Amberka
Wysłany: 2007-05-29, 13:47 czy marzycie o MODELCE???
witam wszystkich!
mam pytanie,czy marzycie o tym,aby wasza kobieta była niczym śliczna modelka..piękna dziewczyna z okładki,na widok której ślini się każdy facet i nie ma takiego,który by się za nia nie oglądnął..czy może jednak,że jest to waszym zdaniem plastikowa barbie?..czy modelka jest waszym ideałem,czy stawiacie jednak na naturalne,również ładne dziewczyny nie będące jednak chodzącym 90/60/90 ?:] proszę o wpisy!!:):)
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-09, 16:56
Ja tam bym chciała mieć własną modelką. Utuczyłabym ją
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
mam pytanie,czy marzycie o tym,aby wasza kobieta była niczym śliczna modelka..
pytanie z serii "czy chcielibyscie, zeby wasz partner byl fajny?".
nie, chce, zeby moja partnerka byla brzydka, albo normalnie ladna, nie chce, zeby byla sliczna, bo to przeciez pieprzone pojscie na latwizne!
omfg, co za debilizm, czego sie spodziewalas? ze ktos zacznie zaprzeczac, ze ktos nie zrozumie tematu i napisze wywód na temat tego, jak to dusza i 'to mityczne coś' jest najwazniejsze? temat jest czytelnie skonstruowany, pytanie jest glupie, odpowiedz oczywista.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wysłany: 2007-06-09, 18:05
Mordred napisał/a:
omfg, co za debilizm, czego sie spodziewalas? ze ktos zacznie zaprzeczac, ze ktos nie zrozumie tematu i napisze wywód na temat tego, jak to dusza i 'to mityczne coś' jest najwazniejsze? temat jest czytelnie skonstruowany, pytanie jest glupie, odpowiedz oczywista.
Myślę, że chodziło raczej o coś innego... że komuś mogą nie podobać się modelki, tylko bardziej okrągłe panie....
że komuś mogą nie podobać się modelki, tylko bardziej okrągłe panie....
Nie myl pojęć, kolego, są również modelki o bardziej 'kobiecych' kształtach.
Modelka nie równa się chudzielec, choć tak się przyjęło i nie równa się piękność. Modelki muszą być proporcjonalne, zwłaszcza jeśli chodzi o twarz.
;-]
[ Dodano: 2007-06-09, 19:28 ]
zresztą autorka tematu, też nie uściśliła i popełniła ten sam "błąd".
Myślę, że chodziło raczej o coś innego... że komuś mogą nie podobać się modelki, tylko bardziej okrągłe panie....
to byla prowokacja wykonana dlatego, ze pytanie bylo tendencyjne. kolezanka nasza szanowna bez proszenia jej chocby o to podsuwa nam bowiem od razu 'rodzaj' modelki postrzegany najgorzej - tej plastikowej, za ktora wszyscy sie obracaja, przez ktora sa same problemy. jak to napisal Sapkowski 'irytuja mnie pytania, ktore w swej tresci juz sugeruja odpowiedz'.
powiedzmy, ze masz dziewczyne. napiszesz, ze wolalbys 'wymienic' jej wyglad na wyglad jakiejs modelki? watpie. bo to, co czyni dziewczyny 'naszymi', to nie 90/60/90. i kazdy, kto jest z kims uwaza, ze ten ktos to cudo chodzące i ma racje, bo to pojęcie względne.
zalozmy zatem, ze dziewczyny nie masz. marzy ci sie taka modelka? pewnie tak, przez 5 sekund, a potem przypominasz sobie, ze na twoim horyzoncie jest ktos wygladem od tego ulotnego marzenia odbiegajacy, ale dalece bardziej ci odpowiadajacy.
nie, nie chcialbym, zeby moja hipotetyczna dziewczyna tak wygladala.
nie, nie chcialbym, zeby podobala sie wszystkim.
nie, nie chcialbym, zeby podobala sie tylko mi.
mam to gdzies, jak dlugo jest tylko 'moja'.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
jeśli mówisz o chudzielcach-modelkach, to one bynajmniej nie mają takich wymiarów jak podałaś. Najczęściej brakuje im w biuście i biodrach ;-]
Amberka
Wysłany: 2007-06-09, 22:29
Nie chodzilo mi o to,zeby skrytykowac modelki i nazwac je plastikowymi,ani tym bardziej o to,ze mam jakis kompleks czy cos podobnego..wrecz przeciwnie..w swojej skorze czuje sie swietnie i nie chcialabym w sobie niczego zmienic:)..ciesze sie jednak,ze komentujecie temacik i wyrazacie swoje zdania:]piszcie dalej...a ja czytam;)
Wysłany: 2007-06-10, 11:30
Amberka napisał/a:
90/60/90
nie badz smiezna taka modelka bylaby gruba
teraz sa wymiary 75/50/75
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Amberka
Wysłany: 2007-06-10, 21:28
Lol dla mnie 90/60/90 to juz glupota,jesli chodzi o to,ze TAK MUSI ONA WYGLADAC..a co dopiero jakies 75/50/75.Ci ktorzy to wymyslaja sa "lekko" walnieci..ja bedac kolesiem nie chcialabym zeby moja dziewczyna tak wygladala,wolalabym raczej naturalna dziewczyne,nie za gruba,nie za chuda..w sam raz..a nie wieszak..A jakie modelki wam sie podobaja?macie jakies swoje typy?:p
takie wymiary przy 150cm wzrostu xD smiesznie by było xD ja mam swoje jako takie wymiary i jest fajnie;) a co do Typów to Kate Moss-> moje guru (tylko z wygladu;))
_________________ Człowiek, który nikogo nie lubi, szczęśliwszy jest niż ten, którego nikt nie lubi.
Człowiek, który pierwszy cisnął obelgę zamiast kamienia, był twórcą cywilizacji.
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-06-11, 22:20
Hypertonia napisał/a:
Kate Moss
najbrzydsza z mozliuwych, nie jestem w stanie pojąć jej fenomenu, podobnie z angelina jolie, która oprócz wielkich ust nie ma nic nadzwyczajnego w sobie, no ale... na szczęście każdy ma prawo mieć swój gust.
Wysłany: 2007-06-12, 06:03
Ejjj... Angelina Jolie jest przepiękna, to mój ideał, zwłaszcza jak teraz schudła.... ahhh.... coś pięknego, te usta, oczy... No i na drugim miejscu Christina Ricci... te oczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.