Wiek: 20 Dołączyła: 07 Mar 2008 Posty: 67 Skąd: Andalasia
Wysłany: 2008-03-07, 15:00
Moim zdaniem chłopak chciał dobrze "ostrzegając" nas... to, że mu zbytnio nie wyszło, to już inny problem...
Tak w ogóle to nigdy nie wiadomo, co nas w życiu czeka... człowiek, z którym żyjemy kilka lat w końcu może się okazać kimś zupełnie nam obcym, zupełnie kimś innym... Podam przykład - mojego znajomego rodzice żyli kilkanaście lat razem... Byli przykładną rodziną, żadnej przemocy, alkoholu... Ich syn (mój kolega) miał jak w raju... Do czasu... Ojciec zaczął zadawać się nie z tymi, co trzeba... rozpoczął się alkohol, narkotyki, zdrady... zaczął bić żonę i syna... skończyło się w końcu rozwodem... I co z tego wynika...?
A co do twojej sąsiadki z podbitym okiem... to w sumie wiesz, dlaczego on ją uderzył? Ja w tym momencie NIE BRONIĘ facetów... i nie myślcie sobie, że jestem za biciem, czy w ogóle... Ale czasami tak bywa, że to kobieta doprowadza do tego, że facet skrajnie nie wytrzymuje... Taka jest niestety prawda...
_________________ "Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko."
Uderzy raz, pózniej nie będzie miał wyszutów sumienia by zrobić to kolejny raz, jest jeszcze opcja że nie powtórzy tego.
Autor tematu może zaczął dobrze myśleć, ale prawienie kazań że niby my dziewczyny nieumiejętnie wybierany partnerów życiowych, są powodem przemocy w rodzinie, jakby winą tej przemocy nie był ten kto uderzył a była to ofiara.
_________________ Trzeba umieć znaleźć ripsote, na wypowiedzi debili
Akooo
Wysłany: 2008-03-08, 06:42
jakby winą tej przemocy nie był ten kto uderzył a była to ofiara.
Ja nic takiego nie powiedziałem więc proszę nie zmyślać ok?? Ja niewiem co was bulwersuje w tym temacie??? Chyba to że z dobrego serca was ostrzegam. Aha ja wam cnic nie każe tylko ostrzegam abyście wiązali się z dobrymi facetami, jak ojciec was ostrzegam.
Wysłany: 2008-03-08, 08:53
drobiczek napisał/a:
roksiakb napisał/a:
Ale czasami tak bywa, że to kobieta doprowadza do tego, że facet skrajnie nie wytrzymuje
to niech się facet wyprowadzi. Nic nie usprawiedliwi przemocy.
To dlaczego np. jak facet się znęca nad kobietą psychicznie lub fizycznie. to kobieta nie wyprowadza się? Tak samo jest z mężczyznami... Może myślą, że się zmieni, czy co?
_________________ "Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko."
To dlaczego np. jak facet się znęca nad kobietą psychicznie lub fizycznie. to kobieta nie wyprowadza się? Tak samo jest z mężczyznami... Może myślą, że się zmieni, czy co?
może po pierwsze nie mają gdzie, a po drugie z jakiej paki to one mają tracić dach nad głową tylko dlatego, że jakis koleś ma nie równo pod sufitem. To on powinien sie wyprowadzic a raczej powinien zostac usunięty z mieszkania. tyle.
_________________ All good things come to an end...
;]
Wysłany: 2008-03-09, 20:52
drobiczek napisał/a:
może po pierwsze nie mają gdzie, a po drugie z jakiej paki to one mają tracić dach nad głową tylko dlatego, że jakis koleś ma nie równo pod sufitem. To on powinien sie wyprowadzic a raczej powinien zostac usunięty z mieszkania. tyle.
Nie zrozumiałes mojego pytania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.