Forum Dyskusyjne :: Okres :/

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » Okres :/

Okres :/
Autor Wiadomość

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-08-29, 15:23   

agresywna to nie jestem, bo nie mam na to siły.. Pierwszego dnia leżę i się zwijam z bólu bo żadne tabletki mi nie pomagają, ale na szczęście boli tylko pierwszego dnia.. a później jest normalnie.. jak każdy inny dzień... Nie mam humorów...

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-08-29, 19:02   

nie mam bolących miesiączek na szczescie. Dzien przed boli mnie tylko krzyż. Czasami chodze zdenerwowana. Nie łykałam jeszcze nigdy tabletek na bole menstruacyjne. Ale z tego co kolezanka opowiadała to No-spa jest dobra, i wlasnie termofor z letnia woda.
ALe szczerze uwazam te dni za przeklęte, szczegolnie na jakis wyjazdach, czy podczas podrozy. I w wakacje.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-08-31, 17:03   

a ja mam trzy odmiany pms... zaspol napiecia przedmiesiaczkowego, miesiczkowego i pomiesiaczkowego, taki krag zycia xD
na szczescie same bole miesiaczkowe mnie omijaja, ale za to ma hustawki nastrojow, napady glodu i pucha mi bupsy xD
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-08-31, 17:09   

PMS - rządzi jestem wtedy agresywna i mam mord w oczach. Jeżeli chodzi o ból to pierwszego dnia jest okropny zazwyczaj przyjmuje pozycje embrionalną i wykonuje szereg modłów żeby się to już skończyło.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-08-31, 17:17   

gryzę, biję, krzyczę i jestem niemiła. tak wygląda mój pms. trwa 1-3 dni, w zalezności od otoczenia. nigdy nie wiadomo co jak odbiorę i w tym tkwi mój urok. natomiast co do bóli menstruacyjnych - pierwszy dzień, to przeokrutne odczuwanie pracy jajników, ustępujące zazwyczaj po podwójnej dawce ibupromu. dni kolejne to spokój.
cieszę się, że nie odczuwam bólu w piersiach, bo byłoby kiepsko.
Ostatnio zmieniony przez Magda 2007-08-31, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-09-01, 13:08   

Pms objawia się u mnie lekkim rozprażeniem i podwojoną wrażliwością. W czasie, gdy aktywnie spędzam czas, np w roku szkolnym, treningi etc, nie odczuwam żadnych bólów, ale gdy siedzę w domu i nic nie robię, jak w te wakacje w ciągu pierwszych 2 dni zwijam się z bólu, kopie, gryzę, drapię i krzyczę.
Jeśli chodzi o zmianę zachowania, to nie jest ona jakaś drastyczna, ale sama po sobie ją widzę.

Marla 

Wysłany: 2007-09-07, 12:26   

Pierwsze 2 dni nie mam siły ruszyć się z łóżka i zazwyczaj siedze w domu i nie ide do szkoły. Gdybym poszła do szkoły to bym musiała wychodzić do toalety 6 razy na każdej lekcji. pierwsze 4 dni straaasznie mnie brzuch boli. Pozostałe dni jakoś przelatują. Zwykle na wszystkich wrzeszcze. Jutro będę miała już 11 dzień i czekam ażminie.... MAM JUŻ DOŚĆ :P

Agatka23 

Wysłany: 2007-09-07, 14:48   Re: Okres :/

strasznie mnie wszystko wkurza krzycze na wszystkich nie mam na nic ochoty nawet na jedzenie. bol brzucha jem tabletki ktore do konca nie pomagaja.. przez pierwsze 2 dni leze nie ruszam sie a jak mnie ktos dotknie a tym bardziejw brzuch to wspolczucia dla niego. najczesciej placze z bolu bo jest tak okropny i do szkoly nie chodze przez 2-3 dni. moj okres twa od 4 do 7 dni nigdy wiecej ani mniej :) kiedys jak dostalam okresu na miescie to zemdlalam z bolu..

Lolusia 

Wysłany: 2007-09-13, 19:28   

ja tez mam bolesne miesiaczki ale nie zeby az tak :) biore tablete i zyje :) nie jestem ani rozdrazniona ani agresywna :) okres mam gora 3 dni :)

Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?

Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcięczona nadzieją przyszłych dni...

*faris 

Wysłany: 2007-09-21, 21:01   

Magda napisał/a:
natomiast co do bóli menstruacyjnych - pierwszy dzień, to przeokrutne odczuwanie pracy jajników, ustępujące zazwyczaj po podwójnej dawce ibupromu

To samo, plus to, że przed 1-2 dni i tak do 2-3 dnia w trakcie ciągle mi zimno w nerki, krzyż, czy co tam jeszcze jest... Oprócz tego opycham się słodyczami - czekolada i cukierki i MEGA paka czipsów. A potem ćwiczenia, żeby to zrzucić ^.^
Oprócz tego nie mam ochoty na jedzenie i najchętniej z domu bym się nie ruszała. No i ciągła ochota na kąpiel, tak co pół godziny.
Mumiiiiinki!

Odpowiedz do tematu