Wysłany: 2008-03-01, 22:20 "Pewne rzeczy są tylko dla prawdziwwych facetów"
Dziewczyny co sadzicie o nowej sieci telefonów komórkowych "Mobilking"? Hasło reklamowe "Niektóre rzeczy są tylko dla prawdziwych facetów". Na wstępie stracili połowę klientów. Do tego ta żenująca reklama... Nie żebym była jakąś feministką, ale szczerze poczułam się nią trochę urażona...
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2008-03-03, 21:22
nie mam kompleksu na punkcie "męskich rzeczy"
sieć telefonii komórkowej, to nie jest tak trudno dostępny produkt, by obruszać się z powodu jakiejś dennej reklamy, poza tym nikt nie zabroni Ci korzystania z niej na przekór temu, co mówią w tv ;-)
jeśli jakiś facet poczuje się dzięki temu lepiej, to niech mu to wyjdzie na zdrowie.
chociarz trzeba przyznać ze tych "prawdziwych facetów" nie jest wcale aż tak dużo więc klientów jeszcze mniej.... ale według mnie czym taka sieć różni sie od innych ? hehe
Reklama jak reklama, krzykliwa i nic po za tym. Nie czuje sie w żaden sposób urażona, strzelać umiem, ciąć drzewo też, w silniku tez pogrzebie, więc gdzie tu odniesienie do mnie?
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
co jak co ale juz nie ma co przesadzać z tą dyskryminacją itp., nie ma co się czuć urazoną, po prostu trzeba to przyjąć jako próbe stworzenie zabawnego hasła reklamowego no jak widać to niezbyt im to wyszło.
Być może jest żenejąca, mnie w to w jakiś sposób nie obraża, to jest tylko reklama, która dla płci meskiej może wydawać się interesująca względem występujących tam kobiet.
_________________ Trzeba umieć znaleźć ripsote, na wypowiedzi debili
Wysłany: 2008-04-14, 00:55
Głupia reklama zrobiona tylko by bulwersowac i żeby się o niej mówiło cos w stylu- nie ważne co, ważne,że mówia. W sumie cel osiagniety, ale akurat taki marketing mi sie nie podoba.
To jest dyskryminacja kobiet Mi sie w ogóle ta reklama nie podoba najlepsze są reklamy biedronki kobiety są w wielu rzeczach leprze od facetów nawet w niektórych pokazanych na tej reklamie
Bardzo mądra marketingowo, tak myślę. Jasno określony target, osobnicy płci męskiej, uważający się za silnych samców lub chcący się takich uważać i wybierający tą ofertę żeby się poczuć bardziej męsko. Zobaczycie że to zadziała .
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.