Wysłany: 2006-02-18, 22:46 Problemy Skype: drobiczek
Ja to jestem jakaś problemowa... no ale cóż taki moj los. piszę bo od jakiegos czasu zauważyłam że nie mam sensu żyć, bo:
1) Moj "Romeo" ma chyba problemy z mózgiem
2) Ja mam chyba problemy z mózgiem
3) nie mam z kim pogadć
4) przyaciółka mnie wykiwała
5) brat jedzie ze mną na kolonie (będzie opiekunem)
6) dziewczyna mojego brata jedzie też
7) chce mi sie o dziwo uczyć
8) zginął mi pies
9) nikt mnie nie rozumie
10) siedze ciągle w domu i pisze o swoich problemach ludziom, których nie znam
11) Ci ludzie są mądrzejsi niż ja i znajdują rozwiązania problemów (ci LUDZIE to WY)
to chyba tyle jak coś mi się przypomni to dopiszę. ej a może wy macie jakieś problemy, gorsze niz moje to piszcie będzie mi lżej
_________________ All good things come to an end...
;]
Obrażanie samego siebie do poprawy nie prowadzi. Za to prowadzi do pogłębienia problemu.
drobiczek napisał/a:
nie mam z kim pogadć
Masz nas.
drobiczek napisał/a:
przyaciółka mnie wykiwała
Musisz sobie wyrobić zmysł, który podpowiadałby Ci komu można zaufać, a komu nie.
drobiczek napisał/a:
brat jedzie ze mną na kolonie (będzie opiekunem)
Unikaj jego wzroku.
drobiczek napisał/a:
dziewczyna mojego brata jedzie też
To dobrze - nie będzie miał czasu na przeszkadzanie Tobie.
drobiczek napisał/a:
chce mi sie o dziwo uczyć
To na co czekaz? Takie okazje trzeba maksymalnie wykorzystywać.
drobiczek napisał/a:
zginął mi pies
Trzeba poszukać...
drobiczek napisał/a:
nikt mnie nie rozumie
Tego nie możesz być pewna.
drobiczek napisał/a:
siedze ciągle w domu i pisze o swoich problemach ludziom, których nie znam
W jakimś tam stopniu znasz... A poza tym, nie widzę w tym nic dziwnego - czytałem gdzieś o doświadczeniach, z których wynikała, że dzielenie się swoimi problemami z innymi ludĄmi polepsza znacznie nasze samopoczucie (samo to, iż wiemy, że ktoś to wszystko czyta...).
drobiczek napisał/a:
i ludzie są mądrzejsi niż ja i znajdują rozwiązania problemów (ci LUDZIE to WY)
Nie pisz, że mądrzejsi...
drobiczek napisał/a:
ej a może wy macie jakieś problemy, gorsze niz moje to piszcie będzie mi lżej
Jestem samotny, opuszczony, nierozmowny, odseparowany od społeczeństwa, bezemocjonalny, niespontaniczny, niezaradny, itp. Lepiej Ci?
1) Moj "Romeo" ma chyba problemy z mózgiem
2) Ja mam chyba problemy z mózgiem
No to dobraliście się jak ulał .
drobiczek napisał/a:
to chyba tyle jak coś mi się przypomni to dopiszę. ej a może wy macie jakieś problemy, gorsze niz moje to piszcie będzie mi lżej
Skoro będzie Ci lżej..
- tocze walke z rodzicami o sprawe wiary
- wlasnie trwa rekonwalescencja mojego serca, ktore tydzien temu zostalo zlamane
- mam mnostwo nauki i malo checi
To mam też coś napisać dla poprawy Twojego nastroju?
Mam problemy ze zrozumieniem ludzi, wszędze widzę drugie dno i miewam humory od wzlotów do depresii.
Na Twoje problemy mam jedną radę. Powiedz sobie, że jesteś panią swojego życia. Ty decydujesz, co jest dla Ciebie ważne i dobre. Nie czekaj na pomoc ludzi, bo oni albo krzyczą, że nie masz racji i problemów albo głaszczą, by Ciebie nie urazić, a to nie wychodzi na zdrowie. Acha, i zmień faceta, problemy z mózgiem bywają dziedziczne
Ciesz sie ze masz jakiegos Romea ale problemy z mozgiem to powazna sprawa chociaz jezeli ty tez masz takie problemy to moze jest wszystko w normie???
drobiczek napisał/a:
nie mam z kim pogadć
Tylko nie gadaj sama do siebie bo to choroba!!!
drobiczek napisał/a:
przyaciółka mnie wykiwała
jak Cie wykiwała to znaczy ze nie zasługujew na to zebys ją nazywała przyjaciółka
drobiczek napisał/a:
brat jedzie ze mną na kolonie (będzie opiekunem)
Tak jak napisał Prymas najlepiej sie do niego nie przyznawaju a poza tym jak tam jedzie z dziewczyną to chyba wiadomo po co wiec nie łudz sie ze to z Twojego powodu
drobiczek napisał/a:
zginął mi pies
Moj umarł a to jest chyba gorsze
drobiczek napisał/a:
nikt mnie nie rozumie
10
nie martw sie mi tez sie tak czasami wydaje bo moje myslenie czesto idzie jakimis kretymi drogami ale w sumie dochodze do takich wniosków jak inni wiec nie jest zle
drobiczek napisał/a:
siedze ciągle w domu i pisze o swoich problemach ludziom, których nie znam
nie tylko Ty ale poczytaj sobie jeszcze czasami jakąs ksiazke moze? to dobrze robi
drobiczek napisał/a:
Ci ludzie są mądrzejsi niż ja i znajdują rozwiązania problemów (ci LUDZIE to WY)
nie mądrzejsi tylko moze bardziej doswiadczeni???a poza tym powiem Ci ze jak na 14 stke to nie jest z Toba tak zle...a nawet dobrze jest jesli chodzi o twoj intelekt...wiekszosc 14 ktore znam są bardzo głupiutkie i nie wymysliłyby wielu rzezcy na ktore Tobie sie tu udało wpasc
No To Tyle mam nadzieje ze cosik pomoze
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
doświadczenia to może mam ale sama wyjsc z takich problemów nie potrafiłam, one są strasznie błahe gdy sie patrzy przez pryzmat czasu, ale w momencie trwania są nie do zniesienia, trzeba sobie poradzić, znaleĄć bratnią dusze i wszystko NAPEWNO się ułoży
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
drobiczek głowa do góry moze nie trzeba zbytnio rozmyslac nad tymi problemami a juz na pewno nie nad wszystkimi. na niektóre poprostu przmróżyć oko i bedzie lepiej. ja sie moim nie bede chwalić... chociaz moze innym razem. kolega mi kiedys powiedział ze robie sobie sama problemy ( !?) moze i cos w tym jest? w kazdym razie dopuki ich tu nie napisze nie bedzie oficjalnie wiadomo ze ja mam
łeeeeeee życie jest tak krótkie, że nie warto sie przejmować niczym
1. Z chłopakiem zerwij-na co Ci pusty kolo
2. Nie masz problemów z mózgiem-bo przecież piszesz i coś tam rozumiesz
3. Ze mną możesz gadać
4. Skoro Cię wykiwała to nie była Twoja Przyjaciółka
5. jeśli brat z Tobą jedzie to się ciesz jeszcze będziesz mu wdzięczna za to...:)
6. No wiesz co nie lubisz dziewczyny swojego brata czy co?????
7. Tu sie wdarła patologia-skończ z tym
8. tak widocznie musiało być
9. Mnie też
10. Ja też tylko nie zawsze
11. A widzisz jak masz dobrze
Mam problemy gorsze od Twoich ale to że będę sie nimi załamywać , myśleć o nich i zamartwiać ich nie rozwiąże, zawsze mówię sobie "inni maja gorzej"," a co by było gdyby..." "nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej"
Wysłany: 2007-08-20, 10:36
*drobiczek Zycie jest piękne ale i trudne. Każdy ma problemy jeden ma mniejszy drugi większy.
1. Jeśli miedzy wami jest źle to nie ma sensu męczyć sie
2. Z tobą jest wszystko w porządku
3. jeśli nie masz z kim pogadać ( mówię tu o twoich znajomych z miasta ) to masz jeszcze nas
4. Jeszcze znajdziesz przyjaciółkę " prawdziwych przyjaciół znajdzie sie w biedzie "
5. powinno sie co jakiś czas wyjechać gdzieś z rodzeństwem bez rodziców
6. wasza cała 3 możecie sie świetnie bawić
7. człowiek przez całe życie będzie sie uczył. na prawdę uwierz mi
8. przykro mi ze ci zginą pies
9. to prawda nie wszyscy nas rozumieją
10 Bardzo dobrze ze nie czy masz tego w sobie
11 ty tez jesteś mądra
nie należy porównywać swoich problemów do czyjegoś problemów ale Jeśli to ma ci pomóc ......
1. jestem chora na padaczkę , skoliozę , chorobę genetyczną Recklinghausen
2. zus mnie wyleczył całkowicie uważa ze mogę pracować jako pilot , w MPK
3. utrzymuje mnie rodzinna
4. moje zdrowie coraz bardziej sie pogarsza
_________________ Buziaczek w psiaczek dla wszystkich którzy pozdrawiają i dla tych którzy nie pozdrawiają
miłego dzionka od słonka i od asiątka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.