Wysłany: 2007-12-11, 18:00 tabletki antykoncepcyjne a antybiotyki????
no własnie, powiedzcie mi kobitki czy antybiotyki osłabaja działanie tabletek? bo słyszałam ze to choroby osłabiaja a nie antybiotyki. i jak długo po zakozceniu stosowania antybiotyków nalezy jeszcze uważac?
Dokładnie musiałabyś się zapytać lekarza, który przepisuje ci antybiotyk, czy wpływa on na antytabletki. Z tego co wiem ten niekorzystny wpływ działa w dwie strony, nie zawsze jest to osłabienie działania, ale połączenie róznych substancji powoduje różne niepożądane działania.
Pamiętam, ja brałam Logest i przez tydzień miałam Augmentin na anginę. Anginę wyleczyłam, mamą nie zostałam, więc żadnych problemów.
W ulotce dolaczonej do tabletek masz dokladne informacje na temat korelacji miedzy uzywaniem antybiotykow a obnizeniem/lub nie skutecznosci tabletek.
Ja uzywam Yasmine i jej skutecznosc hamuja tylko antybiotyki z okreslonymi skladnikami a sa podane 3. Jesli nie ma mowy o innych to znaczy, ze nie odzialuja na siebie w zaden sposob.
A co do uwazania. Zalezy jaki antybiotyk, ale normalnie caly okres zazywania antybiotyku plus 7 dni potem. A po niekotrych i 21.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
cefuroksym może mieć wpływ na tabletki i wtedy trzeba się zabezpieczać w trakcie jego brania i tydzien po zakończeniu. a jak wypada przerwa w trakcie brania antybiotyku to nie należy jej robić
_________________ Anybody can sympathize with the sufferings of a friend,
but it requires a very fine nature to sympathize with a friend's success
w każdym razie po skończeniu antybiotyku zabezpieczaj się jeszcze dodatkowo przez 7 dni bez względu na nowe opakowanie (które zacznij brać normalnie po przerwie). chyba nic innego się nie da tutaj zrobić..
_________________ Anybody can sympathize with the sufferings of a friend,
but it requires a very fine nature to sympathize with a friend's success
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.