moje włosy są rzadkie i bardzo cienkie.w sumie to sa proste ale przy końcach mi sie zawiją więc je prostuwałam.Ale niestety staly sie juz bardzo wysuszone.no niby juz nie prostuje i używam szamponu do przesuszonych wlosow ale nie dziala co mam zrobić starzy nie dadzą mi kasy na jakies drogie szampony ani dozywki co mam zrobić? juz ścielam końcowki ale nie chce ich bardzo ścinac bo podoba mi sie taka jaka jest dlugośc a w którkich wyglądal głupio czy moge jakoś je odzywić? błagam pomóżcie
hmmm... przede wszystkim wydaje mi sie ze najczesciej wlosy wysuszaja sie jak sie je suszy i czesto myje... musisz to ograniczyc(jesli nie robisz tego czesto) i oczywiscie nie doprowadzaj ich do stanu "tlustego" a wydaje mi sie ze na sluche wlosy najlepszy jest szampon pokrzywowy.... ma jakies wlasciwosci odrzywcze i naprawde moja kumpela uzywa tylko takiego i ma sliczne lsniace wlosy wiem ze moze nie ejst to najpiekniesy szampon ale na poczatku przywroc je do normalnego stanu
pozdrawiam to taka moja skromna rada...
P.S. i nie prostuj ich!!
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
*faris
Wysłany: 2007-01-22, 22:34
iiiiiiiii z własnego doświadczenia: najpierw je obetnij (szczególnie te końcówki, bo są najbardziej zniszczone) po drugie używaj szamponu z czarnej rzepy, pokrzywowego i raz w tygodniu nafty kosmetycznej - jest świetna, włsoy odzyskują połysk, wzmacniają się, nie potrzebują innych odżywek,
no i staraj się ich nie prostować... myć możez co 2 dni, ale nie susz suszarką, tylko niech same się wysuszą...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2007-01-22, 23:31
Mecki02, obeetnij wszystko co zniszczone bez skrupulow ja zawsze tak robie lepiej miec krotsze ale zdrowe bo nie ma ohydniejszego widoku niz za dlugie cienkie nedzne wymeczone mysie ogonki
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
aisha:) [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-25, 18:21
dokładnie,najlepiej najpierw obciąć zniszczone końcówki,a później dobrać odpowiedni szampon,do włosów suchych i zniszczonych,oraz odżywke-to samo;]często stosowana przynosi efekty...no i oczywiście powinnaś skończyć prostować i suszyć,najlepiej,żeby same wysychały...i jeszcze jedno-nie chodź z mokrymi włosami spać,bo to też im przeszkadza(są bardziej podatne na łamanie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.