@Michał hmm.. zarost..? - niektorzy wczesniej zaczynaja, a niektorzy duzo pózno... ale coz chyba kwestia genow... albo po prostu jedni wczesniej, inni pozniej dojrzewaja.
Jeśli chodzi o Twoje pytanie-mi golenie nie przeszkadza ;]
a co do techniki... naukowcy(profesionalisci) twierdzą, że absolutnie nie mozna sie golić pod wlos xP - z początku jak przeczytalem o tym artykuł... wydało mi sie to dosc dziwne... albowiem, zeby sie bardziej dokladnie ogolic jednak musze pod wlos...
a czemu mowia naukowcy goleniu pod wlos "nie!"?
- twierdza, ze ostra maszynka moze ogolic z wlosem bardzo dokladnie... a jak sie golisz pod wlos, wlos moze zaczac wrastac w skore co ma niiemile konsekwencie potem...
_____________________________________________________________-
Jak Sie Golić : (Materiał Zaczerpnięty z http://www.innastrona.pl/lifestyle_golenie.phtml)
# Golić należy się po porannym prysznicu - nigdy zaś przed. Powód jest prosty: Gorąca woda, para, mydło zmiękczają rżysko na naszej twarzy i otwierają pory. Po kąpieli, skóra jest rozluźniona i znacznie łatwiej usunąć jest z niej zarost.
# Twarz należy umyć łagodnym mydłem o neutralnym współczynniku kwaśności. Pomoże ono usunąć wszystkie łuszczące się cząstki skóry, brud i zbędny tłuszcz.
# Piankę do golenia lub żel trzeba używać oszczędnie i wcierać "pod włos", czyli w kierunku przeciwnym do tego, w którym rośnie. Po nałożeniu na mokrą skórę, poczekać kilkanaście sekund.
# Najważniejszym instrumentem w walce z zarostem jest maszynka do golenia. Nic tak bardzo nie szkodzi skórze twarzy jak tępe i tandetnie wykonane ostrza. Dlatego, kupować należy maszynki najwyższej jakości (np. Gillette Mach 3), które choć drogie, nie zużywają się tak szybko jak legendarne "Polsilvery". Przed goleniem, maszynkę należy zwilżyć gorącą wodą, by nie przyklejał się do niej krem do golenia. Maszynkę trzeba utrzymywać w idealnej czystości - podobnie jak szczoteczkę do zębów. W więc żadnych pokładów zaschniętej starej pianki i rdzy!
# Maszynki "jednorazówki" są zazwyczaj kiepskiej jakości. Nie polecamy!
# Zarost usuwa się tylko "z włosem" - nigdy "pod włos".
# Maszynki nie należy zbyt silnie przyciskać do skóry.
# Przed wyborem właściwego kremu lub żelu do golenia warto przetestować kilka różnych produktów i trzymać się tego, który jest najskuteczniejszy.
#
Każdy mężczyzna wypracowuje z czasem swoją własną kolejność golenia różnych partii twarzy. Z akademickiego punktu widzenia, prawidłowa kolejność wygląda następująco:
# Policzki
# Szyja (która jest najdelikatniejsza i wymaga szczególnie starannego potraktowania pianką, żelem lub kremem)
# Obszar wokół warg i broda gdzie zarost jest najsilniejszy
Niniejsze Punkty Wyżej (@UP) zaczerpnięte z http://www.innastrona.pl/lifestyle_golenie.phtml - Opracowane przez : Tomek Juszkowski
(Ja Tylko Zaczerpnąłem Dla Was Troche Gotowych Informacji... )
Pozdrawiam
Nomad ;]
_________________ "Niech strach przed niepowodzeniem nie wykluczy Cie przed wejsciem do gry"
xbartxxx
Wysłany: 2008-05-13, 21:07
dla mnie to nic przyjemnego ,ale jesli ktos nie lubi zarostu to musi.cos za cos
Mnie sie golić niechce i jak to musze zrobić to jestem chory:) No więc gole sie tak raz na 3,4 tygodnie jak jest jakaś szczególna okazja. A moja dziewczyna stwierdziła:" Jak jesteś nie ogolony to jesteś taki sexy". Więc sie nie gole
_________________ Pan i Władca kosmosu
LysyXXXL
Wysłany: 2008-05-28, 11:38
@Michal jezeli chcesz wiedziec jezeli chodzi o brode i wasy gole codziennie klaty nie gole pod pachami gole sie raz w tygodniu a w miejscu intymnym w zaleznosci od tego czy moja partnerka tego oczekuje odemnie nog i rak rowniez nie gole jedna uwaga moderatorowi nie wypada pisac glupich docinkow
na początku to lubiłem się golić, ale teraz to jest dla mnie koszmar - ja gole się przed prysznicem , raz ciach ciach i po sprawie .... co do miejsca intymnego to nie gole bo wydaje mi iż facet powinien mieć trochę zarostu w pewnych miejscach .....
_________________ 1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-) Na zawsze Unia Leszno
xbartxxx
Wysłany: 2008-07-14, 15:30
dla mnie to zadna przyjemnosc , aco do czestotliwosci to raz dziennie
u mnie golenie zaley od tego czy musze wychodzic z domu czy nie ale zazwyczaj gole sie tuz przed wyjściem z domu i to tylko raz dziennie jeśli nie wychodze to sie nie gole a golenie trwa jakies 15-20s. chyba ze wychodze na impreze albo z dziewczyna gdzies to sie gole pozadnie ogolnie to sie nie lubie golic:D
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Na początku to lubiłem sie golić-wydawało mi sie to takie męskie i w ogóle,a teraz mi sie nie chce,ale nie jest do mnie jakaś straszna męka.Tylko że z wiekiem będe to musiał robić coraz częśćiej Najwyżej sobie zapuszcze brode i wąsy.
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
a ten genialny pomysl wybije Ci z glowy Twoja przyszla ukochana wiec zapuszcaj poki mozesz
No ja jeszcze nie mam dziewczyny i chętnie bym sobie taki zarościk zapuścił, ale póki co nie odrastają mi wszędzie czarne, twarde wloski tak, żeby ten zarost miał swój urok, zatem się golę.
Wiem, może głupie pytanie, ale im częściej się będę golił, tym szybciej będą odrastać i tym szybciej te włoski "dojrzeją" ??
_________________ "For where thy treasure is, there is thy heart also" - The Gospel according to St Matthew
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.