mam na nosie czerwona plamke. jak sadziecie jaki podklad jest najlepszy do jej zakrycia, bo ja probowalam juz kilku i nic PS: tylko taki w miare nie drogi bo jestem prawie splukana.
O matko.
nic tego tak do konca nie zakryje, trzeba przeżyc ;p
Ale jak już to na początku korektor, na to podkład. Ale Z UMIAREM. Jak zrobisz sobie skorupe na nosie to będzie sto razy gorsze niż pryszcz pozostawiony sam sobie.
Z podkładów ja bardzo, bardzo sobie cenie Dax Cosmetics "Cashmere Mousse make-up" rewelacyjnie sie rozprowadza. a pod to jakiś korektor w sztyfcie. jasny najlepiej.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-11-03, 12:48
zaklopotana napisał/a:
jak bylam mala sie przewrocilam i zostala mi po tym plamka
o ja, to po co zakrywać? ja mam pełno pieprzyków na twarzy i jakoś mi one nie przeszkadzają, więc Tobie nie powinna mała plamka na nosie. chyba, że wygląda jak ciągle niezagojony syfek
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Ja tam polecam Maybelline - Dream Matte Mousse Foundation (Piankowy podkład matujący)
jak zajdzie potrzeba, to sama uzywam i bardzo sobie chwale ; ]
jest na tyle dobry, ze zwykle nie potrzeba korektora, tylko musisz ostroznie dobierac odcien... jest tez stosunkowo niedrogi, kosztuje ok 30 zl, a starcza na dlugo (ja swoj kupilam na poczatku roku i jeszcze mam)
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-11-04, 08:33
idź do drogerii, powiedz o tym, że nie wiesz jaki byłby dla Ciebie odpowiedni, bo chciałabyś maksymalnie kryjący, ale nie tworzący maski na twarzy, blablabla, poproś o próbki, tych które pani poleci i sprawdź, dopiero później dokonaj zakupu.
ja uważam, że na podkład warto wydać tych 80zł, bo służy on przez około 5-6 miesięcy, podczas których nasza skóra traktowana jest czymś, co jej nie zaszkodzi. ja osobiście polecam Revlon ColorStay, albo z górnej półki Clinique Superbalanced Makeup.
_________________ mrau...
Ostatnio zmieniony przez Magda 2007-11-04, 08:34, w całości zmieniany 1 raz
Różne propozycje już padły więc tylko wybieraj.
Ja jednak chciałabym jeszcze raz Cię przestrzec: bez przesady!
U mnie w klasie są takie 3, co pindrzą się że aż się sypie. Niby dla nich lepiej, ale chłopacy nie są zadowoleni One no cóż... są całe pomarańczowe na twarzy, a powiem krótko: mamy po 13 lat
Ja jednak chciałabym jeszcze raz Cię przestrzec: bez przesady
ale to nie temat od tego - a poza tym, gdzyby dziwczyna byla typowa 'tapeciara' to nie pytalaby nas o rade, bo doskonale wiedzialaby jaki podklad wybrac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.