W moim środowisku większość wpadek... Gdzie się nie obejrzeć to same 20 latki z dzieciakami, ale nadal według mnie dziecko to dar od Boga i powód do radości. Obojętnie czy poczęte z wpadki czy planowane. Ważne, że daje radość i jest kochane.
Jeżeli 20-latka zajdzie w ciążę to chyba niekonieczniejest wpadka... U mnie w środowisku 19, 20-sto latki biorą ślub niekoniecznie będąc w ciąży.
Jeżeli 20-latka zajdzie w ciążę to jest wpadka, ale przed ślubem. Wiem, że wiele ludzi w ogóle nie bierze ślubu, bo żyją po świecku, ale w moim otoczeniu to naprawdę wpadki, bo kto się decyduje na dziecko nie mając pracy, mieszkania, i tak nagle? Uwierz mi. To wpadki. Bynajmniej tu gdzie żyję.
_________________ "For where thy treasure is, there is thy heart also" - The Gospel according to St Matthew
Farbenia
Wysłany: 2008-08-25, 22:00
Obecnie to chyba najwięcej dzieci rodzi się z tzw. wpadki.
W dzisiejszych czasach mało ludzi planuje dzieci, a w szczególności w moim wieku.
*faris
Wysłany: 2008-08-27, 13:06
Patrząc na sąsiadki, wszystkie miały 'planowane wpadki', czyli po to żeby wyjść za mąż. Ciąża w klasie maturalnej, ślub, a za chwilę rodziły dzieci. No cóż. Jak kto woli.
Kuzynka z wpadki.
Druga kuzynka zaplanowane, jak skończyła studia, znalazła pracę, i wyszła za mąż.
Koleżanka z pracy, w 2 liceum wychodzi za mąż i chce mieć dziecko. Następna w 3 klasie liceum wychodzi za mąż i chce mieć dziecko (ciekawe swoją drogą co z tego wyjdzie).
Patrząc jest po znajomych mamy, większość ma planowane dzieci, po slubie itd.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.