Forum Dyskusyjne :: Chorobliwa zazdrość!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Mężczyźni » Chorobliwa zazdrość!

Chorobliwa zazdrość!
Autor Wiadomość

Matteo 

Wysłany: 2008-01-17, 17:52   

Miałem tak samo byłem zazdrosny o wszystko prawie...kiedy zobaczyłem ze to doprowadzi do zagłady tego związku to sie opanowałem. Powoli coraz bardziej potrafię radzić sobie z tą zazdrością. Wystarczy nie brać wszystkiego tak bardzo na serio.
Da się złagodzić objawy "choroby" zwanej zazdrością ale to nie takie proste, trzeba bardzo się starać.

bocian 

Wysłany: 2008-01-24, 18:09   

No pwnie że się da przez taką zazdrość można stracić coś naprawdę cennego dobrze że to w porę zrozumiałaś. Każden jest zazdrosny o swoją drugą połowę, ale trzeba wiedzieć że to nasze kochanie jest naj ważniejsze i nie ma nikogo innego oprócz naszej drudiej połowy. Wrzucie troche na luz nie przesadzajce z tą zazdrością.

war 

Wysłany: 2008-02-22, 17:25   

stary musisz zmienic Swoje podejscie do niej bo Wasz zwiazek rozpadnie sie i to szybciej niz Ci sie wydaje. jezeli bedziesz sie tak zachowywal to ona wkoncu peknie i milosc sie skonczy z autopsji wiem ze nic tak nie wkurwia jak chorobliwa zazdrosc :dobani:

Pampik 

Wysłany: 2008-04-10, 16:32   

o.O chłopie masz zupełnie ten sam problem co Ja.
dokładnie to samo... zamknąć w szafie i mieć Tylko dla Siebie.

Rebeliant 

Wysłany: 2008-04-10, 17:22   

Cytat:
Zazdrość niszczy uczucie. I albo trzeba umiec z nią walczyc, albo pewnie będą nici z ze związku.

Gdyby przed "Zazdrość" wstawić "chorobliwa", to poparłbym w 100%.
Nie odkryję ameryki, jeśli powiem że kiedyś miałem ten sam problem. Rozwiązanie?

Zacznij jej ufać. Przestań myśleć, że ona tylko czeka aż się odwrócisz, żeby móc przylepić się do Twojego kolegi. Przestań kreować w głowie wizje jej flirtów i romansów na boku, przestań dodawać drugie i trzecie dno do tego, co powie do kogoś tam.
Sam przecież powiedziałeś, że to irracjonalne.

Nie życzę Ci, żeby Twoja dziewczyna w końcu nie wytrzymała i powiedziała Ci to co wyżej, z tym że za pomocą krzyku i żalu w głosie.

poem sometimes 

Wysłany: 2008-04-13, 03:01   

Kwestia zaufania i tyle. Oczywiście że zazdrość powinna być. Należy się zacząć poważnie zastanawiać, kiedy zazdrości nie ma wcale. Ja głównie zazdroszczę uwagi, jaką skupia na innych facetach. Że nie myśli tylko o mnie, że inni jej się podobają. Ale ufam Jej całkowicie i dlatego nie mam z tym poważnego problemu. Myślę że radzę sobie z zazdrością.

Uszy zatrzaśnij: ja Ciebie usłyszę -

I ja do Ciebie bez nóg znajdę drogę

I bez ust krzyk mój cisnę w Twoją ciszę"

shar00n 

Wysłany: 2008-04-27, 21:15   Re: Chorobliwa zazdrość!

zazdrość to straszna choroba jeśli się nie znam umiaru, wiele razy w gazetach o tym piszą, kiedyś w 13 o tym przeczytałam zazwyczaj przez to dochodzi to rozstań, no cóż sama nie wiem co o tym myśleć z jednej strony fajnie jak chłopak jest zazdrosny a z drugiej to bardzo wkurzające:(

Odpowiedz do tematu