziewictwo to przereklamowany temat ;)

Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-07-17, 21:12, w całości zmieniany 1 raz  

chmarcoch 

Wysłany: 2008-07-18, 21:27   

Nie jest tak, że facet czuje się prawdziwym facetem dopiero jak przeleci laskę. Inicjacja seksualna nie jest wyznacznikiem męskości czy też wejścia w dorosłą fazę życia. Ja mam 17 lat i chciałbym, żeby dziewczyna którą będę miał była dziewicą. O ile znajdę taką do 19 roku życia :) Bo wiadomo, że straszych dziewic się nie widuje. Dla mnie dziewictwo to oznaka przyzwoitości i umiejętności oszczędzania tego, czego się na złotówki nie wyceni. Ale jak dziewczyna nie jest dziewicą to nie uważam jej za puszczalską. Ma prawo sama zdecydować w jakiej pozycji, ile razy, z kim i kiedy to robi. Brak dziewictwa nie jest ujmą.

Sachmet 
psychodela

Wysłany: 2008-07-19, 11:42   

Hm... co do tematu...

Catharsis napisał/a:
dlaczego jest tak, że facet czuje sie dopiero prawdziwym facetem jak przeleci jakas laske? i wsród kolegów moze sie tym pochwalić.

Hm.. no z moimi poglądami feministki.. to się może trochę przełamie... ale cóż.. nie każdy chłopak taki jest? Cóż, na żadnego takiego, z którym byłam.. nie trafiłam :) Aczkolwiek.. przebywająć i wychowując się z chłopakami... pamiętam tematy... typu, "ta to ma fajna dupe, tą by przelecieć.." albo "Ty a znasz tą i tą... NA ostaniej imprezie co nieco mi pokazała."

No i dochodząc do mety, podsumowaniem jest to.. że KAŻDY mężczyzna WSZYSTKO widzi, przez pryzmat SEX-u..:] Ale to nie ich wina? Tylko natury? W końcu... ktoś musi potrzymać gatunek?

puerr 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-08-17, 12:48   Re: meski punkt widzenia

Catharsis napisał/a:
dlaczego jest tak, że facet czuje sie dopiero prawdziwym facetem jak przeleci jakas laske? i wsród kolegów moze sie tym pochwalić. Ale takie historie sa na krotsza mete, jednak gdy facet chce stworzyc powazny zwiazek, zalozyc rodzine, najchetniej przy swoim boku widzialby jakas dziewice..
czy to nie jest troszke chore?

Uwarunkowania kulturowe, z tych samych powodów, dla których kobieta jest potępiona za posiadanie wielu kochanków, a dla mężczyzny do atut. W rzeczywistości mężczyźnie nie są tacy, przynajmniej ja nie jestem ;)

Tabris88 
Papa

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-08-18, 02:30   !

Sachmet - Temat jak każdy inny. Jeżeli jest się w towarzystwie odpowiednich osób i trzyma się pewnych reguł, nie widzę przeciwskazań.
Każdy mężczyzna może widzieć życie zabarwione kolorową sferą seksualności.
Wszakże powielanie DNA leży u podstaw życia. I całej tej jeb* (kochanej) planety, a może i Wszechświata)
Podtrzymywać gatunek mogą psy, tutaj już wszystko zależy od możliwości i preferencji.

Z mojego punktu widzenia.
Mężczyzna czuje się w pełni mężczyzną, kiedy zmężnieje. A, że od pokoleń kładzie się nacisk na męskość, taki już powstał "stereotyp"
Nie mylić mężczyzn z gołowąsami podniecającymi się faktem "umoczenia".

puerr - Kultura. Bha! Posiadanie wielu kochanków/nek może świadczyć o wielu rzeczach, od tych pozytywnych (wiedza/możliwości) po te skrajnie negatywne (pustogłowie).

W rzeczywistości wszyscy tacy byli/są/będą. Nad czym się tutaj zastanawiać?
Prawo i tak tego zabrania.
Ostatnio zmieniony przez Tabris88 2008-08-18, 02:37, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu