agresywna to nie jestem, bo nie mam na to siły.. Pierwszego dnia leżę i się zwijam z bólu bo żadne tabletki mi nie pomagają, ale na szczęście boli tylko pierwszego dnia.. a później jest normalnie.. jak każdy inny dzień... Nie mam humorów...
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
nie mam bolących miesiączek na szczescie. Dzien przed boli mnie tylko krzyż. Czasami chodze zdenerwowana. Nie łykałam jeszcze nigdy tabletek na bole menstruacyjne. Ale z tego co kolezanka opowiadała to No-spa jest dobra, i wlasnie termofor z letnia woda.
ALe szczerze uwazam te dni za przeklęte, szczegolnie na jakis wyjazdach, czy podczas podrozy. I w wakacje.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
a ja mam trzy odmiany pms... zaspol napiecia przedmiesiaczkowego, miesiczkowego i pomiesiaczkowego, taki krag zycia xD
na szczescie same bole miesiaczkowe mnie omijaja, ale za to ma hustawki nastrojow, napady glodu i pucha mi bupsy xD
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-08-31, 17:09
PMS - rządzi jestem wtedy agresywna i mam mord w oczach. Jeżeli chodzi o ból to pierwszego dnia jest okropny zazwyczaj przyjmuje pozycje embrionalną i wykonuje szereg modłów żeby się to już skończyło.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-08-31, 17:17
gryzę, biję, krzyczę i jestem niemiła. tak wygląda mój pms. trwa 1-3 dni, w zalezności od otoczenia. nigdy nie wiadomo co jak odbiorę i w tym tkwi mój urok. natomiast co do bóli menstruacyjnych - pierwszy dzień, to przeokrutne odczuwanie pracy jajników, ustępujące zazwyczaj po podwójnej dawce ibupromu. dni kolejne to spokój.
cieszę się, że nie odczuwam bólu w piersiach, bo byłoby kiepsko.
_________________ mrau...
Ostatnio zmieniony przez Magda 2007-08-31, 17:17, w całości zmieniany 1 raz
Pms objawia się u mnie lekkim rozprażeniem i podwojoną wrażliwością. W czasie, gdy aktywnie spędzam czas, np w roku szkolnym, treningi etc, nie odczuwam żadnych bólów, ale gdy siedzę w domu i nic nie robię, jak w te wakacje w ciągu pierwszych 2 dni zwijam się z bólu, kopie, gryzę, drapię i krzyczę.
Jeśli chodzi o zmianę zachowania, to nie jest ona jakaś drastyczna, ale sama po sobie ją widzę.
Marla
Wysłany: 2007-09-07, 12:26
Pierwsze 2 dni nie mam siły ruszyć się z łóżka i zazwyczaj siedze w domu i nie ide do szkoły. Gdybym poszła do szkoły to bym musiała wychodzić do toalety 6 razy na każdej lekcji. pierwsze 4 dni straaasznie mnie brzuch boli. Pozostałe dni jakoś przelatują. Zwykle na wszystkich wrzeszcze. Jutro będę miała już 11 dzień i czekam ażminie.... MAM JUŻ DOŚĆ
strasznie mnie wszystko wkurza krzycze na wszystkich nie mam na nic ochoty nawet na jedzenie. bol brzucha jem tabletki ktore do konca nie pomagaja.. przez pierwsze 2 dni leze nie ruszam sie a jak mnie ktos dotknie a tym bardziejw brzuch to wspolczucia dla niego. najczesciej placze z bolu bo jest tak okropny i do szkoly nie chodze przez 2-3 dni. moj okres twa od 4 do 7 dni nigdy wiecej ani mniej kiedys jak dostalam okresu na miescie to zemdlalam z bolu..
ja tez mam bolesne miesiaczki ale nie zeby az tak biore tablete i zyje nie jestem ani rozdrazniona ani agresywna okres mam gora 3 dni
_________________ Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin'...
Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcięczona nadzieją przyszłych dni...
*faris
Wysłany: 2007-09-21, 21:01
Magda napisał/a:
natomiast co do bóli menstruacyjnych - pierwszy dzień, to przeokrutne odczuwanie pracy jajników, ustępujące zazwyczaj po podwójnej dawce ibupromu
To samo, plus to, że przed 1-2 dni i tak do 2-3 dnia w trakcie ciągle mi zimno w nerki, krzyż, czy co tam jeszcze jest... Oprócz tego opycham się słodyczami - czekolada i cukierki i MEGA paka czipsów. A potem ćwiczenia, żeby to zrzucić ^.^
Oprócz tego nie mam ochoty na jedzenie i najchętniej z domu bym się nie ruszała. No i ciągła ochota na kąpiel, tak co pół godziny.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.