Silownia. Ostatnio kupilem karnet i jestem zadowolony. Fajne sa te cwiczenia bede mial muskle:)
pzdrawiam hhe;]
_________________ Wolê, gdy ludzie popieraj± mnie ze strachu ni¿ z przekonania. Przekonania s± zmienne, strach zawsze jest ten sam.
Kocham wszystkie dziewczyny i chlopaków z duzym piernikiem.
Wiek: 58 Do³±czy³a: 01 Maj 2007 Posty: 798 Sk±d: ciemna dolina
Wys³any: 2007-06-04, 21:22
Zdecydowanie basen na si³ownie jeste¶ za m³ody i istnieje pewne niebezpieczeñstwo ze mo¿esz przestaæ rosn±æ. w Twoim wieku jeszcze uk³ad kostny nie jest do koñca wykszta³cony i si³ownia mo¿e mu zaszkodziæ
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu
Zdecydowanie basen. Po pierwsze nuduje wszystkie miesnie, a nie tylko te ktore trenujesz (jak na silowni). Po drguei po silowni bedziesz raczej wielki i niezgrabny, a po basenie po prostu czujesz sie swietnie fizycznie i duchowo.
Mo¿na chodziæ i na basen i na si³ownie dlaczego nie przecie¿ to w niczym nie przeszkadza. Dzi¶ idê na basen jutro na si³ownie proste jak 2+2=4 takie jest moje zdanie
Ja zaczo³em æwiczyæ w twoim wieku i æwicze ci±gle bez ¿adnych zasranych sterydów. Jak nie na si³owni to w domu 3 razy dziennie :-) i dobrze wygl±dam w bicepsie mam 35cm najmniej . A co do problemów zdrowotnych to nic mi nie jest wszystko rozwija sie jak trzeba wiêc chod¼ na si³ownie je¶li oczywi¶cie chcesz wed³ug mnie na si³owni jest lepiej si³ownie mo¿esz po³±czyæ z basenem pozdro i powodzenia w pakowaniu
_________________ Pierwsza zasada szacunek:)
mordial
Do³±czy³: 04 Gru 2007 Posty: 13 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-12-27, 20:38
"Basen czy Si³ownia?" - to zale¿y
Warto pochodziæ dla samego do¶wiadczenia na si³owniê - mo¿e siê spodoba. Jednak Basen ... hmmm relaks i przyjemno¶æ i oczywi¶cie kondycja. Ja jestem za basenem ale ka¿demu co kto lubi.
Wys³any: 2008-03-13, 14:09
pomimo mojego m³odego wieku chcê siê udzieliæ na ten temat. Podobno gdy zacznie sie æwiczyæ w m³odym wieku na si³ce (czyli mocno æwiczyæ) ko¶ci nie rozrastaj± siê i niedo¶æ ¿e bêdziesz niski to napakowany i gruby. jednym s³owem: odradzam
najlepiej kup se hantle 3 kilowe i æwicz
_________________ Nie s³uchaj innych. Rób to co ci siê podoba...\
Basen czysta przyjemno¶æ. (zwinno¶æ, zwinno¶æ)
Osiem godzin przerzucania wa³ków przeró¿nych matria³ów na magazynie...
Te¿ przyjemno¶æ, ale przynajmniej za to p³ac±. xD
C4asteR
Do³±czy³: 21 Mar 2008 Posty: 23 Sk±d: z opozycji
Wys³any: 2008-03-22, 23:49
I to i to... Z tym, ¿e p³ywanie mo¿e byc pasj± a cwiczenia raczej pozostaj± konieczno¶ci± :-P.
Bartolini
Do³±czy³: 16 Kwi 2008 Posty: 25 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2008-04-20, 22:35
najlepiej ustawiæ sobie trening ¿eby chodziæ na si³owniê i basen... si³ownia miê¶nie a basen kondycja:)
Basen æwiczy kondychê i to bardzo. pamiêtam, jak zacz±³em kilka lat temu. Powietrze wstrzymywa³em na ok pó³ minuty. Po kilkunastu godzinach spêdzonych na basenie spokojnie wytrzymujê pod wod± dwie minuty.
nie ma to jak przep³yn±æ sobie ze dwa kilometry. Relaksuje i to bardzo. Wiêc basen to po³±czenie przyjemnego z po¿ytecznym.
Ja siê zgadzam z moim przedówc±. Ja mam problemy z krêgos³upem i mi lekarz powiedzia³, ¿e basen to bardzo dobre æwiczenie, bo miê¶nie rozwijaj± siê proporcjonalnie wszêdzie i przyjmuje siê bardzo ³adn± sylwetkê, a nie tak± atletyczn±. Ale jezeli siê upar³e¶, ¿e chcesz wygl±daæ jak panowie z filmów XXX (nie wiem czy ju¿ jaki¶ widzia³e¶ ) to si³ownia to dobry wybór. Chocia¿ mi siê wydaje, ¿e tacy napakowani macho chodz± z blacharami no i w ogóle. Ale nie zmieniajmy tematu. Ja na basen nie chodzê, bo nie dbam, chyba niestety, o wygl±d, mimo zaleceñ lekarza, ale basen bêdzie lepszym wyborem od si³owni. Zdecydowanie.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³asciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.