Solarium to złooo,Rzecz nienaturalna= rzecz straszna. No ale każdy robi to co chce,chce ktoś mieć raka,zmarszczyć sie i wyglądać jak by zeszedł z grilla,jego sprawa.Z tego co usłyszalem chłopakom sie to niezbyt podoba,chyba że szukacie chłopaka też z karnetem na solarium Pozdrawiam
ps.Nie miałem na celu kogoś zaatakować,tylko wyrazić swoje zdanie na ten temat
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
Solarium to złooo,Rzecz nienaturalna= rzecz straszna. No ale każdy robi to co chce,chce ktoś mieć raka,zmarszczyć sie i wyglądać jak by zeszedł z grilla,jego sprawa.Z tego co usłyszalem chłopakom sie to niezbyt podoba,chyba że szukacie chłopaka też z karnetem na solarium Pozdrawiam
ps.Nie miałem na celu kogoś zaatakować,tylko wyrazić swoje zdanie na ten temat
no sorry ale jak ty robisz tylko to co podoba sie "chlopakom" (i to wybranym sposrod grona) to juz mi cie szkoda:) i polecam robic cos, co podoba sie Tobie, a w przyszlosci ewentualnie mezczyznom
a moj maz karnetu na solarium nie ma jesli to chcialas zasugerowac;)
zadziwiajace jak dziewczynki w mlodym wieku przejmuja sie jak beda wygladaly na starosc.. ale coz, skoro az tak was to martwi to zbierajcie juz kase na operacje plastyczne bo z pewnoscia wam sie to przyda-i tak i tak bedziecie pomarszczone i brzydkie na starosc-ojej, nie wiedzialyscie? myslalyscie ze to tylko przez solarium? powodzenia
yyy.... bLu, ale z tego co zauważyłam to Dżem jest mężczyzną...
Dziekuje Jeśli ktoś sie czuje dobrze gdy jest spalony na brąz to okej Zajebiste macie wartości w życiu.Może zaraz mnie oplujecie za używanie stereotypów ale mi dziewczyna co chodzi kilka razy w tygodniu do solarium kojarzy sie z tzw. "pustakiem".No ale to tylko moje zdanie a żeby odbyła sie jako taka dyskusja to ja sie zapytam: W czym wam pomaga te solarium ? Czy nie chodzi Blu właśnie o to aby "upieknić"(dla mnie jest to szpecenie) swoje opakowanie ? Pozdrawiam
J. Ligoń
Jaki jest zwiazek miedzy upodobobanami estetycznymi a madracia? Ja - szczerze mowiac -nie wiedze takowego. Na okreslenie kogos "pustakiem" sklada sie kilka, o ile nie kilkanascie czynnikow, w tym swiatopoglad. Li sofizmat, kolego. Poza tym o gustach sie nie dyskutuje.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2008-06-23, 22:09, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli by sie o gustach nie dyskutowało to połowa tematów na forum powinna być zamknieta Ja nie napisałem że jak człowiek nie chodzi na solarium nie jest pusty(według mnie to dziwne określenie) i na odwrót.Tylko według mnie korzystanie z solarium(przesadne,żeby nie było) nie ma wiele wspólnego z estetyką.
J. Ligoń
"Ja nie napisałem że jak człowiek nie chodzi na solarium nie jest pusty(według mnie to dziwne określenie) i na odwrot"
O osobach nie chodzacych na solarium i ich zwiazku z pustota nie bylo mowy, dlaczego wiec zaczynasz nowy watek? Trzymajmy sie tematu, ktory rozpoczales ;-] Poza tym uzyles slowo "pustak"(jak dla mnie tozsame z slowem "pusty"), skoro wiec jest w Twoim slowniku to dlaczego nagle podchodzisz do niego z dystansem?
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ja nie lubie bladych dziewczyn,lubie je naturalna Może mam jakąs fobie na tym punkcie,wybaczcie Ale osobiście znam ludzi uzależnionych od solarium,którzy byli wczoraj a dzisiaj mi cały dzień trują głowe jacy oni to nie są bladzi.Pozdrawiam wszystkich Solarowiczów
Świeta napisał/a:
Trzymajmy sie tematu, ktory rozpoczales
Ja sie trzymam tematu tylko ty wyciągasz zdania z całej wypowiedzi i na nie odpowiadasz.
[ Dodano: 2008-06-25, 00:31 ]
Usuneli mojego posta bo niby był nie na temat-co nie jest prawdą bo trzymaj sie tematu solarium No ale widze gdy komuś brakuje argumentów używa funkcji
Eee żeby nie było nieporozumień Mam pytanie DOTYCZĄCE TEMATU jak uważacie ile powinno sie chodzić średnio zimą na solarium(pytanie dla korzystających) by robić to dla własnej przyjemności a nie przez nałóg.Pytam bo mnie to nurtuje gdyś mam pewną koleżanke
Pozdrawiam moderatorke
J. Ligoń
ok wiec pomijajac to, ze dla Mokrej problemem jest to, ze jestem moderatorem ale najwidoczniej woli sobie pogadac zamiast zwrocic sie z tym do Admina, pomijajac takze to ze sa osoby uwazajace dziewczyny chodzace na solarium za kiczowate i 'smierdzace', jak rowniez pomijajac wiele innych kwestii.. wrocmy do tematu
i pominmy juz prosze gadki w stylu "po co sobie niszczyc skore" bo to akurat zalosne.. bo przypadkiem prawie wszystko niszczy nam wszystko po kolei.. jak i rowniez obrazanie sie wzajemne.. jednym sie podoba, innym nie-wystarczy to okreslic a nie odrazu atakowac sie wzajemnie. ja rowniez tego robic nie bede-jesli tylko w koncu przestaniecie sami byc na tyle ograniczeni zeby oceniac czlowieka po tym, czy chodzi na solarium czy tez tego nie robi - bo to akurat jest zupelnie indywidualna sprawa i tak jak napisal ktos wyzej - nie ma zwiazku z tym, jaka ta osoba jest. a o stereotypach moze sobie darujmy bo po co robic kolejny kretynski temat;)
dziekuje i zycze milej dyskusji.. odnosnie solarium
Problem w tym ze sprawa u admina juz byla dawno, i wszyscy aktualni i uczeszczajacy regularnie modzi chcieli Cie zdysmisowac
Mam pytanie DOTYCZĄCE TEMATU jak uważacie ile powinno sie chodzić średnio zimą na solarium(pytanie dla korzystających) by robić to dla własnej przyjemności a nie przez nałóg.Pytam bo mnie to nurtuje gdyś mam pewną koleżanke
to zalezy jaki ma fototyp skory, jak sie opala, jaki efekt opalenizny chce miec.. nie da sie wprost powiedziec ze powinna chodzic na 15 min raz w tygodniu czy dwa razy w tygodniu czy jak.. to zalezy od karnacji.. a tak czy siak z pewnoscia robi to dla wlasnej przyjemnosci - bo majac nalog - to tez wciaz jest przyjemnosc:)
Wiek: 23 Dołączyła: 15 Sie 2006 Posty: 2265 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2008-06-25, 20:27
no nie wiem czy chłopak jest w stanie odróżnić opaleniznę z solarium, jeśli skóra jest delikatnie przez nie opalona ;-)
nie mierzmy wszystkich jednakową miarą.
czuję dyskomfort czytając na temat pustych, kiczowatych dziewczyn w sytuacji, kiedy ostatnio jestem stałą bywalczynią miejsca wymienionego w temacie ;-) nie odbieram personalnie tych ataków, ale zastanawiam się, co ma na celu wytykanie komuś, tego w jakiej skórze czuje się dobrze. każdy z nas ma swój światopogląd, swoje upodobania i szanujmy fakt, że jesteśmy od siebie różni i tym samym podejmujemy często dla innych lekko kontrowersyjne decyzje.
amen ;-)
ja osiągnęłam zamierzony cel, jestem ładnie 'podkolorowana', moja biało czarna kiecka prezentuje się cudownie dzięki temu i myślę, że gdy nie będę miała czasu na opalanie się na słońcu, to zaglądnę jeszcze na solarium, gdyż mimo wszystko nie świecę marchewkowym kolorem ;-)
Nigdy nie byłam i nie mam zamiaru się wybrać, a to chyba dlatego, że nie mam takiej potrzeby, mam dosyć ciemną karnacje więc wystarczy jeszcze troszkę poleżeć na słoneczku jakiś balsam brązujący i już
_________________ Wczoraj jest historią,
Jutro jest tajemnicą,
Dziś jest darem...
zuję dyskomfort czytając na temat pustych, kiczowatych dziewczyn w sytuacji, kiedy ostatnio jestem stałą bywalczynią miejsca wymienionego w temacie ;-)
beeez kituu :|:| kuurdę najwięcej mówią zawsze o czymś, ci co nie znają się wcale...i myslą ze mają najwięcej do gadania.. otoz nie ;] i dla mnie to bezsens hehe... każdy zrobi co chce i myslę ze większosc potrafi zachowac umiar bez tylu kazań itp..
_________________ a witam witam Cię Ruget i pozdrawiam też swistu:P
Wspaniały artykuł,nawet na takim onecie można sie na czymś zatrzymać.Dla Ciebie może te 7 stron być za dużym wysiłkiem,ale po przeczytaniu tego możesz dopiero wygłaszać takie zdania jak powyższe.Polecam wszystkim tym którzy chodzą na solarium i nie tylko,naprawde warto.
J. Ligoń
"„Mam tylko 18 lat, ale już zauważyłem skutki codziennego biegania do solarium na sesje po 20-25 minut – pisze Piotrek. – Uwielbiam skórę mocno opaloną, ale coraz częściej zaczynam myśleć o tym, że robię źle. Zaczęło się od tego, że po «wyrobieniu» 2 godzin w ciągu tygodnia na mojej skórze pojawiły się plamy kolorytowe..."
bla bla bla i tak dalej..
i po co ten link ? zeby pokazac jak tepi ludzie czasem chodza na solarium? nie tylko tam mozna takich spotkac - wiec nie widze zwiazku
jak ktos w ciagu tygodnia spedza 2 godz na solarium to logiczne ze mu sie mozg dawno wypalil.. (taka ironia)
jak ktos w ciagu tygodnia spedza 2 godz na solarium to logiczne ze mu sie mozg dawno wypalil..
no wlasnie wiadomo ze jak sie chodzi po 2 godziny w tygodniu to lekkie przegięcie:/ ale raz w tyg czy nawet co drugi tydzien na jakies 10 (tj ja, tyle,że w lato nie chodzę w ogole) to nic strasznego, trzeba tylko znać umiar .................
bo Wy myslicie ze jak ktoś chodzi na solarium to zaraz musi codziennie tam siedzieć i być czarnym od spalenia?? co za głupi ustalony stereotyp bezsens..no ludzie
_________________ a witam witam Cię Ruget i pozdrawiam też swistu:P
Ja zapamietałem wiele inncyh ciekawszych cytatów,nie chce mi sie od nowa ich szukać ale jeden utkwi mi w pamieci: "15 minut w zwykłym solarium to dla skóry tak jak cały dzień na ostrym slońcu" Czyli ogólnie masakra
J. Ligoń
"15 minut w zwykłym solarium to dla skóry tak jak cały dzień na ostrym slońcu" Czyli ogólnie masakra
a tam od razu masakra ;x
to dziala na takiej zasadzie ze kazdy ma swoj określony fototyp z kolei ktory ma okreslona ilosc czasu na solarium wiec jesli ktos ma ciemną karnacje to moze przelezec te 15 min.na solarium(czy jak tam kto woli"caly dzien na sloncu")inni 7/8min.(czyli "pół dnia w słoncu") a reszta gora 5 min. (hmmmm"połowa połowy dnia w słoncu"?)
Wazne zeby to robic z umiarem i zaczynac od krótkich sesji aby skóra sie przyzwyczajała.
Jesli chodzi o mnie to jeszcze nie bylam na sol.,ale duzo sie oczytałam i zamierzam zapraktykować w tym tygodniu jeszcze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.