Akooo
Wysłany: 2008-03-06, 06:38 Przestroga
Hej mimo że jestem facetem to postanowiłem napisać w tym dziale. A mianowicie wczoraj o 21:30 gdy grałem se w kompa a rodzice oglądali coś w TV nagle dzwoni dzwonek do drzwi a w nich stoi moja sąsiadka zapłakana z podbitym okiem ma dopiero 19 lat i niedawno wzieła ślub. Pamietam jak byli jeszcze parą chodzili ze sobą za rączki mówili sobie czułe słówka i wogóle. Ale on od początku b ył jakiś dziwny chodził na solarium i miał wygląd zwykłego bandyty a ona też niebyła lepsza. Więc moje kochane dziewczyny chciałbym was przestrzec abyście wybrali dobrego partnera zyciowego. Pozdrawiam
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-03-06, 13:52
.. dzięki xD to miłe
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Niestety nie zawsze wiadomo na kogo się trafiło. A miłość niestety bywa ślepa. Skąd wiadomo, że to ten??
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Akooo
Wysłany: 2008-03-06, 15:02
Skąd wiadomo, że to ten??
Nie to że gustuje w chłopcach hehe ale już po samym wyglądzie widać jaki jest chłopak
Nie to że gustuje w chłopcach hehe ale już po samym wyglądzie widać jaki jest chłopak
Chyba nigdy nie ma pewności (początkowo) chociaż widać, na co danego chłopaka stać, jaki jest. Dlatego w związkach (moim zdaniem) nie ma sensu się śpieszyć. Lepiej poczekać, poznać się. A tu dziewczyn 19 lat i już ma życie powiedzmy zepsute... Ja sobie siebie nie wyobrażam teraz jako żony... ale np. moja siostry znały swoich chłopaków stosunkowo niedługo, kiedy decydowali się na ślub (i wcale nie musiały, nie były w ciąży).
Trzeba znać się na ludziach. Ja np. nigdy nie byłabym z takim opalonym, przypakowanym damskim bokserem. To już wolę swoją samotność.
Ps. nie żebym sobie pomyślała Akooo, że wolisz chłopców. Sorry, tak wyszło...
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Ostatnio zmieniony przez Frieda 2008-03-07, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
Akooo
Pierdolenie o szopenie. Znalazl sie obronca kobiet. Wez popracuj jeden dzien z ofiara przemocy, a zobaczysz jak spaczona jest psychika bitej kobiety. Takie ostrzezeni moze i mialo zwrocic uwage na Twoja osobe, aczkolwiek przyznam,ze jest to nieudana proba. Facet moze byc pokryty sztuczna opalenizna, wygladac jak bandyta i o niczym to nei swiadczy. Moze wygladac jak Twoj wujek badz kolega ojca i traktowac kobiete i swoje dzieci jak gowno.Malo jeszcze wiesz o zyciu, nie generalizuj, bo jeszcze jakas idiotka wezmie to sobie do serca. Jak przykladowo Frieda.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ojejciu ostrzegasz nas?.. xD Robisz nam kobieta kazanie jak wybrać męża żeby z nim szcześliwie żyć patrząc na niego wygląd??! Wogóle jakie nasz pojęcie o przemocy wobec kobiet, uświadaniasz nas po jednym przykładzie. Gówno prawa, na początku zawsze jest różowo, i nie ma się pewności czy oby partner to ukryty dupek, który swoje emocję wyładowuje na kobiecie.
_________________ Trzeba umieć znaleźć ripsote, na wypowiedzi debili
Wysłany: 2008-03-06, 17:48
Świeta ladny pojazd xD ja mimo ze lubie solarium mam codziennie wlosy zrobione ( bo lubie sie podobac xD ) nie uderzyl bym nawet SIOSTRY ;-D a tak interpretujac temat... zalozmy ze jestem dziewczyna mam jakiegos "chuligana" kocham go nad wszystko i co mam go teraz rzucic? a jezeli chcesz mi powiedziec ze nie mam sie wogole pakowac w taki zwiazek to
Cytat:
.. dzięki xD to miłe
_________________ †You may take my life, you will never take my freedom.†
Nie zawsze jest rozowo na poczatku i niekiedy kobieta nie kupuje kota w worku. Po prostu godzi sie na to. Stwierdza, ze cos za cos.
And I have no privacy
Akooo
Wysłany: 2008-03-06, 19:46
Świeta właśnie takim zachowaniem pokazujesz mi jaka naprawdę jesteś. Pisałem temat z dobrej woli ale nikt nie dostrzega moich dobrych intencji. A co do zakochania w chuliganie to powiem ci że jeśli juz jakaś tam dziewczyna się zakochała to powinna się jak najszybciej odkochać, bowiem niejest chyba najlepszym rozwiązaniem wiązać się z kryminalistą który na 65% będzie cię prał na kwaśne jabłko po 1 roku małżeństwa. Święta wydaje mi się że jesteś jedną z tych dziewczyn które najpierw robią a później myślą. Weź przykład z koleżanki Fredii po jej postach widać że jest osobą inteligentną i nie agresywną czego nie można powiedzieć o tobie
Ke? Nikt nie dostrzega, poniewaz piszesz bzdury. Moze i miales dobre intencje, ale powielasz i promujesz stereotypy krazace w naszym zasciankowym spoleczenstwie. Co chuliganow, kim Ty jestes mowiac,ze ktos jest chuliganem, bo wyglada tak czy inaczej? Twoje wnioski opieraly sie li i jedynie na obserwacji wygladu, nie zaczynaj (mowiac kolokwialnie) od dupy strony. Nawiasem mowiac, scisle powiazania pomiedzy kryminalista a damskim boskerem tez sa watpilwe i nie poprate zadnymi ogolnopopulacyjnuymi obserwacjami. Twoje "Madrosci" i procenty gwalca wrecz moj umysl.
"Święta wydaje mi się że jesteś jedną z tych dziewczyn które najpierw robią a później myślą" Nie Tobie kolego wydawac sady o mnie. Dorosnij do tego mentalnie,pozniej mozemy prowadzic dysputy o moich procesach myslowych. Co do kolezanki, o ktorej wspomniales. Nie dziwi mnie fakt ,iz napisane przez nia dyrdymaly o wygladzie zewnetrznym i zwiazane z nim cechy osobowosciowe,znajduja uznanie w Twoich oczach. Wyjasniac powyzszego mam nadzieje nie musze, bo jest to oczywiste. xD
And I have no privacy
Akooo
Wysłany: 2008-03-06, 20:24
Muszę przyznać że nawet w ładnym opakowaniu przedstawiłaś mi swój pogląd na tą sprawę. Ale niestety ładne jest tylko opakowanie w postaci twoich zręcznie wyrażonych słów, gorsza jest już zawartość tego opakowania. Chcesz mi wmówić że chuligan i pospolity blokowy bandzior może być dobrym mężem i ojcem. Nic bardziej mylnego , sama pomyśl co taki kryminalista przekaże swojemu potomkowi??? Jaką wiedzę??? Jak dobrze zkroić fona jakiemuś lamusowi i opchnąć na stadionie 10-lecia???Uważam że człowiek który całe życie kradł i krzywdził innych ludzi może się zmienić???Ja już po wyglądzie rozpoznam wychowanie danej osoby wiadomo że panna z gołym brzuchem i krótkiej mini na 30 stopniowym mrozie nie jest dobrze wychowana. O tobie też coś mogę powiedzieć Święta zauważyłem po obrazku jaki masz pod nickiem i jego opisie że nie jesteś dobrze wychowana, ponieważ ten opis obraża moją osobę.
Nie za bradzo rozumiem, dlaczego odbiegasz od tematu. Mowa byla o przemocy fizycznej i tego sie trzymajmy. Tonacy brzytwy sie chwyta - jak mawiaja xD. Zaczales od kobiety z podbitym okiem, konczysz na wartosciach i blokowiskach. Ponadto po raz kolejny generalizujesz i nie czytasz ze zrozumieniem co pisze. Analfabetyzm wtorny?
"wiadomo że panna z gołym brzuchem i krótkiej mini na 30 stopniowym mrozie nie jest dobrze wychowana" na podtsaiwe swoich dlugoletnich doswiadczen to wnioskujesz? Kazda napotkana panne z golym brzuchem uznajesz za niewychowana? Dajmy tu abstrakcje, moze ma nadcisnienie? Moze uznaje wyzszosc wygladu nad zdrowiem? Co Tobie do tego i co ma to wspolnego z przemoca w rodzinie? Widzisz analogie? Ja nie. Pograzasz sie niuniuś.
"O tobie też coś mogę powiedzieć Święta zauważyłem po obrazku jaki masz pod nickiem i jego opisie że nie jesteś dobrze wychowana, ponieważ ten opis obraża moją osobę." Ciekawe xD Tylko frajerzy reaguja na ten podpis. I znowu zarzuce powiedzeniem mojej mamy " uderz w stol a nozyce sie odezwa "
Czizus.
And I have no privacy
Akooo
Wysłany: 2008-03-06, 21:04
Ciekawe xD Tylko frajerzy reaguja na ten podpis.
Uważam że jest całkowicie odwrotnie. Ale poza tym..wcale nie odbiegam od tematu ale niemożemy trzymać się tylko przemocy fizycznej bo temat jest też po części o małżeństwach z bantytami,więc nie uważam abym zboczył drastycznie z tematu. Widzisz może ludziom twojego pokroju ciężko zrozumieć że w dyskusji na poziomie porusza się wiele tematów bezpośrednio powiązanych ze sobą.A to twoje rozumowanie z nadciśnieniem przyprawiły mnie o atak śmiechu. Ale jeśli już chcesz tak dyskutować o przemocy rodzinnej to czy uważasz że jeśli facet odsiadywał wyrok za pobicie lub gwałt będzie dobry dla swojej żony??? Bo ja myślę że nie.
Malo jeszcze wiesz o zyciu, nie generalizuj, bo jeszcze jakas idiotka wezmie to sobie do serca. Jak przykladowo Frieda.
A jak nazwiesz swoje zachowanie, jeśli po jednej wypowiedzi od razu nazywasz kogoś idiotką? Takie dobre rady, czy wymądrzania, jakie Ty dajesz nic nie dają, bo właściwie nie wiesz co to znaczy. Czy dla Ciebie idiotką jest osoba, która nie byłaby z damskim bokserem? Ja nie oceniam ludzi po wyglądzie tylko po tym jacy są. Nikogo nie przekreślam. Przeczytaj moje posty koleżanko. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Świeta napisał/a:
Facet moze byc pokryty sztuczna opalenizna, wygladac jak bandyta i o niczym to nei swiadczy.
Pewnie, że nie świadczy. Ale czemu, jeśli nie oceniasz po pozorach wystawiłaś mi opinię po 1 poście. Czy idiotka wg Ciebie to ta, która nie chce być z damskim bokserem?
Świeta napisał/a:
Nie zawsze jest rozowo na poczatku i niekiedy kobieta nie kupuje kota w worku. Po prostu godzi sie na to. Stwierdza, ze cos za cos.
Chce być maltretowana? "Niechby bił, byle był?"
Kolega Akooo chciał nam zwrócić uwagę na problem tzw. damskich bokserów. Masz rację, że może to być także dobry tatuś. Ale nie rozumiem, jak kobieta może godzić się na takie traktowanie. Jak już pisałam: "Ja np. nigdy nie byłabym z takim opalonym, przypakowanym damskim bokserem". i w ogóle z żadnym, który podniósłby na mnie rękę.
Świeta napisał/a:
Co do kolezanki, o ktorej wspomniales. Nie dziwi mnie fakt ,iz napisane przez nia dyrdymaly o wygladzie zewnetrznym i zwiazane z nim cechy osobowosciowe,znajduja uznanie w Twoich oczach.
Jakim prawem mnie oceniasz? Ty mnie właściwie nie znasz. Nie wiesz jaka jestem. Napisałam, że nie będę z damskim bokserem, a już zaatakowałaś. Czy to od razu znaczy wg Ciebie, że oceniam ludzi po wyglądzie?
Będę wieczorem....
Ostatnio zmieniony przez Frieda 2008-03-07, 17:19, w całości zmieniany 2 razy
"Uważam że jest całkowicie odwrotnie|" Dziwnym zbiegiem okolicznosci tylko Ty wziales go do siebie. xD
"wcale nie odbiegam od tematu ale niemożemy trzymać się tylko przemocy fizyczne" Owszem mozemy. Temat dotyczy przemocy fizycznej. Podsumujmy. Ty utozsamiles kolejno: osoby z opalenizna solaryjna, kryminalistow i "bantytow" z damskimi bokserami. Pozniej ni stad ni z owad wyskoczyles z wychowaniem i przekazywaniem przez kryminalistow wartosci. Zapominajac kobietach z podbitym okiem. To moze zaloz temat o wartosciach i krymynalistach? Wydaje mi sie to bardziej na miejscu, bo niedlugo bedziemy dyskutowac wyzszoscia takiego, nie innego kroju spodniczek. Wtracenie o nadcisnieniu mialo Ci dac do myslenia, ze Twoje subiektywne pogalady nie zawsze tworza rzeczywistosc. Gdyby kazda jednostka wypowiedziala na temat (chociazby) prowadzenia sie blondynki z nablizszgo otoczenia okazalo by sie, ze tyle jest stwierdzen ile osob. Rozumesz chlopcze, czy mam dalej mam tlumaczyc? Przestan sie pograzac.
"bo temat jest też po części o małżeństwach z bantytami,więc nie uważam abym zboczył drastycznie z tematu" I znowu wracamy. Slowo bandyta nie jest tozsame z damskim bokserem. Nie powinno byc jednozaczne, bo pierwsze moze wystapic z drugim,ale nie detereminuje zjawiska przemocy.
" Widzisz może ludziom twojego pokroju ciężko zrozumieć że w dyskusji na poziomie porusza się wiele tematów bezpośrednio powiązanych ze sobą" Mhm xD Dyskusje prowadzilam jak Ty jeszcze byles na etapie poznawania wewnetrznej struktury swojego nosa. "A to twoje rozumowanie z nadciśnieniem przyprawiły mnie o atak śmiechu." Szkoda,ze nie objawienie. Przydalo by sie, bo zaczynam sie bac o przyszlosc narodu xD Nadal nie rozumiesz jak widze. Co utwierdza mnie o bezcelowosci dalszej dyskusji. "Ale jeśli już chcesz tak dyskutować o przemocy rodzinnej to czy uważasz że jeśli facet odsiadywał wyrok za pobicie lub gwałt będzie dobry dla swojej żony" Szansa jest duza, ale facet odsiadujacy za napad na bank niekoniecznie. Moze sa to poczatki schozofrenii? Z ofiarami przemocy przebywam na codzien. Zdziwlibys sie jak wygladaja i kim sa osoby katujace kobiety. Poki co , wnioskuje na podstawie Twoich wypowiedzi,ze jestes jeszcze za mlody by przyswoic powyzsza wiedze.
[ Dodano: 2008-03-06, 21:41 ]
"Trzeba znać się na ludziach. Ja np. nigdy nie byłabym z takim opalonym, przypakowanym męskim bokserem. To już wolę swoją samotność." mhm. ----> " Ja nie oceniam ludzi po wyglądzie tylko po tym jacy są. Nikogo nie przekreślam. Przeczytaj moje posty koleżanko. Naucz się czytać ze zrozumieniem" Powstrzymam sie nawet od komentarza Wnioskuje na podstwie Twoich wypowiedzi. Jesli boli ,nie moj problem.
"Chce być maltretowana? "Niechby bił, byle był?" Dokladnie kolezanko.
"Ja np. nigdy nie byłabym z takim opalonym, przypakowanym męskim bokserem". i w ogóle z żadnym, który podniósłby na mnie rękę." Mhm, a moze damskim bokserem? xD Podstawowych pojec mam uczyc? Czizus.
"Czy to od razu znaczy wg Ciebie, że oceniam ludzi po wyglądzie?" Zgadza sie, bo tym samym,z chudym niemeskim boksrerem juz bys byla zenada
And I have no privacy
Akooo
Wysłany: 2008-03-07, 06:19
Mhm xD Dyskusje prowadzilam jak Ty jeszcze byles na etapie poznawania wewnetrznej struktury swojego nosa.
Myślę że od tamtego momentu już sie nie rozwijasz intelektualnie.A co do tematu myśle że ty tylko dużo krzyczysz a mało wiesz,ciekawe czy by ci było tak fajnie gdyby twoj chłopak przychodził do domu nachlany i jeszcze cie bił ale jeśli twoje rozumowanie jest takie ''na początku nie zawsze jest różowo'' to mogę się juz tylko za ciebie modlić.
Poziom merytoryczny Twoich wypowiedzi jest porazajacy. Nie mam zamiaru dluzej duskutowac na temat, ktory jest Ci zupelnie obcy. Pozdrawiam
And I have no privacy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.