elo kobitki..:P nie chce roic halo ale wczoraj dostalam pierwszy okres..i radze sie dowas gdybyscie m i mogly poradzic...co anlezy roic..a co nie za bardzo i takie tam...
A i mam pytanie? czy to prawda ze jak już dostaniesz okres to cALE zycie sie zmienia? czeste przebywanie w kiblu,koniec duzego wysilku...czesta depresja..?Ja nei chce taka byc!
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-12-07, 20:47
Agata123456789 napisał/a:
co anlezy roic
pamiętaj o podpasce
zmieniaj kiedy tylko będzie potrzeba, nie zwlekaj
myj się rano i wieczorem jeśli nie robisz tego 2 razy dziennie
czeste przebywanie w kiblu,koniec duzego wysilku.
nie? jak to koniec dużego wysiłku? gdyby tak było to kobiety nie uprawiałby sportów ekstremalnych itd >,<
a przebywanie w kiblu czeste tylko w te dni, reszta już normalnie
cALE zycie sie zmienia?
jedyne co Ci się może zmenić to to, że poczujesz się kobietą. I że Cię brzuch będzie bolał co miesiac (chociaż nie musi)
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Daj spokoj, nic sie przeciez nie zmienia . jestes tylko kobieta i tyle, musisz tylko uwazac kiedy sie kochasz, ale dla Ciebie to chyba za wczesnie skoro dopiero zaczelas miesiaczkowac, Ja jestem bardzo aktywan osoba i nie zrezygnowalam z zadnych sportow, nawet jak mam okres to gram itp ale nie przeginam z wysilkiem. jezeli jeste aktywna to polecam tampony, bedziesz sie czula swobodniej.
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-12-09, 00:04
najważniejsze sprawy o jakie powinnaś dbać to higiena osobista i wizyta u ginekologa. warto się przebadać dla własnego spokoju.
co do zmian.
jedyne jakie nasuwają mi się, to przede wszystkim pms. przewrażliwione piersi, uczucie puchnięcia, ociężałości, wahania nastrojów, bóle menstruacyjne.
inne? po prostu powolutku stajesz się kobietą.
to nic strasznego.
pamiętaj, że oprócz podpasek istnieją też tampony w wersji mini, które możesz przetestować będąc na to gotowa. polecam!
Nic się nie zmienia:D Ja podczas okresu chodzę z kol na dwór. Mamy głupawkę i w ogóle. Na w-f'ie ćwiczę bez problemu. Ale są takie przypadki co robią z tego wielkie halo. Jakie one są w tedy biedne normalnie cos mi się dzieje jak je widze;/
A teraz do Mordred'a! Zapytać się mamy? Co ty na to że może ona się wstydzi? Idź to taty i zapytaj się co masz robić bo się moczysz w nocy!
Wiesz. Są takie osoby nie przepadają o takich sprawach rozmawiać z rodzicami. A forum jest po to żeby rozmawiać, pytać, doradzać. Więc co ci przeszkadza że ona postanowiła się zapytać?
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-12-11, 16:45
wtracając się dodałabym, że nie każda dziewczyna ma tak doskonałe kontakty z mamą by rozmawiać z nią luźno na temat okresu, seksu i innych intymnych spraw. to nie kwestia wstydu, zdarza się, że nie wiemy jak z mamą rozmawiać na taki temat, więc odpuszczamy.
_________________ mrau...
*faris
Wysłany: 2007-12-11, 21:08
Magda napisał/a:
to nie kwestia wstydu,
Ale też może być i kwestia wstydu. Różne matki też się zdarzają, nie wszystkie są współczesne i 'chętnie' o tym pogadają. Mogą się zdarzyć takie, które nie będą chciały o tym rozmawiać (dziwne, ale znam przypadek) albo nie bardzo będą wiedziały jak.
Starsze pokolenie? może.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Hej tu autorka postu..sorkiz etak dlugo nei pisalam...a mam pyatnko? jak sie nei am okresu to potem jest tlykos luz czy już nic nie ma? i czy tez mam cos nosic?
aha no troche sie tez wstydze gadac z mama o tmy..:( sorki jak cos! niekloccie sie mi tu:) piszcie dlaej dzieki:*!
czeste przebywanie w kiblu,koniec duzego wysilku...czesta depresja..?Ja nei chce taka byc!
czemu koniec dużego wysiłku? nie wiem co ma piernik do wiatraka. z tego co wiem miesiączka trwa mniej więcej 7-10 dni. w tym czasie jeśli tak uważasz możesz odpocząć od wysiłku.
przebywanie w kiblu?
ekhm. zależy jak często potrzebujesz zmiany podpaski.
do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. i chyba za bardzo to wyolbrzymiasz. zauważ, że na tym świecie są jeszcze pogodne i uśmiechnięte kobiety.. wszystko będzie dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.