Wysłany: 2007-06-02, 20:00
Cytat:
ale większosc dziewczyn odrzuca na pierszym podejsciu - wygladzie.
no bo facet szczególnie przystojny nie musi być, ale musi odpowiadać nam pod względem wyglądu. Nie bedę przecież z facetem, którego widok mnie odrzuca i który mi sie ani troche nie podoba. Ludzie muszą podniecać i przyciągać się nawzajem, bo inaczej nic z takiego związku nie wyjdzie.
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Wysłany: 2007-06-12, 19:35
Mokra napisał/a:
Tak, zwlaszcza na poczatku. Inaczej w zyciu by nie zwrocily na zadnego uwgi... NIe zawsze ma sie okazje pozac kogos od wewnatrz. Zeby go poznac trzeba sie nim najpierw zainteresowac.
Oczywiscie bywa roznie.
Co w takim razie zafascynowalo dziewczyny bardzo urodziwe w chlopakach powiedzmy sobie szczerze-brzydkich? Wyglad? Raczej nie. Więc co? Co je w nich zaintrygowalo, spowodowalo, że sie nimi zainteresowaly? Może to iz wybranek ma pasje, która go pochlania? Ich usposobienie, które różni sie od charakterów innych facetów-zarozumialców...?
Co w takim razie zafascynowalo dziewczyny bardzo urodziwe w chlopakach powiedzmy sobie szczerze-brzydkich? Wyglad? Raczej nie.
No może własnie tak? Brzydota i piękno to pojęcia względne, to, że ładna dziewczyna, nie oznacza przecież, że podobają jej się względnie równie "ładni" chłopcy.
tango napisał/a:
Ich usposobienie, które różni sie od charakterów innych facetów-zarozumialców...?
"Brzydki" nie równa się nie zarozumiały i na odwrót. ;-]
tango napisał/a:
Więc co? Co je w nich zaintrygowalo, spowodowalo, że sie nimi zainteresowaly?
Wysłany: 2007-06-12, 21:23
Yenna napisał/a:
tango napisał/a:
Co w takim razie zafascynowalo dziewczyny bardzo urodziwe w chlopakach powiedzmy sobie szczerze-brzydkich? Wyglad? Raczej nie.
No może własnie tak? Brzydota i piękno to pojęcia względne, to, że ładna dziewczyna, nie oznacza przecież, że podobają jej się względnie równie "ładni" chłopcy.
Znam taka pare. I ta dziewczyna sama powiedziala, że z wygladu to on jej sie wcale nie podoba, ale
gdyby go porownac z najprzystojniejszym kolesiem (tu imie) to ten drugi "nie jest godzien zawiazac mu rzemyka u sandalow"
Yenna napisał/a:
tango napisał/a:
Ich usposobienie, które różni sie od charakterów innych facetów-zarozumialców...?
"Brzydki" nie równa się nie zarozumiały i na odwrót. ;-]
Hmm jakos nie zauwazylam by mniej urodziwy chlopak(ktory rzecz jasna zdaje sobie sprawe ze swych mankamentow) zadzieral nose z powodu swego wygladu...
Yenna napisał/a:
tango napisał/a:
Więc co? Co je w nich zaintrygowalo, spowodowalo, że sie nimi zainteresowaly?
Wysłany: 2007-06-25, 17:40 Re: Czy laski patrzą tylko na wygląd
zazwyczaj jest tak że gdy spotyka się chłopak i dziewczyna to najpierw patrzą na wygląd przeciwnika to chyba jest to najważniejsze pierwsze wrażenie:) ale oczywiście sam wygląd nic nie znaczy.... bo znam wielu wartościowych ( a nawet bardzo) choć może nie tak przystojnych chłopakow....ja wolałabym mieć właśnie takiego chłopaka niż lalusia który stroi się w łazience dłużej niż ja i gada tylko o kosmetykach... bo to jest już żenada;/
mysle ze kazda dziewczyna chcialaby zeby jej chlopak byl przystojny ale moj Przemus przyciagnal mnie do siebie swoim charakterem i juz go nie wypuszcze nie spotkalam nigdy takiego chlopaka:)
Tak zwracają uwagę na wygląd ale UWAGA UWAGA UWAGA wszystkie które bynajmniej ja znam na pierwszym miejscu stawiają charakter!!!! A jak sie już jakiejś spodobasz to nawet jak stwierdzisz ze gorzej wyglądać nie możesz bo włosy Ci sie nie ułożyły, czy tam pryszcz Ci wyskoczył to ona na to uwagi kompletnej nie zwróci bo jak już się zakocha to tylko Ty będziesz się dla niej liczyć, jak to mówią" miłość jest ślepa...
Wygląd zewnetrzny jest istotny, pierwsze wrażenie jakie jesteś w stanie wywołać opiera się na Twojej aparycji. Jednak to wrażenie jest najistotniejsze przez chwilę... później musisz się wykazać inteligencją i zaradnością i wieloma innymi czynnikami, które do Ciebie zachęcą bądź nie.
Zawsze jest tak, że najprzystojniejszy pustak i tak zostanie sam, albo trafi na podobną do siebie, bo przeciez co on ma sobą do zaoferowania oprócz ochów i achów zazdrosnych dziewczyn?
W pełni się zgadzam. Poza tym nie wiem, jak można spędzić życie z takim pięknym, a nudnym ... Wygląd jest ważny, nie oszukujmy się... bo przecież Twój facet musi Cię kręcić, ale poza nim ważne, by miał hobby, by dało się z nim ciekawie porozmawiać...
powiedzcieze prawde ze wyglad sie liczy jak cholera a nie takie bajedy chraktery i inne.. wiadomo .. wystarczy poobserwowac jak jest i wnisoki logiczne nasuwaja sie same.. jakos nie zauwazylem zeby piekne kobiety mogace wybierac w partnerach gustowaly w jakis trollach
i kobieta i mezczyna patrza na wyglad i to bardzo.. niektorzy tylko na to.. inni nie tylko na to ale wszyscy na poczatku napewno na to
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
Niestety, ale ja mogę zgodzić się w pełni tylko z tym:)))
A co do wcześniejszego fragmentu wypowiedzi - to powiem Ci z autopsji, że nie wiem, jakie są wyznaczniki piękna, zresztą jest ono pojęciem względnym, ale zawsze miałam powodzenie, o czym piszesz "mogące wybierać w partnerach" - do takich mogę się na szczęście zaliczyć - a mężczyźni z którymi się spotykałam naprawdę "do pięknych nie należeli":) w opinii publicznej mieli nawet opinię takich "trolli", wiele osób się dziwiło... A ja byłam zauroczona, zakochana, imponowali mi czymś - jeden znał biegle 5 języków, drugi doskonale całował, każdy się czymś wyróżniał - i nawet taki "troll" może być tym jedynym... To zależy od tego, czy poddasz się danej znajomości. Czy dasz komuś szansę, by poznać go blizej. Bo niestety, o czym napisałeś - na początku wszyscy oceniamy poprzez pryzmat tego nieszczęsnego wyglądu. I bywa również tak, że nie chcemy zrobić dalszego kroku...
To kwestie względne:) Niemniej jednak myślę, że to mężczyźni są wzrokowcami... A kobiety potrafią patrzeć duszą...
A tak na chłopski rozum rzecz biorąc... to jest logiczne że patrzysz na początku na wygląd.
Jeśli chcesz poderwać dziewóche (którą spotykasz po raz pierwszy) to pierwszy aspekt jaki sie nasuwa to wygląd... więc wszystkie młode i zdolne siedzą i sie malują... i szczerze... chwała im za to...
wygląd jest ważnym czynnikiem, ale mysle że nie decydującym...
To kwestie względne:) Niemniej jednak myślę, że to mężczyźni są wzrokowcami... A kobiety potrafią patrzeć duszą...
wybacz demagogia.. nie rob z Nas juz takich bezwzglednych samcow :>
skoro piszesz o sobie byc moze to prawda i masz racje ale to tylko swiadczy o tym ze byc moze TY masz troche inne podejscie do sprawy.. ja osobiscie takich rewelacji nie widzialem zeby piekna kobieta bujala se z jakims "trollem" i odwrotnie
ale faktem oczywistym jest ze zarowno kobieta i mezczyna jak spotyka kogos nowego to w tym pierwszym ulamku sekundy powstaje jakies wstepne wrazenie oparte TYLKO na wygladzie bo innych bodzcow i informacji nie ma
a co dalej to juz moze byc roznie .. dla jednych wyglad jest bardzej lub mniej bardzej wazny od innych rzeczy
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
kobiety są rożne jednym chodzi o wyglad by kolo był ładny innym zeby był madry a innym zeby miał tylko fajny charakter ale znakomita wiekszosc patrzy tylko na wyglad niestety
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
sssss
Wysłany: 2008-06-26, 17:28
wyglad i charakter jest tak samo wazny. jak nie podoba nam sie ktos z wygladu lub charakteru to niestety normalne ze sie po jakims czasie znudzi tak..
Powiem tak. Wygląd jest ważny ale na pierwszy rzut oka. Jeśli ktoś jest atrakcyjny to oczywiście że zrobi na nas lepsze pierwsze wrażenie. Ale potem przestaje miec aż tak duże znaczenie. Bo nie można byc z kimś z kim nie mamy o czym pogadac, albo z kimś kto zachowuje się jak palant. Wtedy wygląd nic nie pomoze:) Takze wygląd jest istotny ale istotniejszy jest charakter.
_________________ "Bądź tym kim jesteś, a wtedy życie nabierze blasku, nawet gdy będzie to blask małej gwiazdki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.