Odziedziczyłam tę zdolnośc po mamusi.:/ Nawet jak bardzo się nie zmęczę to robię się czerwona jak burak...Czy są jakieś kosmetyki przeciw rumieńcom? /chętnie widziane domowe sposoby/ Tylko jakieś takie nie powodujące efektu pięciocentymetrowej maski (dodam mam 13 lat)
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-07-02, 15:44
opalanie... skóra opalona zdecydowanie ładniej wygląda kiedy się rumieni od takiej bladej :-)
a że jest lipiec możesz spokojnie nad tym popracować.
moja koleżanka ma bardzo podobny 'problem' :-)
eh...znam ten problem najgorsze jest to że tego się ni da ukryć;/ czasem mam ochotę się zapaść pod ziemię jak do tej pory nie znalazłam na to sposobu... ale jak coś wymyśle to dam Ci znać;p
no tak a ja rumience mam caly czas wogle nie zchodza niewazne czy zimno czy gorąco czy w sam raz ja i tak je mam przedtem strasznie nad tym ubolewalam ale juz je jakos zaakceptowalam hehe
heh... akurat najbardziej nie lubię opalać buzi :D heh... no ale jak ktoś mądry kiedyś powiedział "Chcesz być piękna to cierp". Tylko ja już nie mam siły do tych rumieńców. A największym niesprawiedliwieństwem:D jest to że moja kumpela ma brzoskwiniową cerę i po ostrym wfie ma tylko lekko zaróżowione policzki ...
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
Ja miałam tak przez kilka miesięcy, że nagle w środku dnia pojawialy mi się na twarzy okropne rumieńce nawet w zimie. Nie wiem jak to się stało ale ustąpiło samo. Może dlatego że zmieniłam trochę dietę więcej owoców a mniej słodyczy.
_________________ Śmierć to dopiero początek nowej przygody.
Nie jesteś sama. Jak widaC jest nas więcej. Ja też mam ten problem często po wf nauczyciele się mnie pytają co mi się stało, że taka czerwona jestem, a wtedy robi mi się jeszcze bardziej głupio i czerwienię się ze wstydu. Yh! Nienawidzę tego. Zawszę mam rumieńce na gębie. Ale najgorsze to mam kiedy się zmęczę.
_________________ "Choć papierków po cukierkach
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "
a byłas u dermatologa z tym ? może idź..powinien coś doradzić.
moja mama pomogła mi rozwiązać problem - ja też tak mam i jakoś żyję. Niestety żeby dermatolog pomógł trzeba do niego pójść a z moją mamą... no cóż. dla niej to nie jest problem.
[ Dodano: 2007-07-06, 21:18 ]
właśnie przeglądałam bravo (no cóż - z braku innych rozrywek ) i zauważyłam jakieś matujące chusteczki(przykład:Essenceok.7zl) czy to mogłoby miejscowo pomóc eee w nagłej czerwoności ? /moze ktoś używa czegos takiego?/
Ja na całe szczęście nie mam tego problemu, ale moja koleżanka cały czas chodzi czerwona, początkowo było to zabawne ale teraz już każdy się przyzwyczaił.
_________________ Marzenie podąża swoim szlakiem, nawet jeśli uważa się je za myśl.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-08-04, 16:33
.. ile ja bym dała za rumieńce >,< ale nie, jestem zawsze tego samego koloru ;<
nie zmieniaj tego, to jest (uwaga, elo elo) słooodkie
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wiek: 15 Dołączyła: 04 Sie 2007 Posty: 15 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: 2007-08-05, 01:04
Mi też przy najmniejszym zmęczeniu wyskakują rumieńce
Nie znam sposobu na to, ale może ta opalenizna pomoże?
A w ogóle to co się przejmujesz? Rumieńce są takie słodkie i dziewczęce
_________________ ''Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi się tylko sercem...''
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.