Forum Dyskusyjne :: srodek do depilacji

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » srodek do depilacji

srodek do depilacji
Autor Wiadomość

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-09, 21:41   srodek do depilacji

bylo o najskuteczniejszym sposobie, a ze nie moglam sie jednak doszukac niczego o samych srodkach do depilacji, tworze nowy temat.

Glownie z mysla o sobie, chcialabym zapytac o najlepszy srodek do depilacji (nazwa, firma i moze byc tez cena i ewentualnie siec sklepow, w ktorej ow mozna nabyc).
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Canis Minor 

Wysłany: 2007-10-10, 07:45   

Polsilver żyletka - kiosk za rogiem

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-10, 08:22   

Kosmetyczka i woskowanie. Środków innych nie używam bo od chemicznych dostaje uczulenia a żyletek osobiście nie polecam.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-10-10, 10:33   

maszynka + płyn do kąpieli/szampon :rotfl:

a ja bym w sumie poprosiła o jakieś informacje na temat depilatorów, maszynka mnie denerwuje straszliwie
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-10-10, 12:56   

kosmetyczka+ cieply wosk, nie znam lepszego i wiem ze zaden specyfik tego typu kupiony w sklepie, ani zaden depilator tego nie zastapi

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-10-10, 17:33   

http://www.euro.com.pl/de...CFRmFZwodzAlTuQ

lepszego nie ma.
no oprócz lasera ;-)

Canis Minor 

Wysłany: 2007-10-10, 22:20   

Magda napisał/a:
epszego nie ma.
no oprócz lasera ;-)

Jeszcze nie widziałaś w akcji mojej dłoni uzbrojonej w pincetę. Choć wolno, to fryzurki wychodzą precyzyjne i fantazyjne.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-11, 13:30   

Canis Minor napisał/a:
Jeszcze nie widziałaś w akcji mojej dłoni uzbrojonej w pincetę. Choć wolno, to fryzurki wychodzą precyzyjne i fantazyjne
omg, to bedziesz moim prywatnym depilatorem?
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-10-11, 16:15   

Canis Minor napisał/a:
Jeszcze nie widziałaś w akcji mojej dłoni uzbrojonej w pincetę. Choć wolno, to fryzurki wychodzą precyzyjne i fantazyjne.
zawsze marzyłam o wymyślnej fryzurze pod pachą i na nodze... zrób mi zrób tą swoją pensetą, oh!

Elle 

Wysłany: 2007-10-17, 12:56   

Zależy, w którym miejscu.
Do depilacji miejsc intymnych dobra jest elektryczna maszynka (NIE depilator) - sama mam Philipsa i jest meeega. ;P A tak ogólnie to zwykła żyletka. Do wrażliwych miejsc - krem. Tyle.

Spedilena 

Wysłany: 2007-10-20, 12:01   

Poirytowana codziennym goleniem nóg odwiedziłam sklep nie dla idiotów i kupiłam depilator PHILIPS'a Satinelle Ice Premium. Ma nakładkę, którą trzymam w zamrażalniku, nakłądam do samej depilacji. W instrukcji piszą, zeby depilować po kąpieli (tylko skórę należ porządnie wysuszyć), wtedy mniej boli i włoski mniej boleśnie są wyrywane. Nie mówię, że to pieszczota, ale za któymś razem można jakoś się 'przyzwyczaić'. Zresztą po jakimś czasie włoski też słabsze się robią.

Pierwsze kilka razów było ciężkie, bo włoski nie rosną równo i co kilka dni od pierwszego razu musiałam poprawiać, bo jakieś spóźnialskie powyrastały. Teraz co kilka tygodni deiluję i mam spokój. Naprawdę polecam taką formę. Owszem kosztowało mnie to 320zł, ale warto, przecież to zakup na kilka lat. A maszynki jednorazowe? Do piachu z nimi.

DO pach i bikini używam kremu do depilacji STREEP, jakieś 7-9 zł, zależy od sklepu.
Ostatnio zmieniony przez Spedilena 2007-10-20, 12:02, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu